Η ΟΜΑΔΑ MX ΤΗΣ KTM SEE ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ! (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

7/11/2016

Στην Πτολεμαϊδα έγινε η πρώτη συνάντηση της Motocross της KTM South East Europe, με στόχο την προετοιμασία για το πρωτάθλημα του 2017.

Στην φιλόξενη πίστα MX της Πτολεμαΐδας, στις 28 και 29 Οκτωβρίου, βρέθηκαν οι αναβάτες που θα αγωνιστούν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα MX 2017. Στόχος ήταν να ξεκινήσει η οργανωμένη προετοιμασία των αναβατών ώστε τη νέα χρονιά να είναι έτοιμοι να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τον συντονισμό της ομάδας όσον αφορά τα τεχνικά θέματα έχουν αναλάβει ο Χαράλαμπος Πλακετάς και ο Παντελής Καρίμαλης. Ο πρώτος ασχολείται με την υποστήριξη των αναβατών ώστε να στήσουν τις μοτοσυκλέτες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ ο δεύτερος έχει αναλάβει εκτός των τεχνικών θεμάτων, να συντονίσει τους αναβάτες πάνω σε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα προετοιμασίας, έχοντας στην "πλάτη του" πολλά χρόνια εμπλοκής με το χώρο του Motocross.

Στην MX1 αγωνίζονται οι Γιώργος Ηλιόπουλος με KTM 450 SX-F MY17 και  Άρης Τσαρνάς  με Husqvarna FC 450 MY17, στην MX2 αγωνίζονται οι Άγγελος Βογιατζής με KTM 250 SX-F και Αλέξανδρος Γεωργαντάς με Husqvarna FC 250 MY17, ενώ στην MX85 αγωνίζεται ο Αντώνης Σάγμαλης  με KTM 85 SX MY17.

Η KTM South East Europe Α.Ε. θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά για τη φιλοξενία την ΑΜΟΕ (Αθλητικός Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Εορδαίας), το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ και το Υλικοτεχνικό και Έμψυχο δυναμικό της.

MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Στην MX2 ο Lucas Coenen (Husqvarna) κατέκτησε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα και τις δύο νίκες
motomag MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/6/2024

O όγδοος γύρος της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross, ο οποίος έλαβε χώρα στη Γερμανία δεν έκρυβε εκπλήξεις καθώς οι Jorge Prado (GASGAS) και Lucas Coenen (Husqvarna), έφυγαν με δύο εύκολες νίκες σε MXGP και MX2 αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με ότι είδαμε στην Γαλλία πριν μία εβδομάδα, στη Γερμανία οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν τους αναβάτες να πραγματοποιήσουν έναν αγώνα χωρίς προβλήματα ενώ και οι θεατές που βρέθηκαν στην πίστα δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν τις ομπρέλες τους.

Στην MXGP κατηγορία στον πρώτο αγώνα, ο Glenn Coldenhoff (Fantic), ήταν αυτός που πήρε το Holeshot, ωστόσο η πρωτοπορία δεν κράτησε για πολύ για τον αναβάτη της Fantic. O Jorge Prado (GASGAS), πριν συμπληρώσουμε δύο στροφές είχε βρεθεί στην πρώτη θέση, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2023 να έχει έναν και μόνο στόχο: Τη νίκη η οποία θα του έδινε ταυτόχρονα την πρώτη θέση και στην βαθμολογία του πρωταθλήματος της μεγάλης κατηγορίας.

MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Με τον Prado να έχει γίνει καπνός και να οδεύει για μία άνετη θέση άπαντες είχαν επικεντρωθεί στη μάχη των υπόλοιπων θέσεων του βάθρου. Ο Coldenhoff κατάφερε να κρατηθεί στη δεύτερη θέση μέχρι τον τέταρτο γύρο, με τον ίδιο να υποχωρεί στη συνέχεια καθώς οι Jeffrey Herlings (KTM) καιTim Gasjer (Honda), πέρασαν μπροστά.

Με ελάχιστους γύρους να απομένουν όλα είχαν κριθεί καθώς ο Prado πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού έχοντας 12 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Herlings, με τον Gasjer να συμπληρώνει το βάθρο. Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Calvin Vlaanderen (Yamaha), με τον Pauls Jonass (Honda), να συμπληρώνει την πεντάδα.

MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Στο δεύτερο αγώνα της μεγάλης κατηγορίας τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Ο Prado αυτή τη φορά πήρε το Holeshot και ξεκίνησε να χτίζει μία διαφορά από τους υπόλοιπους. Ο Herlings ο οποίος ήταν ο μοναδικός που ήταν κοντά στην αρχή με τον Prado δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει και μία θέση από τον Gasjer με τον αναβάτη της Honda να έχει ως στόχο να τερματίσει πίσω από τον Prado καθώς η μεταξύ τους μάχη στο πρωτάθλημα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Ο Prado όπως και στον πρώτο αγώνα κέρδισε με άνεση στην Γερμανία, ενώ προσπέρασε τον Gasjer στην βαθμολογία του πρωταθλήματος κατά δύο βαθμούς!

MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Gasjer, με τον Herlings να συμπληρώνει αυτή τη φορά το βάθρο. Ο Vlaanderen τερμάτισε στην τέταρτη θέση, με τον Coldenhoff να συμπληρώνει την πεντάδα.

Μετά το τέλος του Γερμανικού Grand Prix, ο Jorge Prado (GASGAS), πέρασε εκ νέου μπροστά στην βαθμολογία του πρωταθλήματος έχοντας 402 βαθμούς, με τον Tim Gajser (Honda), να υποχωρεί στη δεύτερη θέση έχοντας 400 βαθμούς. Ο Jeffrey Herlings (KTM), βρίσκεται στην τρίτη θέση με 336 βαθμούς.

MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Στην κατηγορία MX2, ο Lucas Coenen (Husqvarna) ήρθε στην Γερμανία με σπασμένα φρένα μετά τις δύο νίκες που πέτυχε στην Γαλλία. Ο αναβάτης της Husqvarna μετέτρεψε και τους δύο αγώνες σε παράσταση για έναν ρόλο καθώς κέρδισε με άνεση όλους τους αντιπάλους του στην πίστα, ενώ κατάφερε με την επιτυχία του αυτή να μειώσει και άλλο τη διαφορά του στην βαθμολογία από τον πρωτοπόρο Kay De Wolf (Husqvarna).

Πίσω από τον Lucas Coenen και στους δύο αγώνες βρέθηκαν οι Kay De Wolf (Husqvarna) και Simon Längenfelder (GASGAS), οι οποίοι αμφότεροι τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση και στους δύο αγώνες.

MXGP, 8ος γύρος, Γερμανία – Ο Prado με GASGAS κερδίζει στην MXGP και περνά μπροστά στο πρωτάθλημα [VIDEO]

Όσον αφορά την βαθμολογία της MX2, o Kay De Wolf (Husqvarna), συνεχίζει να προηγείται έχοντας 396 βαθμούς, με τον Lucas Coenen (Husqvarna), να ψαλιδίζει σιγά σιγά τη διαφορά έχοντας 337 βαθμούς. Ο Simon Längenfelder (GASGAS), ακολουθεί στην τρίτη θέση με 333 βαθμούς.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross σε μία εβδομάδα από τώρα θα βρεθεί στην Λετονία για τον ένατο γύρο της χρονιάς.

MXGP – Η Kawasaki μπαίνει στην MX2 κατηγορία το 2025 με νέα μοτοσυκλέτα