MotoGP - Το σήριαλ με τον γύρο του Καζακστάν συνεχίζεται

Το GP της πίστας του Sokol αναβάλλεται για τα τέλη της σεζόν του 2024
Sokol International Racetrack
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/5/2024

Μετά την ακύρωση του ντεμπούτου του Καζακστάν στο καλεντάρι του MotoGP το 2023, αφού η πίστα δεν ήταν έτοιμη για το προγραμματισμένο GP, τώρα έχουμε αναβολή του αγώνα του 2024 λόγω μεγάλων πλημμυρών στην περιοχή.

FIM, Dorna Sports και IRTA ανακοίνωσαν έτσι πως το GP του Καζακστάν αναβάλλεται για τα τέλη της φετινής σεζόν, καθώς οι μεγάλες πλημμύρες στην Κεντρική Ασία έχουν βάλει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού να έχει απομακρυνθεί από τους τόπους κατοικίας του.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του MotoGP, “δεν θα ήταν υπεύθυνο εκ μέρους μας να προσθέσουμε κι άλλα βάρη στις αρχές της χώρας, καθώς εκείνες αγωνίζονται να βοηθήσουν τους δεκάδες χιλιάδες κατοίκους που επηρεάζονται από τις πλημμύρες σε εθνική κλίμακα.

Έτσι, ο αγώνας που θα γινόταν στις 14-16 Ιουνίου του 2024 αναβάλλεται, χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε το πότε -και το αν- θα πραγματοποιηθεί. Οι πιο αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν πως το GP θα μετακινηθεί προς τα τέλη της σεζόν -η οποία τελειώνει στα μέσα Νοεμβρίου με το GP της Valencia.

Ετικέτες

MotoGP - Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση MX / Flat Track λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας

Δεν αναμένεται να επηρεάσει την απόδοση του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο GP της πατρίδας του
motomag MotoGP – Μικροπτώση για τον Marc Marquez σε προπόνηση motocross λίγο πριν τον αγώνα της Καταλονίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Είναι σύνηθες να βλέπουμε τους αναβάτες του MotoGP να προπονούνται με motocross μοτοσυκλέτες, τόσο σε flat-track πίστες ακονίζοντας τις αντιδράσεις τους στην πλαγιολίσθηση, όσο και στο MX, για βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης. 

Ένας από τους αναβάτες που αρέσκεται να προπονείται με αυτό τον τρόπο είναι και ο Marc Marquez ο οποίος συχνά πυκνά ενημερώνει το κοινό του μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα που διατηρεί για αυτές τις προπονήσεις. Η τελευταία του κοινοποίηση ωστόσο ήταν λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες καθώς ο αναβάτης της Gresini Racing Team, έκανε γνωστό πως κατά τη διάρκεια προπόνησης στην πίστα Circuit Alcarras, κοντά στη γενέτειρά του, τη Cervera είχε μία πτώση η οποία ευτυχώς του έδωσε ως παράσημο μόνο μερικές γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι.

Ο Marquez πόσταρε αυτή τη φωτογραφία με χιουμοριστική διάθεση καθώς δεν έπαθε τίποτα σημαντικό ενώ στις υπόλοιπες φωτογραφίες είδαμε τον ίδιο να μας ενημερώνει για το πως κύλησε η εβδομάδα του λίγο πριν βρεθεί στο Grand Prix της Καταλονίας. Μαζί με τον Marc Marquez, προπονήθηκε ο αδερφός του Alex Marquez αλλά και ο Diogo Moreira αναβάτης ο οποίος αγωνίζεται στη Moto2.

Άνευ σημασίας λοιπόν η πτώση του Marc Marquez στην προπόνηση, με τον Ισπανό να δείχνει ολοένα και περισσότερο πως από την ημέρα που βρίσκεται στην ομάδα της Gresini Racing Team και την Ducati απολαμβάνει την ζωή τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Ετικέτες