MOTUL WSBK 2023, Aragon, Race 2: Νίκη χρυσάφι για τον Bautista

Με τον Razgatioglu να εκμεταλλεύεται την ατυχία του Locatelli τερματίζοντας στη δεύτερη θέση
wsbk aragon race 2
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/9/2023

Ο δεύτερος αγώνας στην πίστα της Αραγονίας είχε ως πρωταγωνιστή τον Alvaro Bautista, με τον Ισπανό να κερδίζει με άνεση, και τον μεγάλο του αντίπαλο Razgatioglu να καταφέρνει με τη βοήθεια της τύχης να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati), ξεκίνησε καλύτερα όλων οδηγώντας την κούρσα, ωστόσο ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) είχε αποφασίσει πως είχε φτάσει η ώρα του και με εκπληκτικό τρόπο πέρασε μπροστά από τον Ισπανό αναβάτη της Ducati. Την έκπληξη στην αρχή του αγώνα είχε κάνει ο Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), ο οποίος είχε περάσει τον teammate του Torpak Razgatioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση.

WSBK Aragon 2023

Στον επόμενο γύρο οι Locatelli, Razgatioglu, Bautista είχαν μια τρομερή μάχη με τον Locatelli να βγαίνει νικητής και στις επόμενες στροφές να φτάνει τον πρωτοπόρο Rea. Από την άλλη οι Bautista Razgatioglu έδιναν τη δική τους μάχη με φόντο τον τίτλο. Λίγο πιο μπροστά ο Locatelli είχε καταφέρει να περάσει τον Rea με τον Ιταλό αναβάτη της Yamaha να οδηγεί τον αγώνα. Μπαίνοντας στον 4 γύρο του αγώνα ο Bautista είχε ξεκινήσει να αυξάνει τον ρυθμό του, με τον Ισπανό να περνά αρχικά τον Rea και στη συνέχεια στην ευθεία εκμεταλλευόμενος την μεγαλύτερη τελική ταχύτητα της Panigale V4 R, πέρασε στην πρώτη θέση.

WSBK Aragon 2023

Με το που έκανε την προσπέραση ο Bautista αύξησε το προβάδισμα του έναντι του δεύτερου Locatelli, με τους Razgatioglu και Rea να ακολουθούν λίγο πιο πίσω. Περνώντας την γραμμή του τερματισμού για έβδομη φορά ο Locatelli “δούλευε” ουσιαστικά για τον Bautista καθώς κρατούσε πίσω του τον teammate του στην Yamaha Razgatioglu. Την μάχη των δύο Yamaha δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί με τη σειρά του ο Rea, με τον Ιρλανδό να έχει μείνει πίσω ενώ και ο Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati), είχε καταφέρει να βρεθεί στην ουρά του αναβάτη της Kawasaki.

Με δώδεκα γύρους να απομένουν ο Bautista είχε δημιουργήσει μια διαφορά 2,3 δευτερολέπτων από το δίδυμο της Yamaha, με τους Locatelli – Razgatioglu να μάχονται δίχως αύριο ενώ την δική τους μάχη είχαν και οι Rea – Rinaldi. Στις πιο πίσω θέσεις ο για ακόμη μία ημέρα ιπτάμενος Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team) ο οποίος είχε καταφέρει να ανέβει στην ενδέκατη θέση θα έβγαινε εκτός αγώνα καθώς ο κινητήρας της Panigale V4 R παρέδωσε το πνεύμα. Μετρώντας αντίστροφα είδαμε τον Bautista να αυξάνει και άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του, ενώ η ενδοοικογενειακή μάχη των Yamaha καλά κρατούσε. Όσον αφορά τη μάχη των Rea – Rinaldi, ο Ιταλός αναβάτης της Aruba είχε καταφέρει να ανέβει στην τέταρτη θέση, αφήνοντας στην πέμπτη θέση τον αναβάτη της Kawasaki.

WSBK Aragon 2023

Με οκτώ γύρους να απομένουν, ο σκηνοθέτης είχε επικεντρωθεί όπως ήταν φυσικό στη μάχη των Yamaha. O Razgatioglu προσπαθούσε απεγνωσμένα να περάσει τον Locatelli, με τον Ιταλό να πραγματοποιεί ίσως την καλύτερη εμφάνιση του τη φετινή χρονιά. Από την άλλη ο Rinaldi είχε καταφέρει να αφήσει πίσω του τον Rea και σιγά σιγά πλησίαζε τους δύο οδηγούς της Yamaha. Ο Bautista ο οποίος ήταν στην πρώτη θέση έκανε έναν μοναχικό αγώνα οδεύοντας προς μια σπουδαία νίκη όσον αφορά την υπεράσπιση του τίτλου του. Με τέσσερις γύρους να απομένουν η μάχη για τη δεύτερη θέση καλά κρατούσε με τους Razgatioglu και Locatelli να τα δίνουν όλα, ωστόσο στις επόμενες στροφές ο αγώνας του Ιταλού της Yamaha θα έληγε άδοξα καθώς ο κινητήρας της R1 θα τον πρόδιδε.

Με τον καλύτερο αγώνα του Locatelli να καταλήγει στα σκουπίδια λόγω μηχανικής βλάβης και τον ίδιο να είναι έξαλλος στο box της Yamaha, ο Razgatioglu είχε καταφέρει να βρεθεί στη δεύτερη θέση ελαχιστοποιώντας τις βαθμολογικές απώλειες στη μάχη που δίνει για τον τίτλο. Την εγκατάλειψη του Locatelli εκμεταλλεύτηκε και ο Rinaldi, με τον Ιταλό να ανεβαίνει στην τρίτη θέση.

WSBK Aragon 2023

Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο του αγώνα ο Bautista πέρασε με χαρακτηριστική άνεση την γραμμή του τερματισμού έχοντας 4 δευτερόλεπτα διαφορά από τον δεύτερο Razgatioglu, αυξάνοντας ταυτόχρονα τη διαφορά στην κούρσα του πρωταθλήματος στους 47 βαθμούς. Tο τρίτο σκαλί του βάθρου συμπλήρωσε ο Rinaldi κάνοντας το 1-3 για την Aruba Ducati στον δεύτερο αγώνα της Αραγονίας. Στην τέταρτη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Rea της Kawasaki, με τον Axel Bassani (Motocorsa Racing) να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Iker Lecuona (Team HRC), ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην έκτη θέση.

Το WSBK θα βρεθεί από τις 29 έως τις 2 Οκτωβρίου στην πίστα Autodromo Internacional do Algarve, όπου θα διεξαχθεί ο ενδέκατος γύρος της χρονιάς.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του Race 2 στην πίστα της Αραγονίας

WSBK Aragon 2023

 

Ετικέτες

WorldWCR - Ταχύτερη όλων η Carrasco την 1η μέρη των δοκιμών στην Cremona

Τη δεύτερη όμως μέρα οι χρόνοι πέφτουν θεαματικά και αναδεικνύεται το αστέρι της Roberta Ponziani
Roberta Ponziani
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών της FIM, που θα αποτελεί υποστηρικτική κατηγορία του WorldSBK και θα διεξαχθεί με Yamaha R7 ξεκινά. Εικοσιδύο αγωνιζόμενες (από τις 25 γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό) λαμβάνουν μέρος στο πρώτο διήμερο τεστ του θεσμού, στην πίστα της Cremona στην Ιταλία, με την Ana Carrasco να γράφει τον ταχύτερο γύρο την 1η ημέρα των δοκιμών, που διεξήχθησαν σε στεγνή πίστα το πρωί και υπό βροχή το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως το νεότευκτο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM ξεκινά στο Misano σε ένα μήνα από σήμερα, με τις πρώτες δοκιμές στην Cremona να φέρνουν τις αγωνιζόμενες στην παρθενική τους επαφή με τα R7 τους, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη.

WorldWCR

Το μεγαλύτερο αστέρι από τις 22 συμμετοχές είναι φυσικά η Ana Carrasco που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στους άντρες και έχει μάλιστα στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια to 2018 στα Supersport 300 με μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Ana Carrasco

Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη ο πρώτος χρόνος της Ισπανίδας αγωνιζόμενης της Evan Bros Racing την Πέμπτη, όπου σημείωσε 1:45.949, γυρίζοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τη δεύτερη, τη 19χρονη Lucy Michel της TSL-Racing. Τρίτος ταχύτερος χρόνος ήταν το 1:47.250 της Adela Ourednickova (DafitMotorading), με την Τσέχα να έχει και την πρώτη πτώση του Πρωταθλήματος, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως στις εννέα πρώτες θέσεις αντιπροσωπεύτηκαν εννέα διαφορετικές χώρες!

Lucy Michel

Το απόγευμα, στη βρεγμένη πίστα, ταχύτερη όλων ήταν η Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) με 1:54.139.

Η Παρασκευή 17/5, η ημέρα που διανύουμε, είναι η δεύτερη ημέρα του τεστ, και μέχρι το μεσημέρι οι χρόνοι είχαν πέσει θεαματικά. Σε στεγνή πίστα, ταχύτερο χρόνο έγραψε η Ιταλίδα Roberta Ponziani με 1:42.438 (η μοναδική στο 1:42), αφήνοντας δεύτερη την Carasco, έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω! Τρίτη ήταν η Τσέχα Ourednickova, τέταρτη η Γερμανίδα έφηβη Lucy Michel και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με την Sara Sanchez Tamayo.

Καλή αρχή σε όλες τις αγωνιζόμενες, και ευχόμαστε να δούμε ένα ανταγωνιστικό όσο και θεαματικό Πρωτάθλημα

Ετικέτες