Motul WSBK - Tο προσωρινό πρόγραμμα του 2024, μόλις ένας αγώνας εκτός Ευρώπης!

Παραμένουν 12 οι αγώνες ωστόσο προστέθηκαν δύο νέες πίστες οι οποίες περιμένουν να ομολογκαριστούν
motomag Motul WSBK – Ανακοινώθηκε το προσωρινό πρόγραμμα του 2024, μόλις ένας αγώνας εκτός Ευρώπης!
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/10/2023

Η Dorna ανακοίνωσε το προσωρινό πρόγραμμα του Motul WSBK για την επόμενη χρονιά, με τους 11 από τους 12 γύρους να διεξάγονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, ενώ για το 2024 στο αγωνιστικό καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike θα ενταχθούν δύο νέες πίστες, το Balaton Park Circuit της Ουγγαρίας και τη Cremona Circuit της Ιταλίας, οι οποίες περιμένουν το ομολογκάρισμα τους.

Ο θίασος του Motul WSBK το 2024 θα ξεκινήσει το αγωνιστικό του ταξίδι όπως και πέρυσι από την Αυστραλία και την πίστα του Philip Island στις 25 Φεβρουαρίου ενώ ένα μήνα αργότερα στις 24 Μαρτίου θα κάνει την πρώτη του επίσκεψη στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Καταλονία της Ισπανίας. Από και έπειτα το WSBK θα παραμείνει για το υπόλοιπο του 2024 μόνο σε ευρωπαϊκό έδαφος καθώς οι 10 υπόλοιποι αγώνες θα διεξαχθούν στις εξής χώρες: Ολλανδία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ουγγαρία και Ισπανία. Το πρώτο τρίμηνο της σεζόν θα ολοκληρωθεί με τον αγώνα της Ολλανδίας στο Assen στις 21 Απριλίου.

WSBK

Το διάλειμμα του θεσμού θα γίνει τον Μάϊο, με τους αναβάτες να επιστρέφουν στη δράση στις 16 Ιουνίου στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Misano. Ο πέμπτος γύρος του Motul WSBK θα διεξαχθεί στις 14 Ιουλίου στο Donington Park της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ μία εβδομάδα αργότερα θα έχουμε αγωνιστική δράση στο Autodrom Most της Τσεχίας. Καλοκαιρινές διακοπές... δεν θα πάνε ομάδες και αναβάτες καθώς στις 11 Αυγούστου στο Autodromo Internacional do Algarve της Πορτογαλίας θα διεξαχθεί ο έβδομος γύρος της χρονιάς. Στις 25 Αυγούστου θα έχουμε την μία από τις δύο νέες προσθήκες όσον αφορά τις νέες πίστες του αγωνιστικού ημερολογίου του 2024, καθώς η πίστα Balaton Park Circuit της Ουγγαρίας -η οποία αναμένεται να ομολογκαριστεί- περιμένει να φιλοξενήσει τους αναβάτες του πρωταθλήματος.

Ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας μήνας-φωτιά για το Motul WSBK καθώς θα διεξαχθούν τρεις αγώνες αρχής γενομένης με το Γαλλικό GP στις 8 Σεπτεμβρίου. Στις 22 Σεπτεμβρίου οι πρωταγωνιστές θα βρεθούν στη δεύτερη νέα προσθήκη του ημερολογίου την πίστα της Cremona στην Ιταλία, με το GP της Αραγονίας στις 29 Σεπτεμβρίου να ολοκληρώνει τον πολυάσχολο αυτό μήνα για ομάδες και αναβάτες. Η τελευταία και δωδέκατη στάση του Motul WSBK για το 2024 θα είναι στην Jerez στις 13 Οκτωβρίου.

WSBK

Το πρόγραμμα των αγώνων του Motul WSBK 2024

  • 1ος γύρος: 23 – 25 Φεβρουαρίου - Phillip Island, Αυστραλία
  • 2ος γύρος: 22 – 24 Μαρτίου – Circuit de Barcelona-Catalunya, Ισπανία
  • 3ος γύρος: 19 – 21 Απριλίου – Assen, Ολλανδία
  • 4ος γύρος: 14 – 16 Ιουνίου – Misano World Circuit “Marco Simoncelli”, Ιταλία
  • 5ος γύρος: 12 – 14 Ιουλίου  – Donington Park, Μεγάλη Βρετανία
  • 6ος γύρος: 19 – 21 Ιουλίου  – Autodrom Most, Τσεχία
  • 7ος γύρος: 9 – 11 Αυγούστου – Autodromo Internacional do Algarve, Πορτογαλία
  • 8ος γύρος: 23 – 25 Αυγούστου – Balaton Park Circuit, Ουγγαρία*
  • 9ος γύρος: 6 – 8 Σεπτεμβρίου – Circuit de Nevers Magny-Cours, Γαλλία
  • 10ος γύρος: 20  – 22 Σεπτεμβρίου – Cremona Circuit, Ιταλία*
  • 11ος γύρος: 27 – 29 Σεπτεμβρίου – MotorLand Aragon, Ισπανία
  • 12ος γύρος: 11 – 13 Οτωβρίου – Circuito de Jerez – Angel Nieto, Ισπανία

*Περιμένουν να πάρουν το ομολογκάρισμα από την FIM

Ετικέτες

WorldWCR - Ταχύτερη όλων η Carrasco την 1η μέρη των δοκιμών στην Cremona

Τη δεύτερη όμως μέρα οι χρόνοι πέφτουν θεαματικά και αναδεικνύεται το αστέρι της Roberta Ponziani
Roberta Ponziani
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών της FIM, που θα αποτελεί υποστηρικτική κατηγορία του WorldSBK και θα διεξαχθεί με Yamaha R7 ξεκινά. Εικοσιδύο αγωνιζόμενες (από τις 25 γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό) λαμβάνουν μέρος στο πρώτο διήμερο τεστ του θεσμού, στην πίστα της Cremona στην Ιταλία, με την Ana Carrasco να γράφει τον ταχύτερο γύρο την 1η ημέρα των δοκιμών, που διεξήχθησαν σε στεγνή πίστα το πρωί και υπό βροχή το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως το νεότευκτο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM ξεκινά στο Misano σε ένα μήνα από σήμερα, με τις πρώτες δοκιμές στην Cremona να φέρνουν τις αγωνιζόμενες στην παρθενική τους επαφή με τα R7 τους, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη.

WorldWCR

Το μεγαλύτερο αστέρι από τις 22 συμμετοχές είναι φυσικά η Ana Carrasco που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στους άντρες και έχει μάλιστα στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια to 2018 στα Supersport 300 με μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Ana Carrasco

Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη ο πρώτος χρόνος της Ισπανίδας αγωνιζόμενης της Evan Bros Racing την Πέμπτη, όπου σημείωσε 1:45.949, γυρίζοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τη δεύτερη, τη 19χρονη Lucy Michel της TSL-Racing. Τρίτος ταχύτερος χρόνος ήταν το 1:47.250 της Adela Ourednickova (DafitMotorading), με την Τσέχα να έχει και την πρώτη πτώση του Πρωταθλήματος, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως στις εννέα πρώτες θέσεις αντιπροσωπεύτηκαν εννέα διαφορετικές χώρες!

Lucy Michel

Το απόγευμα, στη βρεγμένη πίστα, ταχύτερη όλων ήταν η Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) με 1:54.139.

Η Παρασκευή 17/5, η ημέρα που διανύουμε, είναι η δεύτερη ημέρα του τεστ, και μέχρι το μεσημέρι οι χρόνοι είχαν πέσει θεαματικά. Σε στεγνή πίστα, ταχύτερο χρόνο έγραψε η Ιταλίδα Roberta Ponziani με 1:42.438 (η μοναδική στο 1:42), αφήνοντας δεύτερη την Carasco, έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω! Τρίτη ήταν η Τσέχα Ourednickova, τέταρτη η Γερμανίδα έφηβη Lucy Michel και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με την Sara Sanchez Tamayo.

Καλή αρχή σε όλες τις αγωνιζόμενες, και ευχόμαστε να δούμε ένα ανταγωνιστικό όσο και θεαματικό Πρωτάθλημα

Ετικέτες