Ο 3ος Αγώνας του ΠΠΤ2017 στις Σέρρες

Η μάχες θα κορυφωθούν στις Σέρρες!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2017

Η καλύτερη πίστα των Βαλκανίων, το Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, φιλοξενεί τον 3ο Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας του 2017, στις 27 & 28 Μαΐου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις Ελεύθερες και Κατατακτήριες Δοκιμές το Σάββατο 27 και τους Αγώνες των 6 κατηγοριών την Κυριακή 28 Μαΐου, με ώρα έναρξης τις 11:00.

Στην κορυφαία κατηγορία Superbike (SBK) ο Σάκης Συνιώρης με Aprilia RSV4 προηγείται στη βαθμολογία και αναμένεται να συναντήσει έντονο συναγωνισμό από τον 2ο σε βαθμούς Χάρη Παρασκευόπουλο που με την Yamaha R1 κέρδισε πρόσφατα στις Σέρρες τον Αγώνα του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και μάλιστα με νέο ρεκόρ πίστας. Ο τρίτος της βαθμολογίας Γιώργος Μαρκεσίνης με Yamaha R1 είναι από τους οδηγούς που γνωρίζουν πολύ καλά την πίστα των Σερρών και αναμένεται να κάνει μια ακόμη καλή εμφάνιση εκεί.

Στην “μεσαία” κατηγορία Supersport (SSP) ο 17χρονος Δημήτρης Καρακώστας με Honda CBR600RR, που προηγείται στη βαθμολογία, έχει κερδίσει πρόσφατα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και είναι έτοιμος για μια ακόμη νίκη. Θα πρέπει βέβαια να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό που του επιφυλάσσουν τόσο ο Μιχάλης Κουτσουμπός με τη δική του Honda CBR600RR, όσο και ο Θεοφάνης Μίχας με την Triumph Daytona 675, αλλά και ο Άλεξ Παπαγεωργίου με την Yamaha R6.

Στην κατηγορία Racing/SS300 ο περσινός Πρωταθλητής Λέανδρος Ντότσικας με Yamaha TZ250 θα αντιμετωπίσει τον 6 φορές Πρωταθλητή Γιώργο Κίτσο με την Honda RSW250, αλλά και τον πρώτο της SS300 τον Βασίλη Κορωνάκη με την ΚΤΜ RC390.

Στην κατηγορία των Νέων Οδηγών, ο Νότης Παπαπαύλου με την Yamaha R3 θα προσπαθήσει να πάρει την τρίτη συνεχόμενη νίκη του, με τους Γιάννη Χάλαρη και Κυριάκο Λιούτα να προσπαθούν για τη δική τους πρώτη νίκη και οι δύο με τις ΚΤΜ RC390.

Η κατηγορία ΟΡΕΝ επίσης αναμένεται να έχει έντονο συναγωνισμό, παρά το ότι δεν υπάρχει βαθμολογία, αλλά απλά η εμπειρία της συμμετοχής και η χαρά των πρώτων αγωνιστικών βημάτων για πολλούς οδηγούς.

Από τη μεριά της η Λ.Α.Μ.Σ. (Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Σερρών) υπόσχεται να κάνει μια οργάνωση επιπέδου αντάξιου με την ιστορία της Λέσχης.

Η τηλεοπτική κάλυψη του Αγώνα θα γίνει από την COSMOTE TV που θα μεταδώσει τον Αγώνα την Κυριακή 28 Μαΐου στις 23:00.  

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)