Επικό 'Σώσιμο' Παυλίδη

Στον αγώνα enduro των Σερρών
11/4/2017
H enduro ειδική των Σερρών (Yamaha Enduro Test) είχε στην αρχή της ένα πολύ γρήγορο κομμάτι σε σχεδόν ευθεία γραμμή. Με δύο διαδοχικά περάσματα από το ποτάμι και τους περισσότερους αναβάτες να γεμίζουν την τέταρτη σχέση του κιβωτίου, το θέαμα ήταν απολαυστικό. Μέχρι που στο τελευταίο πέρασμα ο Γιάννης Παυλίδης (ΤΜ), προσπαθώντας να κατεβάσει το χρόνο του και να κερδίσει τη Γενική, έκανε ένα λάθος που έκοψε την ανάσα όσων παρακολουθούσαμε.
 
Περνώντας με μεγάλη ταχύτητα μέσα από το ποτάμι, είχε ένα γλίστρημα στα βρεγμένα πλατανόφυλλα, με αποτέλεσμα να βρεθεί να κινείται με φόρα στο πλάι. Με περίσσια ψυχραιμίας, τα πόδια πάνω στα μαρσπιέ, άριστο έλεγχο του γκαζιού και λίγη τύχη, ο αναβάτης της INA TV ΤΜ Racing Team διατήρησε τον έλεγχο της νέας του (2017) ΤΜ ΕΝ 250FI αποφεύγοντας όχι μια πολύ πιθανώς βίαιη πτώση. Ίσως το συγκεκριμένο σημείο ήθελε λίγο καλύτερη μελέτη στη σχεδίαση της ειδικής, καθώς η ταχύτητα που μπορούσαν να αναπτύξουν οι αναβάτες ήταν πολύ υψηλή.
 
Δείτε εδώ το οριακό 'σώσιμο' του Παυλίδη σε γρήγορη κίνηση:
 

Καρέ - καρέ όλο το στιγμιότυπο εδώ:

 

 

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: