Π.Π. Enduro – 6ος Αγώνας Φλώρινα

Τέσσερις πρωταθλητές & ο Ζώρας
19/9/2017

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Β. Ελλάδας
6ος Αγώνας, Φλώρινα, 17 Σεπτεμβρίου 2017
Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος/PPM

Ξεκαθάρισε στη Φλώρινα η υπόθεση τίτλος για τις τέσσερις από τις πέντε κατηγορίες του Πρωταθλήματος ενώ εκκρεμεί και η μεγάλη μάχη της Γενική. Ο Αλέξης Ζώρας πήρε τη νίκη στην ακριτική πόλη ενώ ο Βαγγελάκος, ο Σιαφαρίκας, ο Μπάκας και ο Γκαγκανάτσιος πανηγυρίζουν ήδη τους τίτλους στις κατηγορίες Ε2, Ε3, Νέων και Βετεράνων, έναν αγώνα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Με μόλις 1.9 δευτερόλεπτα διαφορά, ο Αλέξης Ζώρας (ΚΤΜ) κατάφερε να πάρει τη δεύτερη συνεχόμενη φετινή του νίκη στην Ε1 και την πρώτη στη Γενική. Μπαίνοντας στην τελευταία ειδική, ο αναβάτης από τα Τρίκαλα τα έδωσε όλα και κατάφερε να επικρατήσει οριακά του Γιάννη Παυλίδη (ΤΜ) που είχε “αρπάξει” προσωρινά το προβάδισμα στην προηγούμενη ειδική. Και όσο οι δυο τους έδιναν οριακές μάχες για τη νίκη, λίγο πιο πίσω, τέσσερις αναβάτες συνέχιζαν το αήττητο σερί στις κατηγορίες τους και κατακτούσαν τους πρώτους τους φετινούς τίτλους. Ανοιχτή παραμένει η υπόθεση και της Γενικής με τον Βασίλη Σιαφαρίκα (Honda) να προηγείται με μόλις τρεις βαθμούς του Παυλίδη και όλα να είναι ανοιχτά μεταξύ τους για τον τελευταίο αγώνα στο Λουτράκι (22 Οκτωβρίου).

Ανοιχτή η υπόθεση τίτλος στην Ε1

Συνέχεια στη νίκη του Ξυλοκάστρου έδωσε ο Ζώρας παίρνοντας τη δεύτερη φετινή του νίκη στην Ε1. Τερματίζοντας μπροστά από τον Γιάννη Παυλίδη, που μετρούσε πέντε νίκες στους πέντε πρώτους αγώνες της χρονιάς, συνεχίζει να ελπίζει για το πρωτάθλημα αν και οι δέκα βαθμοί διαφοράς δείχνουν πολλοί για μόνο έναν αγώνα που απομένει. Οι δύο αναβάτες ήταν σε πολύ καλή μέρα στη Φλώρινα και σημείωσαν εντυπωσιακούς χρόνους κλέβοντας παράλληλα και την παράσταση στη μάχη της Γενικής. Παρών για έκτη συνεχόμενη φορά στο βάθρο ο Παναγιώτης Κακολύρης (Yamaha) που ξεκίνησε δυνατά και στη μάχη της Γενικής αλλά στη συνέχεια έχασε την επαφή του με τους πρώτους, μένοντας τελικά στην πέμπτη θέση.

Πρωτάθλημα για τον Βαγγελάκο στην Ε2

Μόλις ένα βαθμό χρειαζόταν ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha) για να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο στην κατηγορία. Ο Αθηναίος αναβάτης φυσικά δεν αρκέστηκε σε αυτό και πίεσε για μία ακόμη νίκη που τον διατηρεί αήττητο στην κατηγορία. Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις από τον Γιάννη Τρίγκα (Beta) που έδωσε δυνατές μάχες με τον “δίχρονο” Γιώργο Κοινωνά (Yamaha) για τη δεύτερη θέση στην Ε2 αλλά και για την έβδομη της Γενικής, με τον Τρικαλινό αναβάτη να βγαίνει κερδισμένος.

Τίτλος νούμερο 13 για τον Σιαφαρίκα!

Μπορεί αυτή τη φορά ο Σιαφαρίκας να έμεινε μακριά από το κυνήγι της νίκης στη Γενική, ωστόσο με την έκτη σερί νίκη στην Ε3 κατέκτησε και μαθηματικά έναν ακόμη τίτλο στην εντυπωσιακή του καριέρα. Δεύτερη θέση για τον Παπαθεοδώρου (Honda) που με τη σειρά του “καπάρωσε” τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και τρίτη θέση για τον Νίκο Βασιλείου με δίχρονη μοτοσυκλέτα (Beta).  

Οι γνωστοί ύποπτοι σε Νέους και Βετεράνους

Οριακά αγώνα είχαμε στην κατηγορία των Νέων καθώς μόλις δύο αναβάτες πήραν εκκίνηση. Σίγουρα αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του σπορ… Ο Δημήτρης Μπάκας (Husqvarna) με δίχρονο 125 ήταν για μία ακόμη φορά νικητής και παράλληλα προσπάθησε να μπει στη δεκαπεντάδα Γενικής ωστόσο στο τελευταίο πέρασμα του από την ειδική Enduro έχασε πολύτιμο χρόνο μένοντας τελικά εκτός βαθμών. Πανηγύρισε ωστόσο τον πρώτο του τίτλο αφήνοντας δεύτερο τον Γρηγόρη Καρίμαλη (ΚΤΜ). Πέμπτη φετινή νίκη και τρίτος τίτλος σε τέσσερα χρόνια για τον Τρικαλινό Θανάση Γκαγκανάτσιο (ΚΤΜ) στους Βετεράνους.  

Υψηλός ανταγωνισμός με λίγες συμμετοχές

Το επίπεδο των κορυφαίων αναβατών του Πανελληνίου Enduro ανεβαίνει συνεχώς χαρίζοντας μας οριακές μάχες και δυνατές συγκινήσεις. Όπως και στους προηγούμενους φετινούς αγώνες, το αποτέλεσμα κρίθηκε στην τελευταία ειδική, με την διαφορά μεταξύ των πρώτων να μετριέται στο δευτερόλεπτο καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε πέρασμα οι χρόνοι πέφτουν, η αγωνία ανεβαίνει και το παραμικρό γλίστρημά μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω. Δυστυχώς η αγωνιστική άνοδος δε συνοδεύεται και από αντίστοιχα νούμερα στον αριθμό των συμμετεχόντων, με τον αγώνα της Φλώρινας να σημειώνει αρνητικό ρεκόρ για φέτος με μόλις 29 συμμετοχές για το Πανελλήνιο και 33 για το Β. Ελλάδας. Ας ελπίσουμε πως αυτό οφείλεται στην απόσταση και τις καλοκαιρινές ακόμη συνθήκες ώστε να δούμε μια καλύτερη εικόνα στο parc ferme του τελευταίου αγώνα της χρονιάς που είναι προγραμματισμένος για τις 22 Οκτωβρίου στο Λουτράκι.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα της Φλώρινας.

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: