BMW G310GS 2017

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/11/2016

Η BMW παρουσίασε στην EICMA την δεύτερη μοτοσυκλέτα της για την κατηγορία Α2 των διπλωμάτων, με κάτω από 500 κυβικά, το αναμενόμενο εδώ και αρκετό καιρό G3130GS. Ακόμη και η BMW, που έχει γίνει συνώνυμο με τις ακριβές, μεγάλες και πλούσιες σε εξοπλισμό μοτοσυκλέτες, αντιλαμβάνεται ότι μεγάλο μέρος πλέον του εν δυνάμει αγοραστικού κοινού ψάχνει λύσεις προσιτές για την καθημερινή μετακίνηση, που δεν χρειάζεται να ξεπερνούν τα 150 άλογα… Αν αυτό μπορεί να συνδυαστεί με στιλ και εμφάνιση, βεβαίως, ακόμη καλύτερα!


Το νέο μέλος της "φαμίλιας" των GS, είναι βασισμένο πάνω στο επίσης άρτι αφιχθέν G310R και με το καλημέρα έχει να αντιμετωπίσει έναν σκληρό και δύσκολο ανταγωνισμό, καθώς στην ίδια έκθεση έκαναν το ντεμπούτο τους τα Honda CRF250 Rally, Suzuki Versys 250 και Kawasaki Versys-X 300.
Ο μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, κινητήρας των 313cc αποδίδει 34 ίππους, ενώ το βάρος του ανέρχεται στα 169,5 κιλά. Το ύψος της σέλας του είναι στα 835 χιλιοστά, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα είναι απαγορευτικό ακόμη και για γυναίκες ή κοντύτερους αναβάτες, ενώ ο μπροστινός τροχός είναι διαστάσεων 19 ιντσών.


Αυτό το… baby GS είναι το μοναδικό GS που κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας, αλλά αυτό δεν φαίνεται να το εμποδίζει στο να μείνει πιστό όσο το δυνατόν πιο πολύ στα σχεδιαστικά πρότυπα των μεγαλύτερων GS, με το χαρακτηριστικό ρύγχος, τα πλαστικά του ψυγείου και το σχήμα του ρεζερβουάρ.
Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο είναι ακριβώς ίδιο με του "R", όπως και οι χυτές ζάντες με τα πέντε "μπράτσα", αλλά και το εξάρι κιβώτιο. Αντιθέτως, το πιρούνι των 41mm έχει μεγαλύτερη διαδρομή κατά 49 χιλιοστά σε σχέση με του G310R (χωρίς ρυθμίσεις), ενώ το αμορτισέρ μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την προφόρτιση.


Το ABS ανήκει φυσικά στον στάνταρ εξοπλισμό του, όπως και η ψηφιακή οθόνη LCD που παρέχει πλήθος πληροφοριών. Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι η τιμή του, καθώς είναι ένας παράγοντας που σε αυτή την κατηγορία κυβικών παίζει έναν πολύ υψηλά ιεραρχημένο ρόλο.

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες