Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Άλμα πάνω από κροταλίες!

Ο Doug Danger στο τολμηρό εγχείρημα με Harley

Φέτος στο Sturgis, στο ετήσιο event που διοργανώνεται στην Αμερική με απήχηση σε χιλιάδες κόσμου, θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτότυπο εγχείρημα. Ο stuntman Doug Danger σκοπεύει να ακολουθήσει τα χνάρια του ινδάλματός του, του θρυλικού Evel Knievel, πετυχαίνοντας ένα άλμα με την μοτοσυκλέτα του Knievel –μια Harley Davidson XR750 του 1972- σε απόσταση 36,5 μέτρων. Δεν είναι όμως αυτή η είδηση, αλλά το ότι το άλμα θα γίνει πάνω από μια λάκκο που θα περιέχει 2.000 κροταλίες. Η προσπάθεια θα λάβει μέρος στο Aμφιθέατρο του Buffalo Chip στις 10 Αυγούστου.

"Ο Doug είναι ένας επαγγελματίας που έχει πραγματοποιήσει απίθανα άλματα, αλλά αυτό πραγματικά τα ξεπερνά όλα", δήλωσε ο Rod Woodruff, πρόεδρος του Sturgis Buffalo Chip. "Είτε είναι ο πιο θαρραλέος άνθρωπος που έχω γνωρίσει, ή πάσχει από άγνοια κινδύνου. Ενώ προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των θεατών στο Αμφιθέατρο, συμπεριλαμβανομένου και του Doug, η απειλή για την ζωή του είναι πραγματική. Αν αποτύχει, αυτά τα δηλητηριώδη φίδια θα τον σκοτώσουν αμέσως."

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Doug και την προτεοιμασία που ήδη έχει αρχίσει για το τολμηρό εγχείρημά του

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Buffalo Chips, "οι κροταλίες είναι γνωστοί ως ένα από τα πιο δηλητηριώδη είδη φιδιών στον κόσμο. Ένα δάγκωμα αρκεί για να σκοτώσει έναν υγιή ενήλικα σε λίγα λεπτά. Λέγεται ότι το αντίδοτο κοστίζει σχεδόν 50.000 δολάρια η ένεση και κάποιος που έχει μολυνθεί μπορεί να χρειαστεί πολλές ενέσεις για να επιβιώσει, εφόσον βέβαια αυτές χορηγηθούν εγκαίρως."

H απειλή για την ζωή του είναι πραγματική...

Οι Buffalo Chip αναφέρει πως τα φίδια θα είναι μέσα σε δεξαμενές σε έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο για να είναι ασφαλείς οι θεατές, οπότε ο μοναδικός που θα κινδυνεύσει είναι ο Doug.

Σύμφωνα με την υπηρεσία άγριας πανίδας της Β. Ντακότα, οι κροταλίες όταν βρεθούν σε κίνδυνο, αν στριμωχτούν ή αν φοβηθούν, θα υπερασπιστούν το χώρο τους και θα επιτεθούν δαγκώνοντας τον εισβολέα. Πάντως, αν πέσει πάνω τους μια μοτοσυκλέτα που ζυγίζει πάνω από 240 κιλά, μάλλον θα τρέξουν να σωθούν παρά θα επιτεθούν…

Εν τω μεταξύ, στο δελτίο τύπου της Buffalo Chips τονίζεται ότι "το XR750 του 1972 δεν κατασκευάστηκε για να βρίσκεται  στον αέρα, ούτε για να πραγματοποιεί ασφαλείς προσγειώσεις μετά από άλματα" (αυτό είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί σε μερικές προσγειώσεις του Knievel…)