Άλμα πάνω από κροταλίες!

Ο Doug Danger στο τολμηρό εγχείρημα με Harley
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/1/2017

Φέτος στο Sturgis, στο ετήσιο event που διοργανώνεται στην Αμερική με απήχηση σε χιλιάδες κόσμου, θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτότυπο εγχείρημα. Ο stuntman Doug Danger σκοπεύει να ακολουθήσει τα χνάρια του ινδάλματός του, του θρυλικού Evel Knievel, πετυχαίνοντας ένα άλμα με την μοτοσυκλέτα του Knievel –μια Harley Davidson XR750 του 1972- σε απόσταση 36,5 μέτρων. Δεν είναι όμως αυτή η είδηση, αλλά το ότι το άλμα θα γίνει πάνω από μια λάκκο που θα περιέχει 2.000 κροταλίες. Η προσπάθεια θα λάβει μέρος στο Aμφιθέατρο του Buffalo Chip στις 10 Αυγούστου.

"Ο Doug είναι ένας επαγγελματίας που έχει πραγματοποιήσει απίθανα άλματα, αλλά αυτό πραγματικά τα ξεπερνά όλα", δήλωσε ο Rod Woodruff, πρόεδρος του Sturgis Buffalo Chip. "Είτε είναι ο πιο θαρραλέος άνθρωπος που έχω γνωρίσει, ή πάσχει από άγνοια κινδύνου. Ενώ προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των θεατών στο Αμφιθέατρο, συμπεριλαμβανομένου και του Doug, η απειλή για την ζωή του είναι πραγματική. Αν αποτύχει, αυτά τα δηλητηριώδη φίδια θα τον σκοτώσουν αμέσως."

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον Doug και την προτεοιμασία που ήδη έχει αρχίσει για το τολμηρό εγχείρημά του

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Buffalo Chips, "οι κροταλίες είναι γνωστοί ως ένα από τα πιο δηλητηριώδη είδη φιδιών στον κόσμο. Ένα δάγκωμα αρκεί για να σκοτώσει έναν υγιή ενήλικα σε λίγα λεπτά. Λέγεται ότι το αντίδοτο κοστίζει σχεδόν 50.000 δολάρια η ένεση και κάποιος που έχει μολυνθεί μπορεί να χρειαστεί πολλές ενέσεις για να επιβιώσει, εφόσον βέβαια αυτές χορηγηθούν εγκαίρως."

H απειλή για την ζωή του είναι πραγματική...

Οι Buffalo Chip αναφέρει πως τα φίδια θα είναι μέσα σε δεξαμενές σε έναν χώρο ειδικά σχεδιασμένο για να είναι ασφαλείς οι θεατές, οπότε ο μοναδικός που θα κινδυνεύσει είναι ο Doug.

Σύμφωνα με την υπηρεσία άγριας πανίδας της Β. Ντακότα, οι κροταλίες όταν βρεθούν σε κίνδυνο, αν στριμωχτούν ή αν φοβηθούν, θα υπερασπιστούν το χώρο τους και θα επιτεθούν δαγκώνοντας τον εισβολέα. Πάντως, αν πέσει πάνω τους μια μοτοσυκλέτα που ζυγίζει πάνω από 240 κιλά, μάλλον θα τρέξουν να σωθούν παρά θα επιτεθούν…

Εν τω μεταξύ, στο δελτίο τύπου της Buffalo Chips τονίζεται ότι "το XR750 του 1972 δεν κατασκευάστηκε για να βρίσκεται  στον αέρα, ούτε για να πραγματοποιεί ασφαλείς προσγειώσεις μετά από άλματα" (αυτό είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί σε μερικές προσγειώσεις του Knievel…)

Γαλλία – Ρεκόρ συμμετοχής στις πορείες διαμαρτυρίας εναντίον των υποχρεωτικών ΚΤΕΟ

Ο μάχη μεταξύ Γάλλων μοτοσυκλετιστών και του Ανώτατου Δικαστηρίου καλά κρατεί
motomagΓαλλία – Ρεκόρ συμμετοχής στις πορείες διαμαρτυρίας εναντίον των υποχρεωτικών ΚΤΕΟ
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

18/4/2024

Ακόμα μία πορεία μοτοσυκλετιστών διοργανώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου, από την Γαλλική Ομοσπονδία Θυμωμένων Μοτοσυκλετιστών FFMC, η οποία έσπασε κάθε ρεκόρ με πάνω από 60.000 συμμετέχοντες σε όλες τις πόλεις της Γαλλίας να δηλώνουν την αντίθεσή τους στην υποχρεωτική επιβολή τεχνικού ελέγχου στις μοτοσυκλέτες και άλλα μηχανοκίνητα δίκυκλα οχήματα.

Το γαϊτανάκι των υποχρεωτικών ΚΤΕΟ για τα μηχανοκίνητα δίκυκλα καλά κρατεί, καθώς ενώ η κυβέρνηση της Γαλλίας είχε συμφωνήσει στην μη εισαγωγή του μέτρου, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε άλλη άποψη. Βέβαια, οι Γάλλοι μοτοσυκλετιστές, που είναι από τους πιο μαχητικούς στον κόσμο, δεν άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους, οργανώνοντας συγκεντρώσεις και μοτοπορείες σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προκαλώντας κυκλοφοριακά εμφράγματα και δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις.

Όπως υποστηρίζει η FFMC, η οποία αποτελεί και μέλος της FEMA, μόλις το 0,3% με 0,4% των ατυχημάτων οφείλονται σε κάποιο τεχνικό πρόβλημα της μοτοσυκλέτας. Αντιθέτως, οι συνθήκες του οδικού δικτύου ευθύνονται για το 30% των τροχαίων, ποσοστό που επιτάσσει την βελτίωση των υποδομών. Όπως τονίζει η Γαλλική Ένωση Θυμωμένων Μοτοσυκλετιστών, το μέτρο αυτό είχε απορριφθεί το 2012 από την γαλλική Εθνοσυνέλευση και την Γερουσία, ενώ το 2014 προσαρμόστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στόχος ήταν να επιτρέψουν στα κράτη μέλη την εφαρμογή αποτελεσματικότερων εναλλακτικών μέτρων, για την βελτίωση της ασφάλειας και του περιβαλλοντικού αντίκτυπου των μηχανοκίνητων δικύκλων.

Η FFMC στηρίζει πλήρως την μείωση και πρόληψη των ατυχημάτων, έχοντας ενεργό ρόλο. Θεωρεί, όμως ότι η εκπαίδευση και η βελτίωση των υποδομών είναι πολύ καλύτερα μέτρα, σε σύγκριση με την υποχρεωτικότητα των ΚΤΕΟ, την οποία χαρακτηρίζει ως ένα "ξύλινο" και ανάλγητο μέτρο. Οι μοτοσυκλέτες και τα μηχανοκίνητα δίκυκλα αποτελούν μία λύση στην ατομική κινητικότητα, μετρώντας 4 εκατομμύρια χρήστες στην Γαλλία, βοηθώντας ταυτόχρονα στην αποσυμφόρηση των δρόμων, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Το μόνο που θα κάνει η υποχρεωτική εφαρμογή τεχνικών ελέγχων είναι να αυξήσει το κόστος, χωρίς κάποια ουσιαστική επίδραση στα ατυχήματα, σύμφωνα με την FFMC.

Στα πλαίσια της συμμετοχής ρεκόρ στις διαδηλώσεις απέναντι στους υποχρεωτικούς ελέγχους στις 13 και 14 Απριλίου, με περισσότερους από 60.000 αναβάτες να βγαίνουν στους δρόμους σε ολόκληρη την Γαλλία, η FFMC ενδυναμώνει τις δράσεις της, πέρα από τις πορείες. Ήδη, προετοιμάζει μία εθνική δράση πρωτοφανούς κλίμακας, ελπίζοντας να ενώσει όλους τους χρήστες του δρόμου. Επομένως, προβλέπεται μακρύ αυτό το σκοινί, μέχρι να δούμε ποια μεριά θα το τραβήξει πιο δυνατά.

Ετικέτες