Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας 2018

Ένα πλούσιο τριήμερο
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/5/2018

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται προσφέρουν ιδανικές ευκαιρίες για βόλτες και εκδρομές. Το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας, είναι μια από τις πιο πλούσιες και ενδιαφέρουσες, όπως θα διπαιστώσετε και από το δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

Δελτίο τύπου
"Το Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας σας περιμένει στη δεύτερη ετήσια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο όμορφο Καρπενήσι στις 15-17 Ιουνίου 2018. Θα μαζευτούμε πάλι και φέτος όλοι μαζί για να διασκεδάσουμε, να βολτάρουμε, να ενημερωθούμε και να δούμε ξανά φίλους και γνωστούς.
Μαζί μας την Παρασκευή 15 Ιουνίου το βράδυ στο Καρπενήσι ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης για μια μουσική βραδιά με γεύση από Κρήτη και όχι μόνο.
Το πρωινό του Σαββάτου ξεκινά με 2 ασφάλτινα εκδρομικά για κοντινούς προορισμούς και μια βατή χωμάτινη διαδρομή για όσους επιθυμούν μια χαλαρή βόλτα. Για όσους θελήσουν κάτι ποιο δυναμικό το κυνήγι θησαυρού με έπαθλα αξίας 2.500 ευρώ της ΜΑΚΑΝ θα προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις. Για όσους πάλι πιστεύουν ότι το έχουν το απόγευμα του Σαββάτου σε μια πίστα moto gymkhana (κλειστή διαδρομή επιδεξιότητας) στο χώρο του camping μπορούν να το αποδείξουν. Όλοι πάντως θα είναι το βράδυ του Σαββάτου μπροστα στη σκηνή για να απολαύσουν την ροκ Τάνια Κικίδη και την Αθηνά Κοντοδήμα που θα κλείσει τη βραδιά με ελαφρολαϊκούς, παραδοσιακούς και ρεμπέτικους ήχους.
Το πρωί της Κυριακής ο πολυπρωταθλητής Λευτέρης Πίππος θα μας παρουσιάσει σε μια επίδειξη trial στην πλατεία του Καρπενησίου πώς μια μοτοσυκλέτα μπορεί να κάνει πράγματα που κάποιοι από εμάς ούτε φανταζόμαστε ή τουλάχιστον προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποτε με ποδήλατο.
Στο Αντάμωμα Φίλων Μοτοσυκλέτας μπορούν όλοι να συμμετέχουν είτε ατομικά είτε οργανωμένα σαν ομάδα ή λέσχη. Για κρατήσεις δωματίων ή camping μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποια από τις διοργανώτριες λέσχες. Η τριήμερη εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους ενδιαφερόμενους μοτοσυκλετιστές και δεν θα υπάρχει εισιτήριο εισόδου. Πραγματοποιείται με την συνεργασία του Δήμου Καρπενησίου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Υπάρχει μια μικρή εισφορά του ποσού των 5 ευρώ για κάθε κράτηση δωματίου (ανεξάρτητα διανυκτερεύσεων) και για κάθε θέση camping. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν αποκλειστικά και ισόποσα για την ενίσχυση μη κερδοσκοπικών οργανισμών "Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων Α.μεΑ." και για τον φιλανθρωπικό σύλλογο Ευρυτανίας "Μαζί για τον συνάνθρωπο". Για τον ίδιο σκοπό θα διατεθούν και όποια οικονομικά οφέλη προκύψουν από την οργάνωση της εκδήλωσης. Σκοπός μας είναι να προβάλουμε την πολιτιστική, κοινωνική, αθλητική και ταξιδιωτική εικόνα του μοτοσυκλετισμού, σεβόμενοι τον αναβάτη, τον περίγυρο μας και την ασφάλεια όλων."

Βρείτε μας στο Facebook για περισσότερη ενημέρωση
www.facebook.com/antamomamoto/
ή συμμετέχετε στην διαδικτυακή εκδήλωση
www.facebook.com/events/188517561939671/

Οι διοργανώτριες λέσχες
Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Χαλκίδας (Α.Μ.ΛΕ.Χ)
Ελληνική Λέσχη Ιαπωνικής Κλασσικής Μοτοσυκλέτας
Ελληνική Λέσχη Μοτοσυκλετιστών BMW
Λέσχη Ελλήνων Μοτοσυκλετιστών (Λ.Ε.ΜΟΤ.)
Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.)
Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Σαλαμίνας (ΛΕ.Μ.Σ.)
Μοτολέσχη Ι.Π. Μεσολογγίου
Μοτολέσχη Ορχομενού (ΜΟΤ.ΟΡ.)
Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Αμαλιάδας (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Α.)
Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Βόλου (ΜΟΤΟ.ΛΕ.Β.)
Africa Twin Club Hellas
Desmo Owners Club (Ducati)
Friends and Riders club
KTM Hellas Club
TDΜ Hellas,
Varadero Club Hellas,
V-Strom Hellas Club

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες