Επικό ταξίδι μέλιτος

Με Honda RS150R
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/9/2017

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 24 χώρες και δύο ηπείρους διέσχισε ένα ζευγάρι από τη Μαλαισία, που αποφάσισε να κάνει ένα ξεχωριστό ταξίδι του μέλιτος, διαφορετικό από τους συνήθεις ρομαντικούς προορισμούς και τις γλυκανάλτες κρουαζιέρες που προτιμούνται συνήθως.

Οι νεόνυμφοι Mohd Alfishahrin Zakaria και Diana Latief ξεκίνησαν το ταξίδι τους αμέσως μετά το γάμος τους στις 8 Απριλίου από την Selangor, για να καταλήξουν μετά από 146 ημέρες, (τέλος Αυγούστου) στο Λονδίνο. Η είδηση όμως είναι, πως αυτό το ταξίδι το έκαναν πάνω σε ένα Honda RS150R (ένα μικρό μοτοσυκλετάκι της Big-H που απευθύνεται στις αγορές της Ασίας), κουβαλώντας μαζί και τα πράγματά τους χωρίς κανένα άλλο όχημα υποστήριξης.

Ο Alfishahrin (31 ετών) και η Diana (30 ετών) ανάμεσα στις χώρες που διέσχισαν ήταν η Ταϊλάνδη, το Νεπάλ, η Ινδία, το Πακιστάν, το Ιράν, η Αρμενία, η γεωργία, η Τουρκία, η Αλβανία, η Κροατία, η Σλοβενία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Γερμανία, η Γαλλία, ενώ φυσικά δεν θα μπορούσαν να αφήσουν έξω από ένα τέτοιο ταξίδι και ένα πέρασμα από την Ελλάδα, πριν καταλήξουν στην πρωτεύουσα της Αγγλίας όπου έχει την έδρα του ένας από τους μεγαλύτερους αντιπροσώπους της Honda στο Chiswick. Σημαντική υποστήριξη για την πραγματοποίηση του ονείρου τους ήταν ο Σύνδεσμος Πρόληψης κατά των ναρκωτικών της Selangor, ενώ το ζευγάρι συνέβαλε με σχεδόν 40.000 RM (περίπου 8.000 ευρώ) από δικούς του πόρους, μαζί με μικρότερες χορηγίες από εταιρείες όπως η Honda UK, η Givi Μαλαισίας κ.α.

Για τον Alfishahrin πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί ένα μακρινό ταξίδι καθώς στο παρελθόν, το 2015 συγκεκριμένα, είχε διασχίσει τις "1000 στροφές" στην Chiang Mai, ενώ είχε πραγματοποιήσει και ένα ταξίδι περνώντας από εφτά συνοριακές γραμμές ανάμεσα στην Ταϊλάνδη, την Myanmar, το Λάος, την Κίνα, την Καμπότζη, το Βιετνάμ και την Σιγκαπούρη το 2016.

Είναι αξιοσημείωτο δε ότι το ζευγάρι ολοκλήρωσε το ταξίδι του χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα μηχανικό πρόβλημα, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, ενώ άγνωστο είναι το αν επέστρεψαν στην πατρίδα τους με το μηχανάκι ή προτίμησαν να επιστρέψουν αεροπορικώς…

Ετικέτες

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες