FIAT και μοτοσυκλέτα

Το FCA Group επενδύει στους μοτοσυκλετιστές
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/4/2017

Παρά το γεγονός ότι το Fiat Group έχει ένα τεράστιο φάσμα δραστηριοτήτων που ξεκινάει από την κατασκευή γιγαντιαίων κινητήρων για πλοία και φτάνει έως την κατασκευή ιατρικών τεχνιτών μοσχευμάτων, όπως οι τεχνητές καρδίες (!), εν τούτοις δεν έχει κάποια άμεση εμπορική δραστηριότητα στο χώρο της μοτοσυκλέτας. Οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επιλέξει να προβάλει τα αυτοκίνητά της μέσα από τα παγκόσμια πρωταθλήματα αγώνων μοτοσυκλέτας; Μάλιστα κάθε χρόνο η παρουσία της γίνεται όλο και πιο έντονη! Ξεκίνησε από το παγκόσμιο πρωτάθλημα SBK με την Alfa Romeo να έχει ως Safety Car την ολοκαίνουρια τότε Mito και συνεχίζει τη συνεργασία της μέχρι σήμερα με το supercar 4C.

 

Λίγο αργότερα έγινε ο βασικός χορηγός της  Yamaha στα MotoGP, με τα λογότυπα της FIAT να είναι πάνω στα φαίρινγκ της μοτοσυκλέτας του Valentino Rossi. Η συνεργασία με την Yamaha γίνεται όλο και πιο στενή από τότε, με ειδικές εκδόσεις του Abarth 595 και Abarth 695 Biposto.

Πέρσι η Fiat παρουσίασε μια ολοκαίνουρια σειρά επαγγελματικών οχημάτων και η κύρια οδός προβολής που επέλεξαν οι Ιταλοί, ήταν ξανά οι αγώνες μοτοσυκλέτας, αυτή τη φορά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross MX-GP.    

Επιστρέφοντας στο ερώτημά μας σχετικά με τη στρατηγική του FCA (FIAT CHRYSLER AUTOMOBILES) να προβάλει τα αυτοκίνητά της σε ένα κοινό που αποτελείται από τους πιο φανατικούς μοτοσυκλετιστές, η απάντηση είναι απλή: Η Alfa Romeo και η Abarth είναι εταιρείες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα που διαφέρουν από τον ανταγωνισμό σε τομείς όπως η αγωνιστική παράδοση, τα σπορ μηχανικά μέρη και η γνήσια ιταλική αισθητική. Στις μέρες μας, το μεγαλύτερο ποσοστό του αυτοκινητιστικού κοινού δεν μπορεί να εκτιμήσει τους γυαλισμένους αυλούς ενός V6 κινητήρα της Afla Romeo ή την τεχνολογία που απαιτείται για να βγουν 180 ίπποι από τα μόλις 1400 κυβικά ενός Abarth 595 Competizione.

Βασικά, όταν πάνε στις εκθέσεις για να αγοράσουν ένα αυτοκίνητο δεν ζητάνε καν από τον πωλητή να ανοίξει το καπό του αυτοκινήτου! Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει με τους μοτοσυκλετιστές, όπου τα μηχανικά μέρη της μοτοσυκλέτας είναι έκθετα σε κοινή θέα και το μάτι τους έχει μάθει να εκτιμά την τεχνολογία και τον σχεδιασμό των μηχανικών μερών. Τα κύρια κριτήρια για την αγορά μιας μοτοσυκλέτας είναι πάντα η απόδοση του κινητήρα και των φρένων, το στήσιμο του πλαισίου και η ποιότητα των αναρτήσεων. Ένας μοτοσυκλετιστής μπορεί να καταλάβει και να εκτιμήσει την διαφορά που έχουν τα αμορτισέρ της Sachs σε ένα Abarth από τα κοινά αμορτισέρ των ανταγωνιστών του.

Με άλλα λόγια, οι μοτοσυκλετιστές και κυρίως όσοι από αυτούς παρακολουθούν αγώνες, είναι ένα κοινό που τα κριτήρια επιλογής όταν αγοράζουν οχήματα είναι επικεντρωμένα στην μηχανολογική πλευρά και όχι στα πολύχρωμα λαμπάκια. Η Fiat δεν βλέπει τους φανατικούς μοτοσυκλετιστές με ανταγωνιστικό μάτι. Ίσα-ίσα που έχει τη στοιχειώδη ευφυΐα (που απουσιάζει από τους ανταγωνιστές της… ) να καταλάβει ότι οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές οδηγούν και αγοράζουν αυτοκίνητα. Σίγουρα η Alfa Romeo και η Abarth έχουν τα κατάλληλα αυτοκίνητα στη γκάμα τους για να ικανοποιήσουν ένα σαφώς πιο απαιτητικό κοινό από την μεγάλη μάζα των “αυτοκινητάδων”, αλλά και η FCA είναι η μόνη αυτή τη στιγμή που επενδύει στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.    

 

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες