Flow Ηλεκτρικό σκούτερ με 160Km αυτονομία

112 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία ώρα φόρτισης
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/5/2018

Η επόμενη μεγάλη αγορά του κόσμου είναι ήδη πραγματικότητα από πέρσι, όταν η Ινδία προσπέρασε την Κίνα σε απόλυτους αριθμούς ακριβώς ένα χρόνο πριν. Με την εκτίμηση πως θα φτάσει σε νούμερα εκεί που οι πωλήσεις μοτοσυκλετών δεν σκαρφάλωσαν ποτέ, τα πράγματα στην Ινδία έχουν ήδη πάρει την πορεία τους, παρουσιάζοντας τον οργασμό γεννήσεων κατασκευαστών που μέχρι στιγμής είχαμε δει μονάχα στην Κίνα. Για αυτό τον λόγο, το Ινδικό Σαλόνι μοτοσυκλέτας έχει ήδη αρχίσει να τραβά τα βλέμματα, περιμένοντας έπειτα να δούμε πιο από όλα τα πρωτότυπα θα φτάσει τελικά σε παραγωγή, μελετώντας έτσι και τις τάσεις τις ινδικής αγοράς… Ένα από τα πρωτότυπα που πέρασε σε αυτό το στάδιο, από τον περασμένο Φεβρουάριο που παρουσιάστηκε, είναι το Flow της 22Motors:

Πηγή: Drive.gr

Με πρεμιέρα στο Autoexpo 2018, τον Φεβρουάριο στην Ινδία, το σκούτερ με το όνομα «Flow» είναι έτοιμο πλέον να ξεχυθεί στους δρόμους των ινδικών πόλεων. Με αυτονομία περίπου 160 km, το σκούτερ της 22Motors βρίσκεται κοντά στο όριο αυτονομίας των 200 km, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως συστατικό ενός εξαιρετικού δείγματος του είδους.

Οι μηχανικοί της 22Motors όχι μόνο επέλυσαν το πρόβλημα της αυτονομίας, αλλά επίσης ισχυρίζονται ότι έχουν τη λύση και για το μακρύ χρόνο φόρτισης. Με τη χρήση ενός ταχυφορτιστή, το σκούτερ αποθηκεύει αρκετή ενέργεια για να γεμίσει τις μπαταριές του κατά 70% σε μόλις μία ώρα. Η πλήρης φόρτιση από κλασική οικιακή πρίζα διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες.

Το Flow κινείται από ένα ηλεκτρομοτέρ Bosch που του δίνει ανώτατη ταχύτητα 60 km/h και χρησιμοποιεί ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα, αναπληρώνοντας μέρος από την καταναλωθείσα ενέργεια. Το σκούτερ διατίθεται με σύνδεση Bluetooth και μια εφαρμογή για κινητά που λέει στους ιδιοκτήτες οτιδήποτε θέλουν να γνωρίζουν σχετικά με την κατάσταση του Flow. Το GPS ανήκει στο στάνταρ εξοπλισμό, το οποίο περιλαμβάνει επίσης χαρακτηριστικά διαχείρισης στόλου σε περίπτωση που μια εταιρεία σχεδιάζει να αγοράσει αριθμό από αυτά.

Η 22Motors λέει ότι οι πωλήσεις του νέου σκούτερ θα ξεκινήσουν στο εγγύς μέλλον, με ένα δεύτερο μοντέλο να βρίσκεται προ των πυλών. Το Flow θα είναι διαθέσιμο προς το παρόν μόνο στην ινδική αγορά, καθώς έχει σχεδιαστεί για «ινδικές συνθήκες και αναβάτες».

Εδώ να σημειώσουμε ότι η Ινδία είναι μια από τις μεγαλύτερες χώρες στον κόσμο όσον αφορά το μέγεθος του πληθυσμού, που αντιπροσωπεύει περίπου το 17% των ανθρώπων πάνω στη Γη. Και αυτό την καθιστά επίσης ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη του πλανήτη. Για το λόγο αυτό σε, ένα από τα αγαπημένα μέσα μεταφοράς του μέσου Ινδού είναι το δίτροχο. Ειδικότερα, τα σκούτερ είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, ενώ πρόκειται για τον τύπο οχήματος που αντιπροσώπευσε πέρυσι πάνω από το 33% της κατηγορίας των διτρόχων.

 

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες