Γράφτηκε από: 
τον Βασίλη Καραχάλιο

Harley on Tour 2017

Επιστρέψαμε από μία γεμάτη ημέρα Harley Davidson!

Όταν επισκέπτεσαι την Ιαπωνία, βγάζεις το συμπέρασμα πως μάλλον πρόκειται για άλλο πλανήτη, κι όχι για απλώς μια άλλη χώρα. Κάτι ανάλογο γίνεται κι όταν οδηγείς μια από τις νέες Harley – είναι ένας άλλος κόσμος. Με την καλή έννοια!

Είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα με αρκετά από τα νέα μοντέλα του 2017, κι οι εκπλήξεις ήταν μόνο ευχάριστες, καθώς έχουν περάσει σε μια νέα εποχή για την Harley-Davidson. Ο κινητήρας Milwaukee-Eight είναι μόλις η ένατη γενιά μεγάλου V2 που κατασκευάζει η Harley, ξεκινώντας από το 1909… Σε δύο εκδόσεις, τον “107” και τον “114”, με 1.746 και 1.868cc, έχει τετραβάλβιδες κεφαλές (γι’ αυτό και “Eight” συνολικά, αλλά και για να θυμίζει τον τόσο αγαπητό στις ΗΠΑ V8), ελαιόψυκτες ή υγρόψυκτες, ανάλογα με την έκδοση. Το απίστευτο για έναν V2 με τόσα κυβικά είναι πως οι κραδασμοί απουσιάζουν, όπως και οι μηχανικοί θόρυβοι, ενώ η ροπή, όπως κι η ελαστικότητά του είναι φοβερή! Στην βόλτα μας είχε και αρκετά υψηλή θερμοκρασία για να εκτιμήσουμε πως σε αντίθεση με τον προηγούμενης γενιάς κινητήρα Twin-Cam, βγάζει και πολύ λιγότερη ζέστη.

Ο Milwaukee-Eight συνδυάζεται με εξάρι κιβώτιο, συμπλέκτη slipper/assist με υδραυλική οδήγηση της Brembo. Της ίδιας εταιρίας είναι και τα συνδυασμένα φρένα με ABS, ενώ και οι αναρτήσεις είναι νέες, της Showa.

Κάπως έτσι, οι Harley-Davidson έχουν περάσει σε νέα εποχή, πολύ πιο κοντά στις απαιτήσεις των μοτοσυκλετιστών γενικότερα, κι όχι μόνο των παραδοσιακών αγοραστών Harley. Χρειάστηκε πολλή δουλειά, πολλή τεχνολογία και εξέλιξη ώστε οι μοτοσυκλέτες της, που διατηρούν την διαχρονική εμφάνισή τους, να έχουν αλλάξει τόσο ουσιαστικά στην λειτουργία και την απόδοσή τους.

 

Ίσως προλαβαίνετε ακόμα να τα διαπιστώσετε μόνοι σας, καθώς το test ride event  Harley on Tour 2017 διοργανώνεται από την Harley-Davidson Athena (Λ. Πειραιώς 187) στις 13 & 14 Μαΐου 2017. Εικοσιδύο μοντέλα 2017 είναι διαθέσιμα, και μπορείτε να προγραμματίσετε το test ride σας καλώντας στο 210 34 10 850.

Εμείς οδηγήσαμε ήδη τα περισσότερα από αυτά, και ετοιμάζουμε αναλυτικά τις οδηγικές μας εντυπώσεις. Μείνετε συντονισμένοι για τις λεπτομέρειες!