Η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ στηρίξει το Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς" για την υλοποίση του "Ασφαλώς Ποδηλατώ"

Επένδυση στη νέα γενιά
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

16/1/2020

Ένα ευχάριστο νέο έρχεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» από την ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ ΑΕΕ, θυγατρική της γνωστής εταιρείας λιπαντικών και ψυκτικών Total. Το Ινστιτούτο Οδικής ασφάλειας χάρη στη βοήθεια της ΤΟΤΑΛ θα πραγματοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ασφαλώς Ποδηλατώ” σε διάφορα δημοτικά σχολεία της χώρας, εφοδιάζοντας έτσι τη νέα γενιά με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να απολαμβάνουν τις ποδηλατοβόλτες τους με ασφάλεια. Παράλληλα μέσω του προγράμματος, τα παιδία θα ενισχύσουν το ομαδικό πνεύμα, την αντίληψη και τις γνώσης τους σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ποδηλασίας και το αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο.

Θεωρούμε το ποδήλατο βασικό πρώτο βήμα προς την οικογένεια της μοτοσυκλέτας, η οποία κάθε χρόνο συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο. Για αυτό και θέλουμε να βλέπουμε περισσότερα νέα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια και να μαθαίνουν από νωρίς να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των ελληνικών δρόμων. 

Στο δελτίο τύπου που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ στηρίζει το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ»

Αθήνα, 14 Ιανουαρίου, 2020 – Στα πλαίσια της κοινωνικής της δράσης η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ προχωρά στην υποστήριξη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» σε δημοτικά σχολεία της Ελλάδας.

Στην TOTAL η κοινωνική δράση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της δέσμευσής της για προσφορά και παροχή καλύτερης ενέργειας. Ακολουθώντας το motto “Committed to Better Energy” και στοχεύοντας στο να βοηθήσει το κοινωνικό σύνολο, έχει εντοπίσει τέσσερις τομείς στους οποίους εστιάζει προκειμένου να συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον και να αντιμετωπίσει μείζονα κοινωνικά ζητήματα. Αυτοί οι τομείς είναι: 1) Οδική Ασφάλεια, 2) Δάση & Κλίμα, 3) Ένταξη & Εκπαίδευση Νέων και 4) Πολιτιστικός Διάλογος και Κληρονομιά.,

Πιο συγκεκριμένα, στην TOTAL, η οδική ασφάλεια είναι βασικό στοιχείο της ευθύνης της ως βιομηχανική εταιρεία, καθώς και η κορυφαία αξία για όλο το δυναμικό της. Η ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα σε όλες τις δραστηριότητές της που σχετίζονται με τις μεταφορές. Επιδιώκει λοιπόν να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και να μοιραστεί αυτή την τεχνογνωσία με τους επαγγελματίες και τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά με τα παιδιά και τους νέους, μέσω πρωτοβουλιών εκπαίδευσης, κατάρτισης και ευαισθητοποίησης, με κεντρικό άξονα την οδική ασφάλεια. Τα σωστά εργαλεία για την οδική ασφάλεια μπορούν να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο.

Σε αυτά τα πλαίσια, η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», θα υποστηρίξει το ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα με τίτλο «Ασφαλώς Ποδηλατώ» που θα πραγματοποιηθεί σε 13 σχολεία της Αττικής και της Πάτρας, με σκοπό την επιμόρφωση 720 μαθητών, ηλικίας 9-12 ετών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2019 και θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, το Μάιο του 2020.

Η ΤΟΤΑΛ ΕΛΛΑΣ επικεντρωμένη στον τομέα της οδικής ασφάλειας, μένει σταθερή στη δέσμευση για ασφαλείς μετακινήσεις μέσω της απαραίτητης κατάρτισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. 

Στόχος του προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ» είναι η εκπαίδευση των παιδιών για τις βασικές αρχές ασφαλούς χρήσης και μετακίνησής τους με ποδήλατο αλλά και η ενημέρωση των γονέων τους στην ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Έχει αναπτυχθεί από το Ι.Ο.ΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς από το εξωτερικό (όπως η Deutsche Verkehrswacht) και βασίζεται στη βιωματική εμπειρία και ενημέρωση παιδιών και γονέων. 

Στη διάρκεια του προγράμματος, με τη χρήση του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν διάφορες δεξιότητές τους, όπως το ομαδικό πνεύμα, την αντίληψη, την ενίσχυση της γνώσης σχετικά με τα πλεονεκτήματα της ασφαλούς ποδηλασίας και το αίσθημα ευθύνης για την ασφάλεια της κυκλοφορίας στο δρόμο.

Morocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία: Πρώτη γενικής η Yamaha!

Μετά από 3.000 χιλιόμετρα άμμου, ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου με δικύλινδρη μοτοσυκλέτα!
motomagMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

22/4/2024

O Pol Tarres γράφει για μία ακόμα φορά ιστορία καβάλα στο Tenere 700 στο Morocco Desert Challenge 2024, έχοντας κάτω από την ζώνη του 6 νίκες σε ισάριθμα σκέλη, καταφέρνοντας να γίνει ο πρώτος αναβάτης που κατακτά τον συγκεκριμένο θεσμό με δικύλινδρη adventure μοτοσυκλέτα.

Από την πρώτη στιγμή, ο Ισπανός αναβάτης έδειξε τις βλέψεις του για το φετινό Morocco Desert Challenge, κερδίζοντας τα πρώτα τέσσερα χρονομετρημένα σκέλη, για να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς. Ο απρόβλεπτος καιρός στις αχανείς εκτάσεις της μαροκινής ερήμου, χτύπησε στο 5ο σκέλος με τις αμμοθύελλες να αλλάζουν τα δεδομένα. Παρ’ ολ’ αυτά, ο Tarres κατάφερε να τερματίσει δεύτερος.

Morocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία

Ένα λάθος στο roadbook για το έκτο σκέλος, στοίχισε στον Ισπανό αναβάτη χρόνο, χάνοντας δύο checkpoints στην διαδρομή. Παρά την ατυχία του, ο Tarres δεν το έβαλε κάτω, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Το Σάββατο στο προτελευταίο σκέλος επέστρεψε ξανά στις νίκες. Η ολοκλήρωση του Morocco Desert Challenge 2024 ήρθε την Κυριακή με τον Tarres να κυριαρχεί και στο όγδοο και τελευταίο σκέλος, πάνω στο Tenere 700 World Rally, το οποίο έχει φορτωθεί με ειδικά εξαρτήματα από τον κατάλογο GYTR. Κατάφερε έτσι να τερματίσει 2 ώρες 21 λεπτά και 6 δευτερόλεπτα μπροστά από τους Amaury Baratin και Valentin Sertilhanges, οι οποίοι έκλεισαν το βάθρο πάνω σε πρωτότυπες enduro μοτοσυκλέτες 450 κυβικών της KTM.

Morocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία

Μαζί του στις ερήμους του Μαρόκο βρέθηκε ο Stephan Poulet, ως μέλος του Tenere Spirit Experience, καθώς ο συνήθης ύποπτος Alessandro Botturi βρισκόταν από την πάνω πλευρά της Μεσογείου, παλεύοντας για τον τίτλο του ιταλικού πρωταθλήματος Motorally 2024. Ο Γάλλος αναβάτης, έκανε μάλιστα το 1-2 στην κατηγορία M1.2 (από 601 κυβικά και πάνω), με καλύτερο αποτέλεσμα την 12η θέση. Ο Poulet τερμάτισε στην 17η θέση γενικής.

Επόμενη στάση για τον Tarres και την Tenere Yamaha Rally Team είναι το Hellas Rally, το οποίο θα διεξαχθεί στην χώρα μας από τις 27 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου, στην ίδια κατηγορία με τον δικό μας Κίμων Καράμπελα, τον συντάκτη του περιοδικού MOTO και πολυπρωταθλητή Enduro, ο οποίος θα αγωνιστεί με μία ειδικά προετοιμασμένη Husqvarna Norden 901. Εκεί θα γίνει και ένας άτυπος αγώνας αντιπροσωπειών, καθώς η ελληνική αντιπροσωπεία Suzuki κατεβάζει τον πρωταθλητή Κακολύρη με εξίσου προετοιμασμένο V-Strom, ενώ παρουσία θα έχει και η αντιπροσωπεία της Yamaha με τον επίσης πρωταθλητη και συμμετέχοντα στο Mega Test του MOTO, Γιάννη Σεβαστόπουλο, με επίσης ειδικά προετοιμασμένο Tenere!

Morocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορίαMorocco Desert Challenge 2024 – Ο Pol Tarres γράφει ιστορία

 

Ετικέτες