Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

John McGuinness: Στο Isle of Man θα εμψυχώσω την ομάδα!

Γκαντεμιά στην ομάδα της Honda…

Με τους τραυματιοφορείς να κάνουν λόγο για σπασμένο πόδι, όταν ο McGuinness μεταφερόταν στο νοσοκομείο μετά το ατύχημα στον NW200, η συμμετοχή του στο Isle of Man TT που είναι σε λιγότερο από 15 μέρες, κρίθηκε αυτομάτως αμφίβολη. Μετά η απουσία του έγινε και βεβαιότητα. Με πολλαπλά κατάγματα και δύο χειρουργεία, ο McGuinness θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για να περπατήσει χωρίς βοήθεια ενώ για έξι εβδομάδες θα πρέπει να φορά κολάρο.

Με συμπιεστικό κάταγμα σε κνήμη και περόνη, κρίθηκε η ανάγκη να τοποθετηθεί εξωτερική οστεοσύνθεση σε δεύτερο χειρουργείο. Τρία σπασμένα πλευρά, και τέσσερις σπόνδυλοι συμπληρώνουν την λίστα των τραυματισμών του, που θα τον κρατήσουν μακριά από το Isle of Man TT. Ο McGuinness είναι ο δεύτερος πιο πετυχημένος αναβάτης στην ιστορία του αγώνα και πρόσφατα είχε δηλώσει ότι θα αγωνιστεί μέχρι να πλησιάσει το ρεκόρ του Joey Dunlop, αλλά δεν θα το περάσει…

Το πράγμα περιπλέκεται όμως από το πρόβλημα του Guy Martin στον ίδιο αγώνα, που βγήκε ελάχιστα εκτός πορείας. Το ελάχιστα βέβαια σε αυτούς τους αγώνες, είναι ήδη αρκετό.

Η Honda αμέσως ζήτησε και βγήκε η μαύρη σημαία για τον Martin. Με τις αιτίες που οδήγησαν στο ατύχημα του McGuinness να μην έχουν εξακριβωθεί, ένα δεύτερο ατύχημα με τον Martin θα καθιστούσε την ομάδα εκτός αγώνα. Η μοτοσυκλέτα του McGuinness θα μεταφερθεί τώρα στα κεντρικά της Honda Racing στο Louth – Lincolnshire, για να εξεταστεί και να αναλυθούν τα δεδομένα της ECU και της τηλεμετρίας.

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως δεν δείχνουν λάθος του McGuinness. Η ομάδα θα πρέπει άμεσα λοιπόν να καταλήξει στις αιτίες για να υποστηρίξει τον Martin στο Isle of Man TT.. είναι κρίμα που δεν θα δούμε τους δυο τους μαζί στον θρυλικό αγώνα, ιδιαίτερα με όσα έχουν πει ο ένας για τον άλλο, παρόλο που δηλώνουν μονιασμένοι, από την στιγμή που βρέθηκαν στην ίδια ομάδα. Η κίνηση της Honda να φέρει τον Martin πίσω στο Isle of Man TT, κρίνεται σοφή εκ των υστέρων, καθώς τώρα θα είχε μείνει εκτός..

Ο McGuinness πάντως δήλωσε σε ανθρώπους της ομάδας των ελαστικών και σε άλλους συνεργάτες τους, ότι είτε με κολάρο ή πατερίτσες, είτε και με τα δύο, θα είναι εκεί τις μέρες του αγώνα για να βοηθήσει την ομάδα αλλά και τον Martin, με όποιο τρόπο μπορεί!