Μία μεγάλη δράση για την Οδική Ασφάλεια!

Το MOTO συμμετέχει στο Drive Safe!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/6/2017

Στο MOTO αντιλαμβανόμαστε την ενημέρωση για την οδική ασφάλεια ως μία συνεχή και αδιάκοπη προσπάθεια. Επιτελώντας κοινωνικό έργο εδώ και τρεις δεκαετίες, με επιμορφωτικά σεμινάρια, δράσεις και ομιλίες, η Οδική Ασφάλεια ανήκει μόνιμα στην ατζέντα των εργασιών μας, των εθελοντικών κινήσεων – έχοντας έτσι την ανάγκη εξεύρεσης νέων τρόπων επικοινωνίας για να διατηρείται πάντοτε επίκαιρο, το σοβαρό ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας. Στο παρελθόν έχουμε φτάσει σε σημείο να προκαλέσουμε Πανευρωπαϊκά τον ντόρο, με καμπάνιες όπως το «Σκέψου ΜΟΤΟ», που απευθυνόταν στους οδηγούς αυτοκινήτων, θέλοντας να τους ευαισθητοποιήσει για την προσοχή που πρέπει να επιδεικνύουν στις μοτοσυκλέτες που κινούνται στους δρόμους. Με ώθηση αυτή ακριβώς την πεποίθηση, πως τα ζητήματα της Οδικής Ασφάλειας πρέπει να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα, συμμετέχουμε στην δράση του περιοδικού αυτοκινήτου Drive. Τα εγκαίνια αυτής της δράσης έγιναν σήμερα σε μία ειδική εκδήλωση που παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Ειδικής ΜΟΝΙΜΗΣ Επιτροπής της Βουλής για την Οδική Ασφάλεια, κ. Γιώργος Ουρσουζίδης, εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων κι επίσης ο πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Γιώργος Βασιλάκης, ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ κ. Σωτήρης Χατζίκος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος κ. Δημήτρης Μιχελακάκης, και ο Αστυνόμος Α’ κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, εκπροσωπώντας την Τροχαίας Αττικής.

Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε η Ειδική Έκδοση για την Οδική Ασφάλεια, ένα μεγάλο, χορταστικό τεύχος που θα διανεμηθεί μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αυτή την Κυριακή 25/6/2017 και στην οποία το MOTO συμμετέχει ενεργά! Ένα μεγάλο τμήμα της συζήτησης για την Οδική Ασφάλεια είναι ανεξάρτητο από το όχημα, κι έτσι πλαισιώσαμε την μεγάλη αυτή Ειδική Έκδοση με θέματα καθαρά μοτοσυκλετιστικά, γραμμένα απλά και ουσιαστικά, ώστε να ανταποκρίνονται σε ένα ευρύτερο κοινό, πέρα από το αμιγώς μοτοσυκλετιστικό που δεκαετίες τώρα ακολουθεί πιστά το MOTO! Η Ειδική Έκδοση που θα βρείτε αυτή την Κυριακή σε μία εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, είναι πλούσια σε κείμενο με σαφείς και κατανοητές τοποθετήσεις για το σύνολο των ζητημάτων που απαρτίζουν το μεγάλο αυτό θέμα της Οδικής Ασφάλειας. Στη χώρα μας μονάχα η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να πραγματοποιήσει αντίστοιχες δράσεις, με την συμβολή της πολιτείας να παραμένει –ουσιαστικά και πρακτικά- ανύπαρκτη. Παρά τις δυσκολίες της εποχής, το MOTO συνέβαλε στην κίνηση του Drive που εγκαινιάζεται με την δαπανηρή σε κόπο και κόστος, Ειδική Έκδοση!

Ήταν λοιπόν ευχάριστη έκπληξη, που ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής, ξεκίνησε λέγοντας πως η πολιτεία αναλαμβάνει την ευθύνη για την έλλειψη δράσης, κι εξίσου μεγάλη όταν ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως παρά τα σεμινάρια που πραγματοποιούν, οι αστυνομικοί είναι ακατάλληλοι για εκπαιδευτικές δράσεις! Περιμέναμε πως οι ομιλίες των διαφόρων εκπροσώπων θα κινούνταν σε απλές θεωρητικές τοποθετήσεις, και ζήσαμε το ακριβώς αντίθετο! Ο εκπρόσωπος των σχολών οδήγησης έθεσε ο ίδιος το θέμα της εμπορίας των διπλωμάτων, και τελικά σύσσωμη η αίθουσα βρέθηκε να παρακολουθεί μία συζήτηση με βάση την πραγματικότητα. Όλοι οι εκπρόσωποι του κοινοβουλίου έθεσαν επίσης το θέμα του κόστους των τροχαίων ατυχημάτων στην πραγματική του διάσταση, που εκτός όλων των άλλων έχει και οικονομική επέκταση στην κοινωνία. Ταυτόχρονα βρέθηκαν να γνωρίζουν πολύ καλά το θέμα της Οδικής Ασφάλειας και το ζήτημα για την χώρα μας, που είναι ένα τεράστιο πρώτο βήμα.

, ο πρόεδρος του ΣΕΑΜ κ. Σωτήρης Χατζίκος

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Βασιλάκης όσο και ο κ. Χατζίκος στάθηκαν στη σημασία της ηλικίας του στόλου στην οδική ασφάλεια. Επεσήμαναν την ανάγκη η πολιτεία να βοηθήσει την αγορά ώστε περισσότεροι οδηγοί και αναβάτες να έχουν πρόσβαση σε πιο προηγμένης τεχνολογίας ασφαλέστερα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες. Ο κ. Χατζίκος τόνισε πως με βάση την εικόνα στους ελληνικούς δρόμους τα περασμένα χρόνια, έχουν γίνει μεγάλα βήματα προς τα εμπρός, όμως βρισκόμαστε πολύ πίσω από αυτό που απαιτεί η κοινωνία. Χρειάζεται επίσης να εντατικοποιηθούν οι ενέργειες αστυνόμευσης και να επιβάλλονται οι νόμοι. Οι εκπρόσωποι των κλάδων αυτοκινήτου και μοτοστυκλέτας, υπογράμμισαν επίσης από κοινού, την ανάγκη για πιο αυστηρούς και αδιάβλητους τεχνικούς ελέγχους, ενώ φυσικά τόνισαν την ανάγκη για την καλλιέργεια της οδηγικής κουλτούρας από την παιδική ακόμη ηλικία. Στη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ κ. Μιχελακάκης, τονίζοντας ότι στις χώρες που ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι σε υψηλό επίπεδο, οι δείκτες των τροχαίων ατυχημάτων είναι πολύ χαμηλά.

Ο κ. Γιώργος Ουρσουζίδης ζήτησε τότε ξανά τον λόγο, και κάλεσε αυτή η ενδιαφέρουσα συζήτηση να γίνει ημερίδα και να μεταφερθεί στην Βουλή, τονίζοντας πως ακούει κάθε πλευρά και όλες τις απόψεις. Τελικά η εκδήλωση για την Ειδική Έκδοση που θα κυκλοφορήσει αυτή την Κυριακή, και για την δράση Drive Safe στο σύνολο, μετατράπηκε σε μία ουσιαστική συζήτηση από τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου, των κλάδων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, τους ανθρώπους των εταιριών που βοήθησαν σε αυτή την κίνηση. Βρισκόμενοι σ’ ένα ουδέτερο περιβάλλον, με οικοδεσπότη τον ειδικό τύπο, τους δόθηκε η ευκαιρία μιας ουσιαστικής τοποθέτησης, δίνοντας το καλύτερο έναυσμα και για το επόμενο βήμα!

ΚΤΜ – Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις!

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά KTM XC και XC-F δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες