Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο εξακύλινδρο Honda;

CBX 900 ή κάτι τέτοιο…

Συχνά-πυκνά το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine αναστατώνει τη φαντασία μας εμφανίζοντας στις σελίδες του μοτοσυκλέτες που παρακαλάμε να βγουν σε παραγωγή. Πολλοί κατηγορούν το συγκεκριμένο περιοδικό ότι παίζει με την προσμονή μας για να πουλήσει φύλλα, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο διαβολικές οι προθέσεις τους. Όλα τα σχέδια του συγκεκριμένου περιοδικού βασίζονται πάντα σε πληροφορίες μέσα από τα ίδια τα εργοστάσια. Πρόκειται δηλαδή για αληθινές πληροφορίες και δεν έχουν σχέση με τις φήμες της MCN, που για είκοσι χρόνια έδειχνε σχέδια του νέου Blackbird με κινητήρα V5! Το μόνο κόλπο που κάνουν οι Ιάπωνες συνάδερφοι, είναι να μην διευκρινίζουν αν οι πληροφορίες που έχουν για μια νέα μοτοσυκλέτα, αφορά κάποιο μοντέλο παραγωγής ή απλώς για ένα πρωτότυπο. Σε αυτή την κατηγορία ειδήσεων ανήκει και η εξακύλινδρη CBX 900 που βλέπετε στις φωτογραφίες.

 Είναι σίγουρο ότι κάποιοι μέσα στο εργοστάσιο της Honda ασχολούνται με την ιδέα ενός εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα και η Honda ήδη έχει αφήσει ιστορία με το CBX 1050.

Σαν ιδέα λοιπόν έχει πίσω της ένα σοβαρό ιστορικό υπόβαθρο και με την μόδα των neoretro να έχει δημιουργήσει την απαραίτητη εμπορική βάση, δεν είναι καθόλου παράλογο να δούμε ξανά ένα εξακύλινδρο Honda παραγωγής. Από την άλλη μεριά, η Honda έχει δείξει σε μορφή πρωτότυπων φανταστικές μοτοσυκλέτες, αλλά στις παραγωγή δεν έχει περάσει ούτε μία από αυτές. Ελπίζουμε στην περίπτωση του CBX 900 να μας εκπλήξει ευχάριστα.