"Riding for a cause"!

Η μεγάλη βόλτα των Greek Stunt Riders
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

15/5/2017

Οι Greek Stunt Riders είναι μια ομάδα, μια κοινότητα, ή ακόμη καλύτερα, μια μεγάλη παρέα με έδρα την Θεσσαλονίκη, με μια δυνατή παρουσία στα social media. Όπως μαρτυρά το όνομά τους, αυτό που του ενώνει είναι το πάθος και η τρέλα για το stunt riding και όχι μόνο. Αυτό αν θέλετε είναι η αφορμή για να βρεθούν και να περάσουν όμορφα κάνοντας αυτό που πραγματικά γουστάρουν οι φίλοι και τα μέλη της ομάδας, εμπλουτίζοντας τις συγκεντρώσεις τους κάθε φορά με παράλληλες δραστηριότητες. Η ομάδα ιδρύθηκε το 2013 και σήμερα έχει δύο επίσημους stunt riders και πάνω από 10.000 μέλη απ' όλη την Ελλάδα.

Πέρσι έβαλαν το πρώτο λιθαράκι σ' αυτό που ευελπιστούν να εξελιχθεί σε θεσμό, φέρνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το "Ride of the Century", αντλώντας την έμπνευση από την ομάδα των Streetfighterz της Αμερικής και απέδειξαν ότι ο ελληνικός μοτοσυκλετιστικός κόσμος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα rides του εξωτερικού, καθώς συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 1.000 μοτοσυκλέτες σε μία βόλτα, με το κομβόι να φτάνει σε μήκος τα 5 χιλιομέτρα (!) και μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το promo video του event που ακολουθεί:

Φέτος, η βόλτα ονομάστηκε σε "Riding for a cause Greece 2017" και πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου –αφού είχε αναβληθεί ο αρχικός προγραμματισμός για την Κυριακή 30 Απριλίου λόγω καιρού- με τα καιρικά φαινόμενα όμως να κάνουν και πάλι ό,τι μπορούν για να χαλάσουν μια πραγματικά όμορφη διοργάνωση. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά απλώς να ακυρωθούν ελάχιστα side events και η κλήρωση των δώρων για τους συμμετέχοντες, η οποία όμως πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα live στη σελίδα τους στο Facebook.

Το concept της μεγαλύτερης βόλτας με μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα προέβλεπε συγκέντρωση και εκκίνηση από το πάρκινγκ του ΙΚΕΑ της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη στο αεροδρόμιο του Χορτερού Σερρών σε απόσταση σχεδόν 100 χιλιομέτρων, που αποτέλεσε και την βάση της εκδήλωσης. Προπομπός του κομβόι ήταν το φορτηγό BIG Truck του California 4x4 club Θεσσαλονίκης, το οποίο καθόριζε το ρυθμό και το όριο ταχύτητας, όπως συμβαίνει στα αντίστοιχα events του εξωτερικού. Λίγα μέτρα έξω από το αεροδρόμιο είχε στηθεί μια πίστα motocross όπου το κοινό μπορούσε να παρακολουθήσει την προπόνηση και το freestyle show των χωματερών αναβατών, ενώ στον χώρο του αεροδρομίου τα stunts μονοπωλούσαν –φυσικά- το ενδιαφέρον με ηχητική υπόκρουση 32.000 Watt μουσικής!

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες –για τους οποίους η συμμετοχή ήταν δωρεάν- είχαν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε οργανωμένες βόλτες γύρω από τη λίμνη Κερκίνη (με συνοδεία της Αστυνομίας) και σε εξόρμηση στο οχυρό Ρούπελ σε συνεργασία με την στρατιωτική μονάδα της περιοχής. Για όσους πάλι δεν ήθελαν, ή δεν μπορούσαν, να συμμετέχουν στις μοτοσυκλετιστικές εκδηλώσεις, υπήρχε η δυνατότητα για βαρκάδα στη λίμνη και ιππασία στις όχθες, ενώ ήταν προγραμματισμένες και πτώσεις skydiving από τα 10.000 πόδια με εκπαιδευτή, αλλά δυστυχώς για γραφειοκρατικούς λόγους το event αναβλήθηκε και έτσι οι πτώσεις για τη δεύτερη φορά δεν μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν από τη σχολή Skydive. Πέρα από τα DJ sets, το άφθονο φαγητό και τα ποτά, την εκδήλωση πλαισίωναν και περίπτερα εταιρειών από τον χώρο της μοτοσυκλέτας, ενώ υπήρχε και η δυνατότητα για δωρεάν camping για όσους είχαν μαζί τους τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Το κλείσιμο της εκδήλωσης προέβλεπε την κλήρωση δώρων συνολικής αξίας 2.000 ευρώ, αλλά όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η ξαφνική νεροποντή και χαλαζόπτωση ανάγκασε τους διοργανωτές να την πραγματοποιήσουν την επόμενη μέρα, χωρίς όμως να μειωθεί στο ελάχιστο ο εξαιρετικό κλίμα που επικράτησε καθ' όλη την διάρκεια του event. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Σιντικής και της τοπικής λέσχης ΣΥ.Φ.Α.ΜΟ.Σ. και αν μη τι άλλο, αποτέλεσε μια γερή βάση για τη συνέχιση της προσπάθειας και τα επόμενα χρόνια.

Οι χορηγοί που υποστήριξαν την εκδήλωση ήταν οι εξής:

  • Motul – Κωνσταντίνος Χαμπής
  • Yamaha Μερεμετσάκης
  • California 4x4 Club Thessalonikis
  • Hell Energy Drink
  • ΚΤΕΟ Autovision
  • GoPro – Drakos Digital
  • Mega Stock Bazaar
  • Ok Wheel
  • Kawasaki Ερμίδης
  • Honda Δαβανόπουλος
  • Harley Davidson
  • Aprilia Moto Motion
  • Moto Market
  • Moto Τυροβούζη
  • Moto Ελευθερίου
  • Moto Πάνος
  • Moto Styl
  • Moto Κούρτης
  • Motonews Racing
  • 3P Racing
  • K&L Performance
  • Λιπαντικά Διαμαντόγλου
  • Oil Center Τσακιρίδης Ηλίας
  • VG Racing System
  • Beetle Bar
  • Καζάνι μεζέ bar
  • Zero Gravity
  • Life Fitness Center

Update

Διαβάστε εδώ για το δυστύχημα που συνέβη κατά τη διάρκεια του event

 

Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων Άρτας 2023

Από 25 έως 26 Αυγούστου
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/8/2023

Οι “Garajeros” είναι οι άνθρωποι που δίνουν τον παλμό της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Άρτας και για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνουν στην πόλη τους την Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, όπου φέτος μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων, αφού δεν πρόκειται για μια απλή έκθεση κλασσικών οχημάτων, αλλά για μια  εκδήλωση με επίκεντρο την αγάπη, το μεράκι και την διατήρηση της κουλτούρας, του χόμπι και της ιστορίας που κουβαλούν στο πέρασμα του χρόνου και από γενιά σε γενιά τα κλασσικά οχήματα. Περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για την φετινή εκδήλωση θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου της λέσχης   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για 6η συνεχόμενη χρονιά και όπως πάντα, το τελευταίο Παρασκευοσάββατο του Αυγούστου, στην Άρτα, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Έκθεση Κλασσικών Οχημάτων, με την διαφορά ότι είναι αναβαθμισμένη και γι’ αυτό μετονομάστηκε σε Φεστιβάλ Κλασσικών Οχημάτων. Το όραμα κάποιον ρομαντικών, που αγαπούν και ζουν με τα κλασσικά τους οχήματα, ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα το 2017, όταν στην πρώτη συγκέντρωση, που ήταν μόνο για μοτοσικλέτες, η επιτυχία ήταν αξιοπρόσεκτη και από τότε μεγαλώνει, γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο, με αποτέλεσμα, πλέον να μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες και αρτιότερες εκθέσεις στη Ελλάδα.

2

Ότι γίνεται με αγάπη και μεράκι, πάντα ξεχωρίζει και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στην προκειμένη περίπτωση. Δεκάδες οχήματα ξεκινούν οδικώς από όλη την Ελλάδα και κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα, παρά τα χρόνια τους για να ζήσουν δυο μέρες, μέσα στο χαμόγελο, την χαρά και την εξαιρετική φιλοξενία, αυτής της παρέας ανθρώπων, που είναι οι διοργανωτές. Γιατί η Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Άρτας, οι “Garajeros”, πέρα από μια πολύ καλά οργανωμένη λέσχη, μέλος της ΕΟ ΦΙΛΠΑ, είναι μια παρέα ανθρώπων, που θα κάνουν τα πάντα για να αισθανθεί ο εκθέτης, σαν το σπίτι του και αυτός είναι ο λόγος που τόσοι άνθρωποι με τα οχήματα τους, πηγαίνουν και ξαναπηγαίνουν κάθε χρόνο να τους συναντήσουν. Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, ή μάλλον την ρόδα σου εκεί, θα καταλάβεις ότι γίνεσαι αμέσως μέλος μιας μεγάλης παρέας, με κοινή αγάπη και κοινό όραμα. Πάρε λοιπόν το όχημα σου, μοτοσικλέτα ή αυτοκίνητο, αρκεί να είναι κλασικό, 30 χρονών τουλάχιστον και σε κατάσταση, που αξίζει να το δει χιλιάδες κόσμος και πήγαινε στην Άρτα, για να βιώσεις την εμπειρία, να συμμετέχεις στις περιηγήσεις ή απλά πάρε το όχημά σου το καθημερινό και πήγαινε σαν επισκέπτης, να γνωρίσεις από κοντά και να παρακολουθήσεις κάτι που θα το θυμάσαι για πάντα. Και φέτος στις 25 και 26 Αυγούστου στο εκθεσιακό κέντρο της Άρτας τα κλασικά οχήματα έχουν την τιμητική τους, με την προϋπόθεση, να συνοδεύονται από ανθρώπους…. Από δικούς μας, καλούς και ανοιχτόμυαλους ανθρώπους. Άλλωστε το όχημα, ήταν, είναι και θα είναι, μόνο οι αφορμή, για να ανταμώνουμε.

Η σελίδα της λέσχης: https://www.facebook.com/artaclassicvehicleclub

Η σελίδα της εκδήλωσης: https://www.facebook.com/events/136382199478199?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[]%7D

3568