Δελτίου τύπου: Πανευρωπαϊκό Κύπελλο YZ125

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/11/2015

"Νομίζετε ότι έχετε ό, τι χρειάζεται για να γίνετε o νέος Romain Febvre; Έρχεται η ευκαιρία σας να το αποδείξετε! Η Yamaha είναι υπερήφανη να παρουσιάσει την ευκαιρία της ζωής σας με το νέο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο YZ125. Για να υποστηρίξει τα νέα ταλέντα στο motocross, η Yamaha οργανώνει πανευρωπαϊκό κύπελλο Μotocross. Οι νικητές από κάθε χώρα θα διαγωνιστούν μεταξύ τους και ο τελικός νικητής θα βραβευτεί με μια συμφωνία συμμετοχής στην επίσημη EMX125 ομάδα της Yamaha για το 2017!
Το Κύπελλο YZ125 θα διεξαχθεί σε 13 χώρες και αποτελεί μια εύκολη είσοδο στον κόσμο του MX για τους εφήβους που επιδιώκουν να φθάσουν στην κορυφή της κατηγορίας FIM EMX125.
Οι καλύτεροι αναβάτες σε κάθε εθνικό πρωτάθλημα που θα εγγραφούν για να δηλώσουν συμμετοχή και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο YZ125, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σ’ έναν μεγάλο τελικό στο Veltins Arena, στη Γερμανία στις 8 Οκτωβρίου 2016, όπου οι καλύτεροι αναβάτες YZ125 θα αγωνιστούν για τη νίκη μπροστά σένα πλήθος από 50.000 θαυμαστές του motocross.
Συνολικά, θα δοθεί η δυνατότητα σε 42 υποψήφιους να διαγωνιστούν σε αυτή την "ευκαιρία ζωής". Ο αριθμός συμμετοχών που θα μπορούν να προκριθούν, θα είναι διαφορετικός ανά χώρα. Για τα εθνικά πρωταθλήματα που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου 2016, το δικαίωμα συμμετοχής στον μεγάλο τελικό θα βασιστεί στην προσωρινή κατάταξη του εκάστοτε εθνικού πρωταθλήματος στις 12 Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής με 2 θέσεις.
Οι έξι καλύτεροι αναβάτες του μεγάλου τελικού, μαζί με δύο μεγάλα ονόματα "μπαλαντέρ", θα κερδίσουν ένα πολυήμερο Master Class μ’ έναν MXGP αναβάτη και τον παγκόσμιο πρωταθλητή ΜΧ1 του 2008 David Philippaerts. Κατά τη διάρκεια του Master Class οι εκπαιδευτές θα επιλέξουν τους επίσημους αναβάτες της Yamaha στην EMX125 για το 2017, στα χνάρια του παγκόσμιου πρωταθλητή 2015 για τα 125 κυβικά junior, Maxime Renaux.
Η Yamaha έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη του Renaux κατά τη διάρκεια του κυπέλλου motocross 125cc και προσδοκά να έχει εξίσου καθοριστική επίδραση σε πολλούς περισσότερους αναβάτες μέσω του "BluCru". Το “BluCru” είναι ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης ταλέντων της Yamaha που θα υποστηρίζει και εξελίσσει εφήβους στο MX Racing, ενώ παράλληλα θα διαμορφώνουν ένα "κλίμα ομάδας" στον αγωνιστικό κόσμο της Yamaha.
Το πανευρωπαϊκό κύπελλο είναι και η πρώτη προσπάθεια στα πλαίσια τους προγράμματος BluCru, με στόχο την υποστήριξη ταλαντούχων νέων στο Motocross. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι απλές :
• Ημερομηνία γέννησης μεταξύ του 2000 και του 2004.
• Συμμετοχή σε επίσημο εθνικό πρωτάθλημα motocross με Yamaha YZ125.
• Συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στη διεύθυνση [email protected] ως τις 31 Ιανουαρίου 2016.
Η φόρμα είναι διαθέσιμη στο σύνδεσμο www.yamaha-racing.com.
Για το καλωσόρισμα στο πρόγραμμα Yamaha BluCru, οι ενδιαφερόμενοι με την εγγραφή τους θα λαμβάνουν, εκτός από επιβεβαίωση, και ένα δωρεάν πακέτο με T-Shirt, καπέλο, αυτοκόλλητα /σήματα του θεσμού και αυτοκόλλητα για τη μοτοσυκλέτα τους, τα οποία θα προσκαλούνται να αξιοποιήσουν στις εμφανίσεις τους στα εθνικά πρωταθλήματα.
O αριθμός των προκριθέντων στον μεγάλο τελικό ανά χώρα είναι: Αυστρία 3, Βέλγιο 3, Φιλανδία 2, Γαλλία 6, Γερμανία 4, Ελλάδα 2, Ιταλία 5, Ολλανδία 2, Πορτογαλία 2, Ισπανία 3, Σουηδία 4, Ελβετία 3, Αγγλία 3.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Αγωνιστικό Τμήμα της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε. / Κλάδος ΥΑΜΑΗΑ: [email protected] / [email protected]"

ΚΤΜ – Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις!

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά KTM XC και XC-F δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες