Η MOTUL τεχνικός συνεργάτης της APRILIA στο MotoGP

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/3/2015

Η Aprilia μπαίνει σε λίγες ώρες, και επίσημα πλέον, στα MotoGP, ένα χρόνο νωρίτερα από το αρχικό της πλάνο. Από την MOTUL μαθαίνουμε τις λεπτομέρειες της μεταξύ τους συνεργασίας, που είναι ακόμα ένας από τους λόγους που οι Ιταλοί πέτυχαν γρηγορότερα το στόχο τους! Η διεθνής εταιρεία λιπαντικών θα είναι τεχνικός συνεργάτης της Aprilia, αυξάνοντας έτσι περαιτέρω την συμμετοχή της στο κορυφαίο αγώνισμα μοτοσυκλέτας.

Η ομάδα θα χρησιμοποιήσει την αγωνιστική σειρά λιπαντικών ‘Factory Line’ και την σειρά ‘Motul MC Care’ για το φετινό MotoGP. Η APRILIA έχει συνεργαστεί στενά με την MOTUL για την ανάπτυξη ενός πειραματικού λιπαντικού κινητήρων, ειδικά σχεδιασμένο για το νέο πρωτότυπο RS-GP της ιταλικής κατασκευάστριας.

Όπως συμβαίνει και με όλα τα άλλα πρωτότυπα που χρησιμοποιούνται στους αγώνες Grand Prix, οι μοτοσυκλέτες της Aprilia και τα λιπαντικά της Motul πρέπει να πληρούν τους ακραίους τεχνικούς περιορισμούς που ορίζονται από τις απαιτήσεις αυτής της δοκιμασίας: ταχύτητα, απόδοση, συνέπεια και αξιοπιστία.

Η νέα αυτή συνεργασία είναι το αποτέλεσμα ενός πλάνου τεχνικής εξέλιξης που ξεκίνησε το 2012 με την ομάδα ParkinGO MTC APRILIA Racing στο WSBK. Στην κατηγορία Superbike η Aprilia έχει αποδείξει ότι είναι ένας ισχυρός αντίπαλος, κερδίζοντας 7 παγκόσμιους τίτλους τα τελευταία 5 χρόνια. Για την σεζόν 2015, και ταυτόχρονα με τις προσπάθειές της στο WSBK και το Superstock, η Aprilia θα συμμετέχει και στο MotoGP, ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα που είχε αρχικά ανακοινώσει.

Η APRILIA Racing Team Gresini θα επωφεληθεί από το σημαντικό ταλέντο δύο εκ των μεγαλύτερων stars της μοτοσυκλέτας, τον πρώην Παγκόσμιο Πρωταθλητή και επί σειρά ετών αναβάτη της Aprilia Ιταλό Marco Melandri, ο οποίος έχει δείξει την ανταγωνιστικότητά του τόσο στο MotoGP, όσο και στο Superbike, και τον Ισπανό Alvaro Bautista που φέρνει την εμπειρία του από την Suzuki και την Honda.

Η Hélène Zaugg, Επικεφαλής Επικοινωνίας και Motorsport της Motul σχολίασε σχετικά με την νέα αυτή εταιρική σχέση: «Η Aprilia είναι η τρίτη κατασκευάστρια εταιρεία, μαζί με την Yamaha και την Suzuki, η οποία έχει αποθέσει την εμπιστοσύνη της στα προϊόντα της Motul για τις αγωνιστικές της δραστηριότητες στο κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο της μοτοσυκλέτας. Είμαστε πολύ περήφανοι και χαρούμενοι που θα ενταχθούμε στην ομάδα της APRILIA σε αυτή την μεγάλη πρόκληση του MotoGP. Αυτό το πρωτάθλημα είναι ζωτικής σημασίας για μας, με την έννοια ότι η γνώση που αποκτήθηκε από τις αγωνιστικές ομάδες που χρησιμοποιούν τα πειραματικά λιπαντικά μας σήμερα, θα μεταφερθεί στο μέλλον στα προϊόντα που θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.»

Ο Romano Albesiano, επικεφαλής της APRILIA RACING, σχολίασε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε μαζί μας την MOTUL κατά την είσοδό μας στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων μοτοσυκλέτας. Η εμπειρία της Motul σε αγώνες Grand Prix είναι κάτι αυτονόητο και θα είναι πολύ χρήσιμη για την πρώτη μας σεζόν στο MotoGP, όπου η Aprilia θα είναι απολύτως προσηλωμένη στην ανάπτυξη των πρωτότυπων και την αναζήτηση της βέλτιστης απόδοσης.»

H Aprilia, η οποία έχει ήδη κερδίσει πάνω από 50 παγκόσμιους τίτλους, επιστρέφει στο MotoGP μετά από την κυριαρχία της τα τελευταία χρόνια στο WSBK. Τριάντα οκτώ από αυτούς τους τίτλους – και 249 νίκες GP – έχουν επιτευχθεί στο Πρωτάθλημα World Speed Championships και η μεγάλη κατηγορία παραμένει η πλέον ποθητή από όλους τους κατασκευαστές και τις κορυφαίες ομάδες. Ο πρώτος από τους συνολικά 18 γύρους θα διεξαχθεί στις 29 Μαρτίου στην πίστα Losail International Circuit του Qatar.

Ετικέτες

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες