Π.Π. MOTOCROSS – 4ος ΑΓΩΝΑΣ, ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

Ο Σουηδός κάνει τη διαφορά
24/4/2017
Ο Eddie Hjortmarker (Suzuki) εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή του τέταρτου γύρου για το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Motocross στην Πτολεμαΐδα. Σπάζοντας τα χρονόμετρα στα δοκιμαστικά, ο αναβάτης από τη Σουηδία κερδίζει με σχετική άνεση και τα δύο σκέλη της ΜΧ1.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο 21 ετών Σουηδός αγωνίστηκε στη χώρα μας, με την πρωτοβουλία για το όλο εγχείρημα να ανήκει στη σουηδική – με ελληνικές ρίζες - ομάδα Big Balls MX. Σαν το κερασάκι σε μια σειρά προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην Πτολεμαΐδα, ο Hjortmarker βρέθηκε μόνος του στο βάθρο καθώς οι υπόλοιποι αναβάτες της ΜΧ1 απείχαν από την απονομή ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Στην παραπάνω των αναβατών να απέχουν από τις απονομές κατά κύριο λόγο οδήγησε η έντονη ύπαρξη σκόνης, ειδικά στα δεύτερα σκέλη. Είχε προηγηθεί ένταση κατόπιν εσφαλμένου βρεξίματος της πίστας μετά τον αναγνωριστικό γύρο και πριν την εκκίνηση του πρώτου σκέλους.
Αχτύπητος ο Σουηδός στην ΜΧ1
Μόνο ο Παναγιώτης Κουζής (Honda) κατάφερε, στο δεύτερο σκέλος να κρατηθεί για λίγο μπροστά από τον Σουηδό. Όντας ταχύτερος συνολικά, ο Hjortmarker πέρασε γρήγορα μπροστά ανοίγοντας σταθερά τη διαφορά του. Ο Κουζής μπορεί να μην κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη αλλά ανέβασε ρυθμό και δεν απειλήθηκε από κανέναν στη μάχη για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με τους βαθμούς δύο πρώτων θέσεων (δε βαθμολογούνται οι ξένες συμμετοχές) και σε συνδυασμό με το άσχημο αποτέλεσμα του τραυματισμένου Δημήτρη Κοντολέτα (Yamaha), o Κουζής αύξησε τη βαθμολογική του υπεροχή στους 33 βαθμούς.
Διπλή νίκη Τουρατζίδη στην ΜΧ2
Παρά το φετινό ρεκόρ συμμετοχών στην κατηγορία (41), ο Γιάννης Τουρατζίδης (Yamaha) δε συνάντησε εμπόδια στο δρόμο για την τέταρτη φετινή του νίκη. Φεύγοντας καλά στις εκκινήσεις και των δύο σκελών κατάφερε να κερδίσει και τα δύο σκέλη με διαφορά μεγαλύτερη των σαράντα δευτερολέπτων. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε και στα δύο σκέλη ο Παναγιώτης Παπίλας (Honda) ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Βούλγαρος Alex Dimitrov (KTM). Την τέταρτη σερί νίκη του πήρε ο Ανδρέας Ανδρέου (Yamaha) στην κατηγορία MX2T, πετυχαίνοντας στο δεύτερο σκέλος να ανέβει στη 10η θέση της ΜΧ2.
Συγκλονιστικές μάχες στην Open
Για έναν ακόμη αγώνα ο Βασίλης Πακαταρίδης (Yamaha) και ο Σταμάτης Δημολιάνης (ΚΤΜ) έδωσαν ωραίες μάχες σώμα με σώμα. Οι δύο αναβάτες άλλαξαν θέσεις πολλές φορές φορές μεταξύ τους και στα δύο σκέλη. Νικητής στο πρώτο σκέλος ήταν ο Δημολιάνης, με τον Πακαταρίδη να επανέρχεται στην κορυφή στο δεύτερο σκέλος της κατηγορίας.  
Νίκη του Σάγμαλη στην ΜΧ85 & Κανελλόπουλου στην ΜΧ65
Πετυχαίνοντας δύο νίκες στην ΜΧ85 ο Αντώνης Σάγμαλης (KTM) κατάφερε να τεθεί και πάλι επικεφαλής στη βαθμολογία της κατηγορίας. Παρά μια μικρή πτώση στο πρώτο σκέλος, δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και επιβλήθηκε των αντιπάλων του με διαφορά. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βούλγαρος Dimitar Grozdanov (ΚΤΜ) ενώ ακολούθησαν ο Μάριος Κανάκης (ΚΤΜ) και ένας ακόμη Βούλγαρος, ο Victor Neychev (ΚΤΜ).
 
Στην ΜΧ65 ο Νίκος Κανελλόπουλος (KTM) παρά την τέταρτη θέση του στο σκέλος του Σαββάτου, κατάφερε να πάρει τη νίκη στο σκέλος της Κυριακής και να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Άτυχος ο Μιχάλης Σαραντινούδης (KTM) που κέρδισε το πρώτο σκέλος αλλά εγκατέλειψε στο δεύτερο χάνοντας πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος.  
Δύο στα δύο για τον Ντούζο στα Quad
Δεύτερος αγώνας για τα Quad και ο περσινός πρωταθλητής Κωνσταντίνος Ντούζος (Yamaha) κέρδισε και τα δύο σκέλη παραμένοντας στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πίσω του και στα δύο σκέλη τερμάτισε ο Απόστολος Τριανταφύλλου (Yamaha) ενώ για πρώτη φορά φέτος στο βάθρο ανέβηκε ο Δημήτρης Κρυσταλογιάννης (Yamaha) ολοκληρώνοντας την απόλυτη κυριαρχία της Yamaha στην κατηγορία των τετράχρονων.
Επόμενος αγώνας στις 6-7 Μαΐου στη Χαλκίδα.
 
Αναλυτικά αποτελέσματα εδώ.

AMA Supercross - Εκτός Πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού

Τυχερός στην ατυχία του καθώς δεν θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση
motomag AMA Supercross – Εκτός πρωταθλήματος ο Plessinger της KTM λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

17/4/2024

Ο Aaron Plessinger της Red Bull KTM Factory Racing θα χάσει τους τέσσερις τελευταίους γύρους του πρωταθλήματος AMA Supercross 2024, μετά από το κάταγμα που υπέστη στον αγκώνα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Foxborough.

Το συμβάν διαδραματίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όταν ο Plessinger, που είχε πτώση. Μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ο αναβάτης της ΚΤΜ υπέστη κάταγμα στον αγκώνα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός αγώνων για τέσσερις έως έξι εβδομάδες. Ο Αμερικανός βρισκόταν στην 7η θέση της βαθμολογίας μετά την πτώση του.

Το θετικό για τον Plessinger είναι πως δεν θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ αν όλα πάνε καλά αναμένεται να τον δούμε ξανά καβάλα στη μοτοσυκλέτα της ΚΤΜ στα τέλη Μαΐου.

Ο Aaron Plessinger δήλωσε: "Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον τραυματισμό μου δεδομένου ότι είχα την καλύτερη σεζόν μου στα 450. Ο αγκώνας είναι ένα από τα σημεία του σώματος που δέχεται πολλά χτυπήματα όταν οδηγείς, οπότε πρέπει να κάνω το σωστό και να τον αφήσω να επουλωθεί σωστά και να επιστρέψω εγκαίρως για την έναρξη της σειράς Pro Motocross. Το καλό είναι ότι δεν υπάρχει ζημιά στους συνδέσμους, οπότε η επούλωση ελπίζω να είναι σύντομη”.

Ian Harrison, Διευθυντής ομάδας Red Bull KTM Factory Racing ανέφερε: "Ξέρουμε ότι συμβαίνουν ατυχήματα και αυτό είναι απλά ένα μέρος των αγώνων. Η ομάδα μας θα συσπειρωθεί και θα τελειώσει δυνατά τη σεζόν του Supercross γνωρίζοντας ότι θα έχουμε τον Aaron πίσω σε λίγες εβδομάδες στον θεσμό Pro Motocross".

Ετικέτες