CFMOTO 250SR: Έτοιμη η supersport έκδοση!

Βασισμένο στο 250ΝΚ
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/10/2019

Η CFMOTO δεν είναι κάποιος "νέος παίκτης" στο χώρο της μοτοσυκλέτας, καθώς αποτελεί έναν απ’ τους μεγαλύτερους κατασκευαστές μοτοσυκλετών, ATV, UTV και SSV παγκοσμίως και από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της βγαίνουν πάνω από 800.000 οχήματα ετησίως. Στη χώρα μας ήταν ευρύτερα γνωστή για τα ATV της, ενώ τώρα εισάγεται μια πλήρη γκάμα μοτοσυκλετών με ναυαρχίδα το 650ΜΤ, που έχει ακριβώς τον ίδιο κινητήρα με το Versys 650 της Kawasaki, αλλά κοστίζει λιγότερο. Η γκάμα της διευρύνεται και σε άλλες κατηγορίες με τη σειρά ΝΚ, που θυμίζουν έντονα τις μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ. Κάτι καθόλου τυχαίο αφού η "πορτοκαλί" εταιρεία και η CFMOTO έχουν στενές σχέσεις όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές στο παρελθόν και του χρόνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του νέου τους εργοστασίου. Μέσα από αυτή τη σχέση, προέκυψε και η συνεργασία της CFMOTΟ με την εταιρεία σχεδιασμού KISKA, που είναι υπεύθυνη για την εμφάνιση των μοτοσυκλετών της, δίνοντάς τους έναν ευρωπαϊκό "αέρα".

Φέτος στις αρχές του Μαΐου, η CFMOTO είχε παρουσιάσει μια πρωτότυπη supersport μοτοσυκλέτα, το 250SR, η οποία βασιζόταν στο 250ΝΚ με τον μονοκύλινδρο κινητήρα των 249,2cc. Τότε, το 250SR είχε το τελικό της Akrapovic, ένα ανεστραμμένο πιρούνι και την ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα της Brembo. Τώρα, διέρρευσε μια φωτογραφία με το μοντέλο να βρίσκεται κοντά στην τελική του μορφή, η οποία διαθέτει σχεδόν τα πάντα (καθρέπτες, ανακλαστήρες φωτών, βάση πινακίδας και μαρσπιέ συνεπιβάτη) για να λάβει την απαραίτητη έγκριση τύπου. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα και η αυτή της φωτογραφίας δείχνουν πανομοιότυπες εμφανισιακά, με λίγα στοιχεία να τις διαφοροποιούν.

Το πρωτότυπο που παρουσίασε η CFMOTO την περασμένη Άνοιξη

 

Η ιπποδύναμη του supersport αναμένεται να φτάνει τους 25 ίππους, όπως αυτή του 250ΝΚ. Το πιο σημαντικό και συνάμα αυτό που δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε είναι το τι δαγκάνα θα χρησιμοποιεί το 250SR μπροστά. Αν έχει αυτή του 250ΝΚ, που είναι της J.Juan και όχι της Brembo, τότε οι επιδόσεις στο φρενάρισμα αναμένονται να είναι υποδεέστερες, αφού κατά τη δοκιμή του naked η δαγκάνα έχανε γρήγορα την απόδοσή της μετά από δύο-τρία φρεναρίσματα “πανικού”.

Άλλα σημεία στα οποία διαφέρουν το 250SR και το 250ΝΚ είναι οι ζάντες, που είναι διαφορετικές -με δέκα αντί για πέντε ακτίνες- και το ψαλίδι που δεν το σωληνωτό που χρησιμοποιεί το 250ΝΚ. Όσον αφορά τον τομέα του εξοπλισμού, τα όργανα αναμένονται να παραμείνουν ίδια, με την TFT οθόνη, αν και ελπίζουμε να έχουν ανανεωθεί ηλεκτρονικά αποκτώντας μια πιο λεπτομερή διαβάθμιση στις ενδείξεις τους. Τέλος, το 250ΝΚ έχει μονάδα ABS της Continental, ενώ πάνω στα πλαστικά του πρωτότυπου υπήρχε το λογότυπο της Bosch και ίσως έτσι να υπονοείται πως θα χρησιμοποίει το hardware αυτής της εταιρείας.

Cyclone RA 600 - Έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα το νέο bobber μοντέλο

Μετά το RA 401, η Cyclone εμπλουτίζει την γκάμα των cruiser μοντέλων της προς τα πάνω
Cyclone RA 600
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

18/4/2024

Το νέο cruiser με bobber χαρακτηριστικά, RA 600 της θυγατρικής της Zonsen (ή Zongshen), Cyclone, έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα, με την εταιρεία να επεκτείνει την γκάμα της προς τα πάνω.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η Cyclone αποτελεί θυγατρική της Zonsen (ή όπως αποκαλούνταν μέχρι πρόσφατα Zongshen), έχοντας αναλάβει τον ρόλο του κατασκευαστή premium μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού. Ήδη, στην γκάμα της βρίσκουμε το RA 401, ένα cruiser με δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα και 45 ίππους απόδοσης. Ό,τι πρέπει δηλαδή για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων της ευρωπαϊκής αγοράς. Το ελλιπές δίκτυο της Zonsen, όμως στη Γηραιά Ήπειρο δεν της έχει επιτρέψει να αναπτυχθεί εδώ, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει σύντομα χάρη στην στενή της συνεργασία με τον Όμιλο Piaggio.

Cyclone RA 600 – Έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα

Τώρα, έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα το νέο μοντέλο με την επωνυμία της Cyclone, το RA 600, που ξεχωρίζει χάρη στα bobber χαρακτηριστικά του. Η αυστηρώς μονή σέλα που μοιάζει να αιωρείται πάνω από το πλαίσιο, θυμίζοντας σε εμφάνιση hardtail μοτοσυκλέτες, με το αμορτισέρ να κρύβεται από κάτω φέρνοντάς μας στο μυαλό τo Bonneville Bobber της Triumph. Μπροστά βλέπουμε ένα συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι, το οποίο όμως καλύπτεται από πλαστικά, σε μία προσπάθεια να μιμηθεί την εμφάνιση των αναρτήσεων τύπου Hossack, δίνοντας πόντους στη νέο-ρετρό εμφάνιση, όπως συμβαίνει και με τα δύο τελικά της εξάτμισης.

Οι τροχοί θα είναι πιθανότατα 16 ιντσών, στα πρότυπα των bobber μοτοσυκλετών, με φαρδιά ελαστικά παρόμοιου πλάτους, μπροστά και πίσω. Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, ο τομέας της πέδησης αποτελείται από έναν δίσκο μπροστά και έναν πίσω, με το ABS να ανήκει στον βασικό εξοπλισμό, όπως επιτάσσουν οι κανονισμοί και στην Κίνα.

Cyclone RA 600 – Έκανε την εμφάνισή του στην Κίνα

Το βάρος του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, όμως κρίνοντας από τα 188 κιλά που ζυγίζει το RA 401 (φωτό άνω), τότε η έκδοση των 600 κυβικών υπολογίζεται κοντά στην περιοχή των 200 κιλών.

Ο κινητήρας του RA 600 αναμένεται να είναι και εδώ δικύλινδρος εν σειρά με 4 βαλβίδες στον κύλινδρο, όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του μικρότερου αδελφού, με μεγαλύτερη χωρητικότητα στα 560 κυβικά. Η απόδοση υπολογίζεται στους 59 ίππους στις 8.500 στροφές και 5,6 κιλά ροπής στις 6.500 στροφές. Η τροφοδοσία θα γίνεται με ψεκασμό, ενώ για την ψύξη υπάρχει ψυγείο. Για την μεταφορά της δύναμης στον πίσω τροχό φροντίζει ένα κιβώτιο έξι σχέσεων, το οποίο συνεργάζεται με μονόδρομο συμπλέκτη.

Το Cyclone RA 600 αναμένεται να βγει στην παραγωγή για την κινεζική αγορά μέσα στο 2024, ενώ η τιμή του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Μία ακόμη έκδοση με δύο σέλες και περισσότερο cruiser, παρά bobber, ύφος αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά την εξαγωγή του μοντέλου σε άλλες χώρες, όπως όμως έχουμε ήδη αναφέρει η συνεργασία με τον Όμιλο Piaggio θα μπορούσε να αποτελέσει την σχισμή φωτός που θα φέρει την Zonsen - και μαζί της την Cyclone - στην Ευρώπη.

Ετικέτες