Η KTM δοκιμάζει τρεις νέες Adventure

Η μία έρχεται & άμεσα - η τρίτη σίγουρα όχι…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/5/2018

Τρία πρωτότυπα Adventure έχει αυτή την στιγμή η KTM σε διαφορετικά στάδια εξέλιξης, πέρα από το 790 Adventure για το οποίο μαθαίνετε πρώτοι αποκλειστικές πληροφορίες, όπως μας τις μετέφερε ο Chris Birch: Το ένα από τα τρία πρωτότυπα είναι φυσικά το 390 Adventure που περιμένουμε πολύ καιρό τώρα, και έχει φωτογραφηθεί επανειλημμένα. Βρίσκεται στο τελικό στάδιο πλέον και θα το δούμε σύντομα ως μοντέλο του ’19 (Σύμφωνα με τον Chris, πιθανότατα όμως να το δούμε το 2020!). Αυτό είναι βέβαιο πως έρχεται από την KTM. Το τρίτο αντίθετα είναι επίσης βέβαιο πως δοκιμάζεται, αλλά δεν προορίζεται να φτάσει στην παραγωγή: Όπως είπαν οι ίδιοι στην ομάδα της KTM που εξελίσσει τα πρωτότυπα, πρόκειται για ένα μεγάλο Adventure που του περισσεύει η δύναμη και ως χρήση βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στις εκδόσεις που υπάρχουν ήδη, οπότε αν αρχίσει να αποτελεί επιλογή, θα λειτουργήσει ως εσωτερικός ανταγωνιστής.

KTM 790 Adventure – Πρώτες αποκλειστικές πληροφορίες!

Η σειρά Adventure της KTM κινείται στην κορυφή της κατηγορίας από πλευράς ιπποδύναμης και στόχος των Αυστριακών είναι να έχουν εκδόσεις που ικανοποιούν όλες τις περιπτώσεις, όπως κι εκείνους που αισθάνονται έναν μικρό εκφοβισμό από την μεγάλη ιπποδύναμη. Το συγκεκριμένο πρωτότυπο κινείται αντίθετα από αυτή την κατεύθυνση, και σύμφωνα με τον Chris Birch, αυτός είναι και ο λόγος που θα παραμείνει ένα πρωτότυπο, έχοντας ολοκληρώσει την δουλειά του ως βήμα εξέλιξης..

Θυμηθείτε: KTM 390 Adventure! - Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του junior Adventure

Το 390 Adventure από την άλλη, πρόκειται να είναι μία απόλυτα προσιτή καθημερινή μοτοσυκλέτα, και όχι μία “hard-core” μοτοσυκλέτα περιπέτειας, όπως ίσως περιμέναμε όλοι. Ο Chris την χαρακτηρίζει ως δύο σκαλιά κάτω από αυτό, σε αντίθεση με το 790 που όπως μας είπε είναι πραγματικά εξαιρετικό εκτός δρόμου. Βέβαια αυτό ως σχόλιο του Chris κρύβει την παγίδα του ανεβασμένου επιπέδου, καθώς για τους περισσότερους αναβάτες το 390 Adventure μπορεί να είναι υπερ-αρκετό. Σε κάθε περίπτωση το πολυαναμένομενο 390 έχει την εμφάνιση μίας πολύ ικανής μοτοσυκλέτας εκτός δρόμου, με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων και μία –επίσης φαινομενικά- κεντρική συγκέντρωση των μαζών, δίνοντας υπόσχεση για μεγάλη ευελιξία. Αυτό το επιβεβαιώνει και ο Chris Birch…

Η δεύτερη από τις τρεις Adventure μοτοσυκλέτες, πρόκειται να παραμείνει μυστήριο για λίγο ακόμα, καθώς είναι στο πρώτο στάδιο εξέλιξης χωρίς να έχει κάνει την εμφάνισή της πουθενά, κι άρα τα σχόλια για αυτή δεν συγχωρούνται. Μέσα στον επόμενο μήνα όμως θα υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για εκείνη.

Η KTM εμπλουτίζει την γκάμα της συνεχώς, ωστόσο όπως συμφώνησε και ο Chris, το επόμενο βήμα είναι να εκσυγχρονίσει το δίκτυο πωλήσεων και να τοποθετήσει αυστηρά πλαίσια λειτουργίας σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Συγκεκριμένα ο Birch μας είπε: “Σε πολλά καταστήματα της KTM ανά τον κόσμο, σε υποδέχεται κάποιος που προέρχεται από τον χώρο του motocross και του enduro, μικρής ηλικίας, δίχως να δημιουργείται εκείνη η εικόνα που θα οδηγήσει κάποιον πελάτη με τα διπλάσια χρόνια, να αγοράσει μία μοτοσυκλέτα των 20.000 Ευρώ, χωρίς δεύτερη σκέψη.. όπως για παράδειγμα συμβαίνει στην BMW. Κι αυτή η εικόνα κυριαρχεί ανά τον κόσμο και σε άλλα στάδια της αλληλεπίδρασης, όπως το service όχι μόνο στις πωλήσεις.»

Ο αντίλογος σε αυτό, είναι πως πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση, και ο κάθε πελάτης να βρίσκει αυτό που ψάχνει, μιας και υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές απόψεις και προτιμήσεις. Η ίδια η KTM άλλωστε, στοχεύει ακριβώς εκεί, στην ποικιλομορφία, εμπλουτίζοντας περισσότερο την ήδη μεγάλη της γκάμα…  

UPDATE:

Το 690 Adventure είναι η τρίτη που υπάρχει αλλά δεν θα βγει στην παραγωγή. Κι αυτό γιατί πρόκειται να δημιουργήσει εσωτερικό ανταγωνισμό

 

Ετικέτες

Aprilia RSV4 Factory και Tuono V4 Factory SE-09 SBK - Max Biaggi specials

Ειδικές εκδόσεις που γιορτάζουν την πρώτη νίκη της RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK
RSV4 Factory SE-09
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/4/2024

Στον αμερικάνικο γύρο του MotoGP στο Austin, έκαναν το ντεμπούτο τους δυο ειδικές εκδόσεις της Aprilia, γιορτάζοντας την πρώτη νίκη της εμβληματικής RSV4 του Max Biaggi, στο Brno, νίκη που σηματοδότησε την αρχή για μια θριαμβευτική πορεία που οδήγησε στην κατάκτηση επτά Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων -αναβατών και κατασκευαστών.

Ήταν 26 Ιουλίου 2009 όταν ο Max Biaggi, στην πίστα του Brno, πήρε την πρώτη νίκη της Aprilia RSV4 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Αυτό θα ήταν το πρώτο επεισόδιο της ένδοξης πορείας της RSV4, σε μια από τις πιο νικηφόρες ιστορίες που έχει γράψει ποτέ ένα μοντέλο στο σημαντικότερο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών παραγωγής στον κόσμο, με μια εξαιρετική συλλογή από επτά παγκόσμιους τίτλους (3 αναβάτη και 4 κατασκευαστή), 44 νίκες και 102 βάθρα.

RSV4 Factory SE-09

Τώρα, η Aprilia γιορτάζει αυτή την ιστορική ημέρα για τη μάρκα, επαναφέροντας το εμβληματικό χρώμα που συμβολίζει το θεαματικό ντεμπούτο της RSV4 σε 2 σπέσιαλ εκδόσεις: τη superbike RSV4 Factory και τη hypernaked Tuono V4 Factory. Πέρα από τον σπέσιαλ χρωματισμό, στη συγκεκριμένη ειδική έκδοση, η RSV4 Factory και η Tuono V4 Factory διατίθενται με αεραγωγούς μπροστινών φρένων από ανθρακονήματα και με μπροστινό φτερό από ανθρακονήματα στον στάνταρ εξοπλισμό. Παράλληλα, έρχονται με αύξοντα αριθμό στο ρεζερβουάρ καυσίμου.

RSV4 Factory SE-09

Έτσι γεννήθηκε η ειδική αριθμημένη έκδοση SE-09 SBK, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του MotoGP Grand Prix of the Americas στο Austin του Τέξας. Κι ως ευτυχές γεγονός, δίπλα στην παρουσίαση των 2 ειδικών εκδόσεων, είχμα και τον απόλυτο θρίαμβο ης Aprilia, όπου ο Maverick Vinales σημείωσε ένα απίστευτο ρεκόρ γύρου, πήρε την pole position και κέρδισε και τους δυο αγώνες, το Σάββατο και την Κυριακή, καβάλα στην RS-GP24!

Ετικέτες