Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Kawasaki Z900RS

Η αντεπίθεση στα νεορετρό!

Το τσουνάμι των νεορετρό μοντέλο γίνεται όλο και πιο μαζικό και σαρωτικό και μοιραία, από στατιστικής πλευράς, ανάμεσα στις πάμπολλες εναλλακτικές προτάσεις υπάρχουν αρκετές που δεν καταφέρνουν να υπηρετήσουν απόλυτα το συγκεκριμένο κίνημα. Το Ζ900RS όμως, που όπως όλα δείχνουν θα προστεθεί στην γκάμα του 2018 για την Kawasaki, βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που κάλλιστα θα μπορούσε να φιγουράρει η φωτογραφία της δίπλα στο λήμμα "νεορετρό" που προστίθεται σε όλο και περισσότερα λεξικά…

Από τους τέσσερις μεγάλους Ιάπωνες κατασκευαστές, η Yamaha ήδη έχει προλάβει να απλώσει τα δίχτυα της για τα καλά στην κατηγορία, ενώ και η Honda με τα CB1100/RS έχει να προσφέρει μια εξαιρετικά δελεαστική πρόταση στους λάτρεις του μοντέρνου κλασικού. Η Suzuki ετοιμάζει την επίθεσή της με μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, όπως μαρτυρούν κάποια σχέδια που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, και ο μεγάλος απών από το "παιχνίδι" ήταν η Kawasaki.

Ήδη όμως η εταιρεία από το Akashi έχει κυκλοφορήσει ένα video teaser (που μπορείτε να παρακολουθήσετε πιο πάνω), όπου συμπρωταγωνιστούν ένα κλασικό Ζ1 και το ολοκαίνουργιο RS, μόνο που τα πλάνα μας επιτρέπουν να δούμε ξεκάθαρα μόνο τον προβολέα του, ο οποίος απέχει παρασάγγες από το… transformers look των υπόλοιπων μοντέλων που φέρουν το λογότυπο "Ζ". Πιο πολύ, αυτό το Ζ παραπέμπει στο Ζ1, καθώς όπως φαίνεται θα έχει και παρόμοιες χρωματικές επιλογές με το πορτοκαλί ως κυρίαρχο χρώμα. Προφανώς θα "φοράει" τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα του Ζ900, με διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά της απόδοσης ώστε να ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του, ενώ η σημαντικότερη αλλαγή είναι οι διακοσμητικές ψύκτρες στους κυλίνδρους που προσδίδουν μια άκρως ρετρό, αερόψυκτη, ταυτότητα στην μοτοσυκλέτα.

Όπως αναμένεται, η μοτοσυκλέτα θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της πριν τα ευρωπαϊκά σαλόνια, στις 25 Οκτωβρίου στο Tokyo Motor Show, ενώ οι πληροφορίες που έρχονται από την Άπω Ανατολή αναφέρουν ότι σύντομα θα έχουμε και εκδόσεις με υπερσυμπιεστή!

 

Tags: