Στα καταστήματα το νέο V-Strom 250

Τιμή και χρωματικές επιλογές
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/12/2017

Το μικρότερο μέλος της οικογένειας των V-Strom ήρθε στην Ελλάδα και όπως ήδη γνωρίζετε έχουμε κάνει τα πρώτα χιλιόμετρα μαζί του επί ελληνικού εδάφους (http://www.motomag.gr/news/nea-montela-epikairotita/stronoyme-suzuki-v-strom-250) και αυτές τις μέρες πραγματοποιούμε ένα μακράς διαρκείας test. Συνήθως οι αντιπροσωπείες μας παραχωρούν τις μοτοσυκλέτες για δοκιμή για επτά έως δέκα ημέρες, όμως αυτή τη φορά θα έχουμε στα χέρια μας το V-Strom 250 για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάνοντας τη δοκιμή του ακόμα πιο σκληρή και λεπτομερή. Μέχρι να ολοκληρώσουμε την διαδικασία και να δημοσιεύσουμε τις απόψεις και την κριτική μας, διαβάστε το δελτίο τύπου της Suzuki που ακολουθεί, το οποίο περιέχει την τιμή, τις χρωματικές επιλογές, αλλά και μια αρκετά αναλυτική αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

  Κάνε την κάθε μέρα μία περιπέτεια!

Η σειρά V-Strom της Suzuki έχει κερδίσει τις καρδιές των αναβατών σε όλο τον κόσμο και καθιερώθηκε ως ο ηγέτης στις sport adventure touring μοτοσικλέτες.

Από την εμφάνιση της πρώτης γενιάς του V-Strom 1000 το 2002 και του V-Strom 650 το 2004, η Suzuki προσφέρει τώρα την ίδια απόλαυση και την εμπειρία οδήγησης μιας sport adventure touring μοτοσικλέτας σε ένα ευρύτερο κοινό, που περιλαμβάνει είτε αναβάτες που αγοράζουν την πρώτη μοτοσικλέτα τους, είτε όσους επιστρέφουν στο χώρο των δύο τροχών, με την άφιξη του V-Strom 250A.

Οι δυνατότητες του V-Strom 250A δεν περιορίζονται μόνο στους δρόμους της πόλης, αλλά και σε πιο μακρινούς προορισμούς. ∆ιαθέτει άνετη θέση οδήγησης και επιτρέπει στους αναβάτες να φτάνουν σταθερά στο έδαφος με τα πόδια τους (ύψος σέλας 800 χιλιοστά), προσφέροντας ευκολία χειρισμού.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι:

•Ελαστική λειτουργία κινητήρα που αξιοποιεί τα μέγιστα της ροπής από το χαμηλότερο εύρος στροφών

•Νέα βαλβίδα εισαγωγής – βελτιωμένη ροή αέρα στο θάλαμο καύσης

•EURO 4 προδιαγραφές

•Μεγάλη αυτονομία καυσίμου

•Ανεμοθώρακας σχεδιασμένος και ανεπτυγμένος σε τούνελ αεροδυναμικών δοκιμών

•Προεγκατεστημένες βάσεις για τις πλευρικές βαλίτσες

.12V DC παροχή ρεύματος

•Μεγάλη σχάρα αλουμινίου – 8.5kg μέγιστο φορτίο

•Όργανο πολλαπλών λειτουργιών LCD

•Πίσω φώτα LED

•Λευκά φλας

•Νέες ζάντες 10 μπράτσων

•Καρίνα προστασίας κινητήρα

 

Κινητήρας

 

Ο δικύλινδρος -σε παράλληλη διάταξη – κινητήρας των 248cm3 υπεβλήθει σε σημαντικές δοκιμές και βελτιώσεις ώστε η συνολική του απόδοση να προσφέρει υψηλές επιδόσεις διατηρώντας χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

 

-Λειτουργία εκκεντροφόρου

 

Η ρύθμιση του είναι τέτοια ώστε να αποδίδει τα μέγιστα των επιδόσεων επιτάχυνσης μεταξύ 20 και 90χλμ/ώρα καθώς αυτό είναι και το συχνότερο εύρος ταχύτητας της μοτοσικλέτας.

 

-Κύλινδρος

 

Το σχέδιο του φινιρίσματος (μέθοδος höning) που ακολουθείται στην τελική διαμόρφωση των κυλίνδρων διατηρεί την λιπαντικότητα κατά τρόπο που βοηθάει στην ελαχιστοποίηση απωλειών ισχύος λόγω τριβής.

 

-Κυλινδροκεφαλή

 

Η κυλινδροκεφαλή διαθέτει ζύγωθρα (κοκκοράκια) τύπου ρόλερ, επιτυγχάνοντας ελαχιστοποίηση της τριβής.

 

 

Σύστημα εξάτμισης χαμηλού βάρους

 

To 2 σε 1 σύστημα εξάτμισης του V-Strom 250A διαθέτει ένα βελτιστοποιημένο σχήμα θαλάμου μπροστά από τον καταλύτη. Η δομή αυτή αποδίδει τις μέγιστες επιδόσεις επιτάχυνσης στο εύρος των μεσαίωνστροφών, ενώ και η απόδοση αυτή μειώνει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων.

 

 

Όργανο πολλαπλών λειτουργιών LCD

 

Περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες:

- Ταχύμετρο

- Στροφόμετρο

- Χιλιομετρητή

- ∆ύο μερικούς χιλιομετρητές

- Ταχύτητα κιβωτίου

- Αυτονομία χιλιομέτρων

- Μέση κατανάλωση καυσίμου

- ∆είκτη καυσίμου

- Ένδειξη Service

- Ρολόι

- RPM indicator

LED φωτάκια για τα φλας, την μεγάλη σκάλα φώτων, τη νεκρά, τη διάγνωση βλάβης, το ABS καθώς και την ένδειξη θερμοκρασίας νερού και λαδιού.

 

 

Ανεμοθώρακας και βάσεις για βαλίτσες

Ο νέος ανεμοθώρακας, σχεδιασμένος μετά από πολλές δοκιμές σε τούνελ αεροδυναμικών δοκιμών, προσφέρει άνεση οδήγησης ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.

Οι βάσεις για βαλίτσες είναι προεγκατεστημένες και έτοιμες να φιλοξενήσουν τις πλευρικές βαλίτσες (προαιρετικός εξοπλισμός). Η μεγάλη σχάρα αλουμινίου διαθέτει γάντζους για την εύκολη πρόσδεση επιπλέον αποσκευών, καθώς και τις αναμονές για την τοποθέτηση της πίσω κεντρικής βαλίτσας.

 

∆ιαθέσιμα χρώματα: Pearl Nebular Black (YAY) /Solid Dazzling Cool Yellow (YWT), Metallic Diamond Red (YYW), Pearl Nebular Black (YAY)

Το νέο V-Strom 250A είναι ήδη διαθέσιμο στο δίκτυο συνεργατών Suzuki σε όλες τις χρωματικές επιλογές: Μαύρο, Kόκκινο, Μαύρο/Κίτρινο (Προτεινόμενη Λιανική Τιμή 5.295€).

Οι νέες μοτοσικλέτες SUZUKI καλύπτονται με δυο χρόνια εγγύηση και δυο χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

 

 

Σφακιανάκης Α.Ε.Β.Ε. – 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης τη

λ: 210 9988168

www.suzuki.gr

 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες