Video δοκιμών και λεπτομέρειες του νέου Honda CRF1000L Africa Twin!

Από τον

Βασίλη Καραχάλιο

14/5/2015
Το video αυτό έχει τραβηχτεί στις 18 Μαρτίου, σε δοκιμές των τελικών πρωτότυπων του νέου Africa Twin, σε ευρωπαϊκό έδαφος. Έτσι, για πρώτη φορά βλέπουμε το νέο Africa εν δράσει, με την μορφή που θα έχει το μοντέλο παραγωγής, με ελάχιστο καμουφλάζ.  
Πρόκειται για δύο μοτοσυκλέτες, με την μία να έχει on-off λάστιχα και την άλλη με χωματερά. Ενδιαφέρον είναι πως αυτή με τα χωματερά έχει το σύστημα DCT με το ηλεκτρονικά (αλλά και χειροκίνητα) ελεγχόμενο κιβώτιο, που έχει εξελιχθεί ειδικά για χρήση στο χώμα. Για όσους αμφιβάλλουν για το κατά πόσο ένα αυτόματο κιβώτιο ταιριάζει σε χωμάτινη χρήση, ας υπενθυμίσουμε πως η Honda ασχολείται με το θέμα από πολύ παλιά, έχοντας μάλιστα κερδίσει το πρωτάθλημα motocross All Japan με την εργοστασιακή RC250MA του 1991 (δίχρονη φυσικά...). 
 
 

Και ιδού οι πρώτες μας παρατηρήσεις με βάση αυτό το video, καθώς η Honda δεν έχει δώσει ακόμα στη δημοσιότητα τεχνικά χαρακτηριστικά ή άλλες φωτογραφίες:

 
- Οι ζάντες, όπως και στο πρωτότυπο True Adventure, δεν είναι tubeless
- To γωνιώδες τελικό της εξάτμισης μοιάζει ανοξείδωτο, έχει ενδιαφέροντα ήχο και δύο εξόδους διαφορετικής διαμέτρου, κάτι που μάλλον μαρτυρά την ύπαρξη βαλβίδας    εξαγωγής που ανοίγει την δεύτερη (την κάτω, μικρότερης διαμέτρου) πάνω από συγκεκριμένες στροφές
- Υπάρχουν ανακλαστικά στο πλάι του εμπρός φτερού, όπως ορίζει η νομοθεσία για το 2016 κι έπειτα (αφαιρούνται εύκολα...)
- Οι δίσκοι εμπρός είναι wave
- Οι βάσεις των μαρσπιέ του συνεπιβάτη είναι αφαιρούμενες, όπως πρέπει
- Υπάρχει αλουμινένια ποδιά, με τις εξατμίσεις να βγαίνουν στα δεξιά της
- Η πίσω σχάρα μοιάζει με του Africa 750
- H σέλα φαίνεται να είναι σε δύο κομμάτια, ξεχωριστά για αναβάτη και συνεπιβάτη. Μακάρι αυτό να σημαίνει πως του αναβάτη είναι ρυθμιζόμενη
- Τα φώτα είναι LED, όπως και τα φλας
- Οι διακόπτες είναι εντελώς νέοι
 

Η εργοστασιακή Honda RC250MA του 1991, με αυτόματο κιβώτιο, πρωταθλήτρια All Japan!

 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες