Γράφτηκε από: 
το Λάζαρο Μαυράκη

Ducati Monster 1200S

Οδηγούμε αποκλειστικά το νέο Monster στο Monte Carlo

Στην πόλη της χλιδής, με ένα λιτό σπορ naked. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη αντίθεση, τόσο ακραία όσο και το αυθεντικό concept της οικογένειας των Monster, το οποίο φιλοδοξεί να αναζωπυρώσει η ανανεωμένη ναυαρχίδα, το Monster 1200S. Ίσως το "ανανεωμένη" να μην είναι ο πιο δόκιμος όρος, καθώς με τόσες αλλαγές και βελτιώσεις είναι πιο σωστό να μιλάμε για μια νέα μοτοσυκλέτα κι όχι απλώς κάτι αναβαθμισμένο.

Οι δρόμοι του πριγκιπάτου του Μονακό έχουν ένα κύριο χαρακτηριστικό: Φουρκέτες… πολλές φουρκέτες. Ίσως όχι το πιο κατάλληλο τερέν για μια μεγάλη γυμνή μοτοσυκλέτα 1200 κυβικών, αλλά από την άλλη ήταν ένα μεγάλο στοίχημα σε ένα απαιτητικό περιβάλλον. Ένα εξαιρετικό πεδίο δοκιμής για το κορυφαίο πακέτο ηλεκτρονικών που ανήκει στην "προίκα" του νέου Monster και το οποίο προέρχεται από το 1299 Panigale, αλλά και μια επί του πρακτέου επιβεβαίωση για την αποτελεσματικότητα της πιο γρήγορης γεωμετρίας του.

Η αίσθηση στο δρόμο είναι εντελώς διαφορετική από τον προκάτοχό του και κάθε χιλιόμετρο πάνω στη σέλα του Monster1200S ήταν και μια έκπληξη-αποκάλυψη. Ο συνδυασμός της προσέγγισης μέσα από το παρελθόν της οικογένειας και της σύγχρονης τεχνολογίας αλλάζει τα δεδομένα των Monster, κάτι στο οποίο συμφώνησε κι ένας από τους συναδέλφους με τεράστιο ειδικό βάρος της γνώμης του, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής των 250GP, Tetsuya Harada. Ο "Στρατηγός" οδήγησε μαζί μας και μοιράστηκε τις απόψεις του, ενώ ο Project Engineer της μοτοσυκλέτας (ο οποίος είναι και ο Project Engineer για το νέο Supersport) δεν σταματούσε να γράφει σημειώσεις στη σελίδα από το μπλοκάκι του που είχε τίτλο "Il Greco" (ο Έλληνας) με τις παρατηρήσεις που τον τροφοδοτούσαμε καθ' όλη την διάρκεια της δοκιμής, κάτι που όπως μας είπε αργότερα δεν το είχε κάνει για κανέναν άλλο συνάδελφο.

Διαβάστε για όλα αυτά στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου στα περίπτερα, αποκλειστικά στο ΜΟΤΟ.

 

Εξοπλισμός

Κράνος: HJC R-PHA 11 SPICHO MC-2

Μπουφάν: Colori

Παντελόνι: Alpinestars Urban Collection

Μπότες: Forma Arrow SX Dry

 

Δείτε πλήρες φωτογραφικό υλικό από την αποστολή του MOTO: