MotoGP Αγώνας στο Austin: Μία ειδική περίπτωση

Η πίστα του Τέξας ανήκει στον Marquez…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/4/2018

Μία σαρωτική νίκη του Marquez έπειτα από όλα όσα είχαν προηγηθεί στα δοκιμαστικά, χρεωμένος με ακόμα μία ποινή, ήταν ο καλύτερος επίλογος για τον ίδιο για τον αγώνα της Αμερικής. Ο Marquez είχε ωστόσο μία μικρή πικρία καθώς το είχε σκοπό να κερδίσει από την pole position, συνεχίζοντας το μαγευτικό του σερί των έξι συνεχόμενων νικών –συνολικά δέκα- σε μία πίστα που ήταν βέβαιο πως δεν μπορούσε να βγει δεύτερος. Εκτός κι αν κάτι γινόταν στην εκκίνηση, έτσι όπως συνωστιζόντουσαν όλοι μαζί πριν την δύσκολη πρώτη στροφή! Ήταν μία εκκίνηση που μύριζε μπαρούτι, καθώς ο Marquez έχασε την pole position συνέπεια ποινής γιατί καθυστέρησε τον Vinales στα χρονομέτρημενα, νομίζοντας πως είναι ο Iannone που τον ακολουθεί για να κάνει χρόνο και ήθελε να του το χαλάσει…

Ευτυχώς δεν έγινε τίποτα το τρομακτικό, με την Suzuki να καταφέρνει να φύγει εμπρός και την Honda του Marquez να τρυπώνει κυριολεκτικά στην δεύτερη θέση.

Πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος είχε τελειώσει και η μάχη για την πρώτη θέση!

Ο Marquez πέρασε πολύ γρήγορα μπροστά στην πρώτη θέση και αμέσως βάλθηκε να θέσει ένα κενό ασφαλείας από τους προηγούμενους, τραβώντας έτσι και τον Iannone, στο αγαπημένο παιχνίδι του Ιταλού, που είναι να παρακολουθεί τις γραμμές του Marquez. Το αποτέλεσμα ήταν οι δυο τους να ξεφύγουν μπροστά μία μικρή απόσταση από τον Vinales που ακολουθούσε τρίτος. Πίσω ο Rossi πάλεψε για λίγο με τον Zarco και έπειτα με τον Crutchlow, σχηματίζοντας ένα ξεχωριστό γκρουπ που ουραγοί ήταν ο Dovizioso με τον ήρωα Pedrosa. Πίσω τους ένα κενό, μέχρι το Lorenzo να σηματοδοτεί μία όχι και τόσο κολακευτική εικόνα για την Ducati.

Μπροστά περιμέναμε απλά ο Marquez να τινάξει σαν πιτυρίδα τον Iannone και να εξαφανιστεί, αλλά τελικά του πήρε δυο-τρεις γύρους για να το πετύχει, και μάλιστα ο Iannone έκανε και την επίθεσή του. Ήταν σαν να του πάτησε τον κάλο: Ο Marquez πήρε άμεσα την θέση του  και εξαφανίστηκε εμπρός. Πίσω ο Rossi είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους υπόλοιπους και έπαιζε με τον συμπαίκτη του τον Vinales την στιγμή που ο Zarco είχε προβλήματα να βρει τον ρυθμό του στην πίστα, και ο Crutchlow έκανε μικρά λάθη μέχρι να έρθει το μεγαλύτερο που οδήγησε σε πτώση. Μπήκε ξανά στον αγώνα, αλλά κατέληξε χωρίς βαθμούς.

Σε αυτό το σημείο αν η οργάνωση αποφάσιζε να το ρίξει στο χιούμορ, προσπαθώντας να διασκεδάσει όλα όσα έχει ακούσει το τελευταίο διάστημα, θα σταματούσε τον Marquez και θα του έδινε κατευθείαν το έπαθλο του αγώνα… Ο Ισπανός έσπαγε πλάκα γυρίζοντας τόσο πιο μπροστά από όλους και τόσο σταθερά που ο αγώνας είχε γίνει πλέον τελείως μοναχικός. Ο Vinales είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα με τον Iannone και πλέον όλοι στις πρώτες θέσεις είχαν τεράστια απόσταση μεταξύ τους, κι έτσι η όποια μάχη ήταν πίσω στην πέμπτη θέση, όπου ο Dovizioso την πήρε από τον Zarco.

Το γεγονός ότι ο Lorenzo δεν κατάφερε να πιάσει τον Pedrosa που μόλις είχε χειρουργηθεί και ο Tito Rabat με Miller και Espargaro θα περνούσαν εμπρός, σίγουρα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον Ισπανό που βλέπει την Ducati να συζητά για το μέγεθος της αμοιβής του.

Κάτι τέτοια έβλεπε από την άλλη άκρη της πίστας με την υψομετρική διαφορά ο Marquez, που είχε και χρόνο να χαζεύει αν ήθελε… που αποφάσισε να σπάσει ακόμα περισσότερη πλάκα και ανέβασε ρυθμό, μονάχα για να χάσει την πρόσθετη διαφορά πανηγυρίζοντας..

Το αποτέλεσμα από την πτώση του Crutchlow και την άνοδο του Dovizioso μπροστά από τον Zarco, είναι ο Ιταλός να βρίσκεται στην κορυφή αυτή την στιγμή του πρωταθλήματος.

 

Α/Α
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
Marc MARQUEZ
Honda
41'52.002
2
Maverick VIÑALES
Yamaha
+3.560
3
Andrea IANNONE
Suzuki
+6.704
4
Valentino ROSSI
Yamaha
+9.587
5
Andrea DOVIZIOSO
Ducati
+13.570
6
Johann ZARCO
Yamaha
+14.231
7
Dani PEDROSA
Honda
+18.201
8
Tito RABAT
Ducati
+28.537
9
Jack MILLER
Ducati
+28.671
10
Aleix ESPARGARO
Aprilia
+28.875
11
Jorge LORENZO
Ducati
+31.355
12
Danilo PETRUCCI
Ducati
+34.993
13
Pol ESPARGARO
KTM
+37.264
14
Takaaki NAKAGAMI
Honda
+39.335
15
Alvaro BAUTISTA
Ducati
+40.887
16
Bradley SMITH
KTM
+48.475
17
Scott REDDING
Aprilia
+49.995
18
Thomas LUTHI
Honda
+51.115
19
Cal CRUTCHLOW
Honda
+59.055
20
Xavier SIMEON
Ducati
+59.747
21
Franco MORBIDELLI
Honda
+1'00.513
 
Εκτός
 
 
 
Alex RINS
Suzuki
10 Laps
 
Hafizh SYAHRIN
Yamaha
12 Laps
 
Karel ABRAHAM
Ducati
12 Laps

Ετικέτες

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."