MotoGP Brno: Θα μας αποζημιώσει για όλες τις μάχες που περιμένουμε

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/8/2016

Το απίστευτο σώσιμο του Marquez, η πεποίθηση των 3 πρώτων ότι το πρωτάθλημα δεν έχει ακόμα κριθεί και τα… ασιδέρωτα ρούχα του Lorenzo που έγιναν η αιτία να κερδίσει μία σύντομη δόση γκρίνιας

 

Στην χθεσινή συνέντευξη τύπου πρώτος από όλους ο Marquez ξεκαθάρισε ότι ο τίτλος δεν έχει ακόμα κριθεί, και για να νιώσει μία τέτοια βεβαιότητα θα πρέπει να κερδίσει ακόμα δύο αγώνες. Πιστεύει ότι η Ducati αλλά και γενικότερα οι υπόλοιποι αναβάτες που μπορούν να διεκδικήσουν μία θέση στο γκρουπ που κάθε φορά οδηγεί τον αγώνα, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, όχι όμως πάντα υπέρ του, παρόλο που στην Αυστρία αυτό ακριβώς έγινε. Όπως είπε θα είχε χάσει περισσότερους πόντους αν οι δύο Yamaha ήταν στις πρώτες θέσεις του βάθρου.

Ο Lorenzo συνέχισε συμφωνώντας πως νικητής είναι εκείνος που συγκεντρώνει τους περισσότερους πόντους και πως η διαφορά είναι μεγάλη αλλά όχι καθοριστική.

Ο Rossi είπε ότι είναι πολύ ικανοί σαν ομάδα, ως προς την ταχύτητα και την ετοιμότητα, αλλά είχαν πολλές ατυχίες και έκαναν αρκετά λάθη, που τους στέρησαν μία καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. Τέλειωσε τον λόγου του, λέγοντας πως προβλέπει μεγάλη μάχη μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος! Πιστεύει ότι οι 8 αγώνες που απομένουν είναι αρκετός χρόνος για να γίνουν αλλαγές στην μέχρι τώρα κατάταξη του πρωταθλήματος και αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να μην σκέφτονται το τέλος αλλά να συγκεντρωθούν στον να δώσουν το καλύτερο που μπορούν σε κάθε αγώνα.

Με το τέλος της χθεσινής συνέντευξης τύπου, ο Lorenzo άκουσε και μία μικρή «γκρίνια» γιατί εμφανίστηκε με το περσινό του μπλουζάκι που είχε τα σήματα της Bridgestone και όχι της Michelin! Φαίνεται σαν η υπηρεσία να πήρε ρεπό και τον άφησε με ασιδέρωτα…

Στα πρώτα δοκιμαστικά που ολοκληρώθηκαν πριν λίγο, κυριάρχησε το απίστευτο σώσιμο του Marquez που κατάφερε να γλιτώσει μία βέβαιη πτώση, σηκώνοντας την μοτοσυκλέτα που γλιστρούσε και με τους δύο τροχούς. Μέχρι εκείνη την ώρα ο Rossi είχε τον καλύτερο χρόνο και ο Marquez βγήκε αμέσως μετά το περιστατικό, μόνο και μόνο για να ξανά μπει λίγο πριν το τέλος κάνοντας εκπληκτικό χρόνο κάτω από το 1’56 του Rossi. Οι τρεις πρώτοι της ημέρας έσπασαν αυτό το όριο με τον Barbera να γράφει επίσης πολύ καλούς χρόνους, ολοκληρώνοντας την ημέρα κρατώντας τον τέταρτο χρόνο.

 

 

Αυτό που περιμένουμε αύριο είναι μία σκληρή μάχη για την pole position που θα δοθεί με καλές καιρικές συνθήκες, αλλά στην Κυριακή ο καιρός θα είναι απρόβλεπτος. Αναμένεται με μια σχετική βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή πριν τον αγώνα θα βρέξει αλλά είναι τελείως άγνωστο με ποιες συνθήκες θα γίνει ο αγώνας, πράγμα που σημαίνει ότι η καλύτερη στρατηγική μπορεί να είναι εκείνη που θα καθορίσει και την έκβαση. Από την άλλη η Yamaha που έκανε και το μεγαλύτερο λάθος στρατηγικής φέτος, ισχυρίζεται ότι έχει μάθει από τα λάθη της. Το μεσημέρι της Κυριακής, ο καιρός μπορεί να μας δώσει μία ευκαιρία να δούμε αν ισχύει αυτό…

Η δεκάδα μετά την FP2:

  1. Marquez
  2. Iannone
  3. Lorenzo
  4. Barbera
  5. Rossi
  6. Dovizioso
  7. Aleix Espargaro
  8. B. Smith
  9. Viniales
  10. Pedrosa
Ετικέτες

Yamaha - Ολοκαίνουργια M1 έρχεται στην Jerez!

Την Δευτέρα η πρώτη της εμφάνιση, στα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά της φετινής σεζόν
motomagYamaha – Πλήρως ανανεωμένο M1 έρχεται στην Jerez!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

25/4/2024

Πληροφορίες εκ των έσω, θέλουν την Yamaha να φέρνει στην Jerez μία εκ βάθρων ανανεωμένη M1, την οποία οι εργοστασιακοί αναβάτες της Iwata θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν στην Jerez στα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά, τα οποία θα διεξαχθούν την Μ. Δευτέρα 29/4, μετά το αγωνιστικό τριήμερο που θα διεξαχθεί στην ίδια πίστα.

Η ανανέωση του συμβολαίου του Quartararo με την Yamaha, ήταν μία κίνηση που έπιασε τους περισσότερους στο paddock απροετοίμαστους, καθώς ο Γάλλος είχε απειλήσει ότι δεν θα έμενε αν δεν έβλεπε κάποια ουσιαστική βελτίωση. Τα 12 εκατομμύρια ετησίως, σίγουρα τον βοήθησαν με την τελική του απόφαση, όμως σε δηλώσεις του αφού έπεσαν οι υπογραφές μας είχε ενημερώσει για σημαντικές αλλαγές από την πλευρά του ιαπωνικού εργοστασίου, ακόμα και μέσα στη φετινή χρονιά. Όπως φαίνεται, τα όργανα άρχισαν ήδη να παίζουν την μελωδία της αλλαγής.

Yamaha – Πλήρως ανανεωμένο M1 έρχεται στην Jerez!

Σύμφωνα με μέλος της ομάδας, το οποίο δεν κατονομάζεται, η Yamaha θα φέρει μία πλήρως ανανεωμένη M1 στην Jerez, με νέο κινητήρα (ο οποίος μάλλον δεν θα είναι V4), νέο πλαίσιο, νέο ψαλίδι, αλλά και ορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα. Ορισμένα εξ αυτών έχουν ήδη δοκιμαστεί από τον αναβάτη εξέλιξης της Yamaha, Cal Crutchlow, στην διάρκεια ενός ιδιωτικού τεστ στην Βαρκελώνη.

Τα δεύτερα δοκιμαστικά ήρθαν μετά τον γύρο της Πορτογαλίας, με τους δύο εργοστασιακούς αναβάτες να μένουν στην πίστα του Algarve, για να δουν τη νέα M1. Για ακόμα μία φορά, όμως, ο κακός καιρός και η σκόνη στην πίστα, δεν άφησαν τους Quartararo και Rins, να κάνουν περισσότερους από έξι γύρους.

Yamaha – Πλήρως ανανεωμένο M1 έρχεται στην Jerez!

Στην πορτογαλική πίστα, ωστόσο, οι δύο αναβάτες είχαν μόνο τον νέο κινητήρα στα χέρια τους για δοκιμή. Στα δοκιμαστικά που έχουν προγραμματιστεί, όμως, για τη Μ. Δευτέρα, θα έχουν όλο τον νέο εξοπλισμό. Αυτό σημαίνει κινητήρα, πλαίσιο, ψαλίδι και το αεροδυναμικό πακέτο. Η πίστα της Jerez θα αποτελέσει και τον πρώτο κριτή, ως προς το κατά πόσο βελτιωμένη είναι η M1 με τα νέα εξαρτήματα, σε σύγκριση με πριν. Αρχικά, θα έχουν στην διάθεσή τους τον κινητήρα, με τα υπόλοιπα να προστίθενται σιγά σιγά, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, οι δύο αναβάτες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα για το ποια από τα εξαρτήματα έχουν πραγματικό όφελος και ποια όχι.

Όπως φαίνεται, η Yamaha, έχει πάρει ζεστά την αλλαγή πορείας με στόχο τα πιο ανταγωνιστικά αποτελέσματα, αποδεικνύοντας ότι οι δηλώσεις του Quartararo έχουν κάποια βάση. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τα νέα πράγματα που το εργοστάσιο της Iwata θα φέρει στην Jerez θα έχουν αντίκτυπο, μιας και για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες, ως προς την κατεύθυνση που ακολουθούν τα νέα εξαρτήματα. Η προσθήκη όμως και τουλάχιστον του ενός εκ των δύο ιαπωνικών εργοστασίων, στη μάχη των πρώτων θέσεων, μόνο ένα πράγμα μπορεί να σημαίνει: ακόμη περισσότερο αγωνιστικό θέαμα για εμάς.

Ετικέτες