ΝΙΚΗ ΤΗΣ HARLEY-DAVIDSON ATHENA στο ‘THE BATTLE OF THE KINGS’ 2016

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/6/2016

Η HARLEY-DAVIDSON ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ HARLEY-DAVIDSON ATHENA ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ‘THE BATTLE OF THE KINGS’ 2016

Οξφόρδη 9 Ιουνίου 2016 – Η Harley-Davidson ανακοίνωσε την Πέμπτη 9/06/2016, ότι η αντιπροσωπεία HD Athena, στέφθηκε νικήτρια, με το εμπνευσμένο από την αρχαία θεά ‘Νύχτα’ δημιουργημά της, στον τελικό του διαγωνισμού ‘The Battle Of The Kings’.  Η νικήτρια μοτοσυκλέτα που κατασκευάστηκε από τον Πασχάλη Τσαλαμάγκα και την ομάδα της HD Athena, επιλέχθηκε ανάμεσα από 12 φιναλίστ, απο επιτροπή εμπειρογνωμόνων customizing.
Η Ομάδα της Harley-Davidson Athena, κατασκεύασε ένα café racer, εμπνευσμένο από την αρχαία θεά Νύχτα, μια σκοτεινή θεότητα, εξαιρετικής ομορφιάς και δύναμης.  Το πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας θυμίζει φίδι ενώ το εμπρός, έρποντα πάνθηρα, και τα δύο, πλάσματα της Νύχτας.  Το βαθύ μαύρο χρώμα, με αραιά ρινίσματα ασημένιων νιφάδων, παραπέμπουν σε έναστρο ουρανό.

211 αντιπρόσωποι από την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (EMEA) έλαβαν μέρος και διαγωνίστηκαν για τον τίτλο του κορυφαίου customizer για το 2016, χρησιμοποιόντας σα βάση το ολοκαίνουργιο Sportster®Iron 883™.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις, με την πρώτη φάση να βασίζεται στην ψηφορία του κοινού, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 65.000 ψηφοφόροι, για να αναδειχθούν οι νικητές των περιοχών, οι οποίοι συναντήθηκαν σε μια μάχη σώμα με σώμα ανάμεσα στους πρωταθλητές προκειμένου να επιλεγεί ένας και μοναδικός νικητής στις 9 Ιουνίου 2016, στο φεστιβάλ Wheels and Waves στο Μπιαρίτζ.

Το πάνελ των κριτών για την ανάδειξη του κορυφαίου customizer αποτελούνταν από τους : Gary Inman, Sideburn Magazine; Thor Drake, See See Motorcycles; Fabrice Roux, Moto Heroes Magazine; David Borras, El Solitario; Jerome Alle, Southsiders Motorcycle Club and Michael Spaeth, Consumer Segment Lead Outreach at Harley-Davidson Motor Company.

Τα μοντέλα Sportster αποτελούν ένα σύμβολο του Αμερικάνικου μοτοσυκλετισμού από το 1957.  Είναι μια από τις δημοφιλέστες σειρές της Harley-Davidson, για εξατομοίκευση στη new wave custom σκηνή και όπως οι προκάτοχοί του, το νέο Iron 883,  αποτελεί τον ιδανικό καμβά προκειμένου το επίσημο δίκτυο της Harley-Davidson, να προβάλει τις ικανότητές του στο customizing.

Ο Πασχάλης Τσαλαμάγκας, aftersales manager δήλωσε: Όταν αποφασίσαμε να κατασκευάσουμε αυτή τη μοτοσυκλέτα, δεν περιμέναμε να φτάσουμε τόσο ψηλά.  Είναι τιμή μας να στεφθούμε Custom King για το 2016, και θα ήθελα να ευχαριστήσω γι’αυτό όλη την ομάδα πίσω στην Ελλάδα.

Ο Johnstone, Director Of Marketing Operations της Harley-Davidson EMEA αναφέρει: ‘Είμασταν ιδιαίτερα ανυπόμονοι να διαπιστώσουμε πόσο ψηλά θα σήκωναν τον πήχη οι αντιπρόσωποί μας φέτος. Mπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η δημιουργικότητα και η έμφαση στη λεπτομέρεια των φετινών συμμετοχών απλά μας καθήλωσαν’.

Χτίζοντας ακόμα περισσότερο στην επιτυχία του περσινού διαγωνισμού ‘Battle of the Kings’, λάβαμε πάνω από 65.000 ψήφους και 211 συμμετοχές απο αντιπροσώπους σε όλη την Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.  Οι 12 φιναλιστ μοτοσυκλέτες, ήταν όλες εξαιρετικές αλλά η κριτική επιτροπή επέλεξε τη συμμετοχή της Harley-Davidson Athena, εξαιτίας της έμπνευσης, αλλά την απόλυτη προσοχή στη λεπτομέρεια.

‘Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε στο Wheels and Waves Festival, προκειμένου και φέτος να ανακοινώσουμε το νικητή του ‘Battle Of The Kings’.  Η Harley-Davidson είναι για 113 συναπτά έτη, ηγέτης στο customization και η εκδήλωση μας έδωσε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε την custom κληρονομιά μας, πλάι στους περισσότερα υποσχόμενους νέους customizers, αναφέρει ο Johnstone.

Σχεδιασμένο για να εμπνέει την προσωπική έκφραση μέσω εύκολης εξατομοίκευσης, το Iron 883, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της οικογένειας Sportster. Το ολοκαίνουργιο 883 είναι εφοδιασμένο με κινητήρα Evolution V-Twin.  Εμπνευσμένο από παλιές και σύγχρονες ιδιόχειρες κατασκευές bobber, το 883 είναι επιτηδευμένα ατιμέλητο και σκληρό, χωρίς να θυσιάζει καμια από τις αξίες της μάρκας :  ανεξαρτησία, επαναστατικότητα και ελευθερία.  Η σειρά Dark Custom, είναι το underground σκοτεινό, σύγχρονο πρόσωπο της Harley-Davidson. Γυμγές μοτοσυκλέτες με αυθεντικά ρετρο στοιχεία, σε matte χρώματα και σκοτεινό φινίρισμα, με πινελιές vintage προσφέρονται σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές προκειμένου να προσελκύσουν νέους λάτρεις του brand.
 

Γίνε γελοίος και βάλε σε κίνδυνο τη ζωή σου μόλις με 75 ευρώ - VIDEO

Με ινδικό παρμπρίζ και οροφή μοτοσυκλέτας από την Sepal Shields
Sepal
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

18/4/2024

Θέλεις να κρατήσεις τη βροχή μακριά σου και ταυτόχρονα να κάνεις kite-surfing με τη μοτοσυκλέτα σου; Θέλεις να προκαλείς το γέλιο και έχεις χαμηλή αίσθηση του κινδύνου; Sepal. Είναι για σένα. Παμ!

Η μικρή ινδική startup Sepal αποφάσισε να εφεύρει ένα εντυπωσιακό παρμπρίζ με οροφή για αναβάτες μοτοσυκλέτας, το οποίο κοστίζει μόλις 75 ευρώ και υποτίθεται πως κρατά μακριά σου αέρα και βροχή, επιτρέποντάς σου να ταξιδεύεις στεγνός και άνετος με έως και 120 χλμ/ώρα. Και μετά ξύπνησες...

Η μοτοσυκλέτα ως concept στη βασική της μορφή αφήνει εκτεθειμένους τους επιβαίνοντες στα στοιχεία της φύσης. Αυτό είναι καλό, είναι και κακό, ανάλογα τον καιρό. Αν θέλεις να οδηγείς και στη βροχή, θα πάρεις ένα ζευγάρι αδιάβροχα και θα οδηγείς και στη βροχή. Αν δεν σου αρέσει η λύση με τα αδιάβροχα, μπορείς να πάρεις αυτοκίνητο. Αν όμως δεν έχεις λεφτά για αυτοκίνητο, ή σου αρέσει η μοτοσυκλέτα αλλά σιχαίνεσαι το νερό, τα μυγάκια και το καυσαέριο, τότε η Sepal έχει τη λύση για σένα.

Μόνο που η συγκεκριμένη πατέντα, όχι μόνο δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, αλλά μάλλον δημιουργεί πέντε-δέκα ακόμη, ενώ παράλληλα ανεβάζει τον βαθμό κινδύνου του χρήστη στον Θεό.

Sepal

Το παρμπρίζ της Sepal, κομπλέ με αεροδυναμική οροφή που θυμίζει αετό για kite-surfing, στηρίζεται στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας με βεντούζες και με ιμάντα κατόπιν δένεται στα μαρσπιέ, δημιουργώντας μια απίστευτη… παγίδα θανάτου, μόνο και μόνο για να μην βραχεί ο χλεχλές αναβάτης και να μην φάει τα μυγάκια στο κράνος και στο μπουφάν. Ως bonus, το death-trap της Sepal έχει και θήκη για το κινητό του αναβάτη.

Sepal

Η εταιρεία αναφέρει πως η κατασκευή της μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα με ρεζερβουάρ και μαρσπιέ σε μόλις 5 λεπτά, με την μέγιστη προτεινόμενη ταχύτητα να είναι τα 120 χλμ/ώρα, αν και ο κατασκευαστής συστήνει τα 100 ως μια πιο ασφαλή… σαχλαμάρες… δεν υπάρχει ασφαλής ταχύτητα με αυτό το πράμα πάνω στη μοτοσυκλέτα.

Sepal

Από πού να ξεκινήσουμε με τα προβλήματα της συγκεκριμένης πατέντας; Από το ότι στη βροχή δεν βλέπεις μπροστά τίποτα, αφού δεν υπάρχει υαλοκαθαριστήρας; Από την αστάθεια που δημιουργεί στη μοτοσυκλέτα το… πανωσήκωμα της Sepal; Από τό γεγονός πως ο αναβάτης έχει κολλημένη τη μούρη του στη ζελατίνα; Θυμηθείτε λίγο και το φιάσκο του BMW C1 -τουλάχιστον εκείνο είχε υαλοκαθαριστήρα.

Sepal

Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες για την τραγωδία της Sepal, επισκεφθείτε το επίσημο site της εταιρείας, ΕΔΩ

Ετικέτες