Kenan Sofuoğlu: Τέλος αγωνιστικής καριέρας!

Αποσύρεται ο Τούρκος πρωταγωνιστής του WSSP
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/5/2018

Το παγκόσμιο supersport είναι πρωτάθλημα που η Τουρκία είχε πλήρως επικρατήσει μέσα από την υπεροχή του Kenan και της Kawasaki, ένας συνδυασμός που επέφερε σοδιά πέντε τίτλων σε μία δεκαετία και εξαιτίας συγκυριών και μόνο, δεν ήταν τουλάχιστον έξι ή και παραπάνω. Με σωρεία νικών και διακρίσεων, ο Sofuoğlu θεωρείται ξεκάθαρα ο καλύτερος του WSSP, όμως την απόσυρσή του από τους αγώνες την θεωρούσε δεδομένη από πέρσι.

Με μία ανακοίνωση που αφήνει ερωτηματικά ως προς την πληρότητα της εξουσίας του Recep Tayyip Erdoğan, ο Sofuoğlu ανακοίνωσε όπως σύμφωνα με τις επιθυμίες του προέδρου της χώρας(!) και της οικογένειάς του, αποσύρεται από τους αγώνες!

Θυμίζουμε πως το ’17 έχασε δύο αγώνες εξαιτίας τραυματισμών, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα πηγαίνει προς τα πίσω, το ’15 όταν στο Phillip Island είχε μία τρομακτική πτώση. Στις 30 Σεπτεμβρίου πέρσι, ο Sofuoğlu έσπασε τον μηρό του σε τρία σημεία και μεταφέρθηκε αεροπορικώς στην Τουρκία για επέμβαση, όπου οι γιατροί του είπαν να περπατήσει με πλήρη φόρτιση στις πέντε εβδομάδες και να αγωνιστεί μετά από δώδεκα εβδομάδες. Ο Kenan όμως πήγε στον τελευταίο αγώνα του Κατάρ στις 5 εβδομάδες, έτρεξε, και συγκέντρωσε τους βαθμούς βγαίνοντας δεύτερος στο πρωτάθλημα με μία ηρωική συμμετοχή!

Η προσωπική του ζωή είναι γεμάτη δύσκολες καταστάσεις, καθώς ο Kenan έχει χάσει δύο αδέρφια από ατυχήματα αλλά κι έναν γιο μόλις τεσσάρων μηνών επίσης από ατύχημα, λίγο πριν την επέτειο των δύο ετών από τον γάμο του. Από τις τεράστιες αυτές τραγωδίες, η οικογένεια Sofuoğlu είναι πλέον ιδιαίτερα ενωμένη και πλήρως ευαισθητοποιημένη απέναντι σε μελλοντικούς τραυματισμούς, ζητώντας από τον Kenan το μικρότερο δυνατό ρίσκο, παίρνοντας έτσι την κοινή απόφαση να αποσυρθεί νωρίτερα από αυτό που είχε σκοπό, στα 20 χρόνια της αγωνιστικής του δράσης.

Ωστόσο ο ίδιος ο Kenan αναφέρει πως εκτός από την οικογένεια, πήρε σαφείς εντολές από τον πρόεδρο της χώρας να σταματήσει τους αγώνες, καθώς θέλει να βρίσκεται σε ετοιμότητα χωρίς τραυματισμούς, για να συνεχίσει την προετοιμασία αυριανών πρωταθλητών!

Ο Sofuoğlu μπορεί να φεύγει από την αγωνιστική δράση, αλλά όχι και από τους αγώνες. Θα αφοσιωθεί πλέον στην σχολή οδήγησης στην Τουρκία, όπου η φήμη του είναι τεράστια, προετοιμάζοντας τους μελλοντικούς αναβάτες της χώρας.

Ταυτόχρονα όμως θα είναι ενεργό μέλος της Kawasaki Puccetti Racing team με βαθιά εμπλοκή στους αγώνες, από την προετοιμασία των αναβατών, μέχρι την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας και των ρυθμίσεων για κάθε πίστα ξεχωριστά.

Ουσιαστικά η απόσυρση του Kenan από την ενεργό δράση, θα φέρει πολλαπλασιασμό Τούρκων αναβατών, καθώς ήδη προετοιμάζει αναβάτες, ικανούς να συνεχίσουν την εμφάνιση στο WSBK, πάντα με τις επιθυμίες του.. Προέδρου!

Ο Kenan θα αγωνιστεί στις 12-13 Μαΐου στην Imola, όπου και θα αποχαιρετήσει την ενεργό δράση..

Ετικέτες

Motul WSBK - O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο Nicholas Spinelli που προέρχεται από τη MotoE
motomag Motul WSBK – O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Ο Danilo Petrucci ο οποίος φιγουράρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας του Motul WSBK, δεν θα βρίσκεται στον αγώνα τoυ Assen, καθώς αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross στην Ιταλία.

Ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team ο οποίος δήλωσε πως είχε την πιο τρομακτική πτώση στην ζωή του με motocross μοτοσυκλέτα, θα χρειαστεί να μείνει στα “pits” για μερικές εβδομάδες καθώς μετά το ατύχημα απέκτησε αρκετά παράσημα -σπασμένα δόντια, σπασμένο σαγόνι σε δύο σημεία καθώς και σπασμένη κλείδα και ωμοπλάτη.

Το θετικό για τον Ιταλό αναβάτη είναι πως ο θεσμός του Motul WSBK μετά τον αγώνα του Assen θα έχει επτά εβδομάδες διάλειμμα κάτι που σημαίνει πως ο Petrux θα προλάβει τον εντός έδρας αγώνα στο Misano.

Spinelli

Τη θέση του τραυματία Petrucci θα πάρει ο συμπατριώτης του Nicholas Spinelli ο οποίος αγωνίζεται στην MotoE με την Tech3 E-Racing. O Spinelli θα έχει δύσκολο έργο καθώς δεν έχει αγωνιστεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία, με τον ίδιο όμως να έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα CIV Moto3 ενώ πέρυσι αγωνίζονταν στο WorldSSP με την ομάδα της Yamaha.

Ο Spinelli έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως αντικαταστάτης του Petrucci: "Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα του Danilo και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα πάω καλά και να απολαύσω αυτή την εμπειρία”.

Η ατυχία του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Nicholas Spinelli το προσεχές Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Ολλανδίας.

Spinelli
Ετικέτες