Παρουσίαση Kawasaki Racing Team WSBK


Έτοιμοι να υπερασπιστούν το πρωτάθλημα
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

10/2/2017

Η εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki στα WSBK, έκανε χθες την επίσημη παρουσίασή της στην Βαρκελώνη, δείχνοντας τις μοτοσυκλέτες και τους αναβάτες στο κοινό, με τους οποίους θα μπουν στην μάχη υπεράσπισης του τίτλου για το 2017.

Τα δύο ZX-10RR βαμμένα στα χρώματα της νέας χρονιάς, ήταν πάνω στη σκηνή μαζί με τους Jonathan Rea και Tom Sykes των οποίων η συνεργασία έχει αποφέρει στην KRT τρεις παγκόσμιους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Το σλόγκαν της ομάδας ήταν το "Reboot" (επανεκκίνηση), θέλοντας έτσι να περάσει το στίγμα πως οι επιτυχίες του παρελθόντος είναι μεν σημαντικές, αλλά πλέον η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, αυξημένο ανταγωνισμό και για να ανταπεξέλθει θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τα δεδομένα της.

Ο Guim Roda, Team Manager της KRT, δήλωσε: “Το 2016 ήταν μια πολύ επιτυχημένη χρονιά για εμάς. Πετύχαμε όλους μας τους στόχους. Οι αναβάτες μας Jonathan Rea και Tom Sykes κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στη γενική κατάταξη και η Kawasaki κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον Τίτλο των Κατασκευαστών. Αλλά τώρα επιστρέφουμε για να αντιμετωπίσουμε από την αρχή τις προκλήσεις του 2017. Κάθε σεζόν ξεκινάει από το μηδέν και δεν υπάρχει περιθώριο για να επαναπαυτούμε στις παλιές επιτυχίες.”

Oι επιτυχίες του παρελθόντος είναι μεν σημαντικές, αλλά πλέον η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις

Ο Jonathan Rea με τη σειρά του, είπε πως η περίοδος των δοκιμών ήταν άκρως παραγωγική και ότι τώρα είναι απόλυτα εστιασμένος στον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι χειμερινές δοκιμές των ομάδων του WSBK έχουν ολοκληρωθεί και όλοι πλέον ετοιμάζονται για την μάχη του πρώτου αγώνα του πρωταθλήματος, που θα δοθεί στην πίστα του Phillip Island στην Αυστραλία, στις 25-26 Φεβρουαρίου.

Η Kawasaki Racing Team ετοίμασε και ένα behind-the-scenes video με όλα τα στάδια της προετοιμασίας της Ninja ZX-10RR και των Winter Tests, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω.

Ετικέτες

Motul WSBK - O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο Nicholas Spinelli που προέρχεται από τη MotoE
motomag Motul WSBK – O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Ο Danilo Petrucci ο οποίος φιγουράρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας του Motul WSBK, δεν θα βρίσκεται στον αγώνα τoυ Assen, καθώς αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross στην Ιταλία.

Ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team ο οποίος δήλωσε πως είχε την πιο τρομακτική πτώση στην ζωή του με motocross μοτοσυκλέτα, θα χρειαστεί να μείνει στα “pits” για μερικές εβδομάδες καθώς μετά το ατύχημα απέκτησε αρκετά παράσημα -σπασμένα δόντια, σπασμένο σαγόνι σε δύο σημεία καθώς και σπασμένη κλείδα και ωμοπλάτη.

Το θετικό για τον Ιταλό αναβάτη είναι πως ο θεσμός του Motul WSBK μετά τον αγώνα του Assen θα έχει επτά εβδομάδες διάλειμμα κάτι που σημαίνει πως ο Petrux θα προλάβει τον εντός έδρας αγώνα στο Misano.

Spinelli

Τη θέση του τραυματία Petrucci θα πάρει ο συμπατριώτης του Nicholas Spinelli ο οποίος αγωνίζεται στην MotoE με την Tech3 E-Racing. O Spinelli θα έχει δύσκολο έργο καθώς δεν έχει αγωνιστεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία, με τον ίδιο όμως να έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα CIV Moto3 ενώ πέρυσι αγωνίζονταν στο WorldSSP με την ομάδα της Yamaha.

Ο Spinelli έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως αντικαταστάτης του Petrucci: "Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα του Danilo και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα πάω καλά και να απολαύσω αυτή την εμπειρία”.

Η ατυχία του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Nicholas Spinelli το προσεχές Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Ολλανδίας.

Spinelli
Ετικέτες