IOMTT: Αναμενόμενη απόσυρση Honda!

Οριστική πριν από λίγο, η αποχώρησή της!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/6/2017

Ήταν κάτι που περιμέναμε ότι θα γίνει, έπειτα από την πτώση του Guy Martin εξαιτίας δυσλειτουργίας στο κιβώτιο – όπως αποδείχτηκε – κάτι που επίσης έβαλε υποψίες και για τις συνθήκες του ατυχήματος του McGuinness. Θυμίζουμε ότι ο John McGuinness είχε τραυματιστεί στον αγώνα NW200, που λειτουργεί ως προοίμιο του Isle of Man TT μετά από έξοδο που είχε, η οποία όπως είπε ήταν «ανεξήγητη» χωρίς να θέλει να απεκταθεί.

η πτώση του Guy Martin:

Το ιδιαίτερο ταπεραμέντο ωστόσο του Guy Martin… δεν αφήνει περιθώρια για μισές δηλώσεις. Μετά την πτώση του που έγινε γιατί μπήκε νεκρά αντί για την επόμενη σχέση στο κιβώτιο, ο Guy δήλωσε ότι ήταν θυμωμένος με την μοτοσυκλέτα την ίδια, αλλά όχι με την ομάδα ή την Honda, που θεωρεί ότι έχουν κάνει υπερπροσπάθεια. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video:

Η Honda ήθελε φέτος να έχει δυνατή παρουσία στο Isle of Man, φέρνοντας στην ίδια ομάδα τον McGuinness και πείθοντας τον Martin να επιστρέψει στους αγώνες δρόμου, που είχε εγκαταλείψει πρόσφατα. Σκοπός ήταν να αναδείξει το νέο Fireblade, ωστόσο δεν έχουν έρθει τα πράγματα όπως θα τα ήθελε… Μετά τον τραυματισμό του McGuinness, ήλπιζε πως ο Guy Martin θα έχει μία δυνατή παρουσία, όμως τα προβλήματα ξεκίνησαν πριν να έρθει η πτώση του.

Φέτος ο καιρός στο Isle of Man έχει κυριολεκτικά καταστρέψει τους αγώνες που διεξάγονται. Εξαιτίας της δυνατής βροχής, αναγκάζονται να προχωρούν σε συνεχείς ακυρώσεις, αλλαγές ωραρίου ή συντόμευση γύρων. Το αποτέλεσμα είναι ο Martin να δηλώνει πως δεν είχε αρκετό χρόνο για να στήσει την μοτοσυκλέτα του, παρά την πληθώρα δοκιμών που είχαν κάνει στους υπόλοιπους αγώνες δρόμου, όπως και σε πίστα. Στο Isle of Man όμως δεν είχε τον χρόνο να ρυθμίσει την μοτοσυκλέτα όπως θα ήθελε και το να μπει σε έναν αγώνα έξι γύρων, δεν θα τον ωφελούσε καθόλου, αντίθετα αυξάνει το μέγεθος του ρίσκου, που σε έναν τέτοιο αγώνα είναι ήδη μεγάλο. Επειδή λοιπόν το Isle of Man TT δεν σηκώνει παιχνίδι, καθώς τα λάθη πληρώνονται με ζωές - δήλωσε ο Martin - πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το Senior TT, πράγμα που η ομάδα δέχτηκε με κατανόηση, παρόλο που φυσικά και δεν την χαροποίησε η απόφαση αυτή.

Έτσι η πολλά υποσχόμενη συμμετοχή της Honda στο φετινό Isle of Man TT, βάζει οριστικά τελεία. Πρόκειται για ένα τέλος που ήταν προδιαγεγραμμένο, από την στιγμή που ο Martin δήλωνε πως δεν αισθάνεται άνετα με την μοτοσυκλέτα του… Σειρά τώρα έχουν οι υπόλοιποι αγώνες δρόμου, που τόσο ο Martin όσο και η ομάδα, θέλουν να πάρουν μέρος και να το αναδείξουν με σθένος, ώστε να τραβήξουν τα βλέμματα του κόσμο στο Fireblade SP2…

Απόσπασμα από την εξαιρετική οδήγηση του Guy Martin στα φετινά χρονομετρημένα:

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες