Τα Καρακωστάκια στο Donington

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

1/6/2016

Με συννεφιασμένο καιρό ο Νίκος και ο Δημήτρης έφτασαν στην πίστα του Donington στην Αγγλία. Φέτος κατάφεραν και περπάτησαν την πίστα υπό τις συμβουλές του Kyle Smith, ο οποίος χαρακτηριστικά τους είπε για μια στροφή στην οποία έπεσε πέρυσι και πώς να τη στρίψουν σωστά για να αποφύγουν την πτώση. Το Donington είναι μια αρκετά τεχνική και δύσκολη πίστα τεσσάρων χιλιομέτρων.


Την Παρασκευή το πρωί με ηλιόλουστο και απρόσμενα καλό για την Αγγλία καιρό ξεκίνησε ο Γιώργος να επισκευάζει την μοτοσυκλέτα του Δημήτρη από την πτώση του στο Assen. Όλες οι μοτοσυκλέτες του European Junior Cup είναι ίδιες και απαγορεύονται οι βελτιώσεις. Η διοργάνωση όμως αποφάσισε και έδωσε επιλογές γραναζώματος οπότε ο Γιώργος είχε πολύ δουλειά να αλλάξει και να ρυθμίσει τις δύο μοτοσυκλέτες. Και φυσικά η δουλειά έγινε περισσότερη με την πτώση του Δημήτρη στο απογευματινό ελεύθερο της Παρασκευής. Ενώ ήταν ένατος, είχε καλό ρυθμό και γρήγορα έπιασε τον περσινό του χρόνο, πίεσε λίγο παραπάνω έχασε το μπροστινό και έπεσε. Κατάφερε όμως να βελτιώσει τον περσινό του χρόνο από τον αγώνα κατά 1,3 δευτερόλεπτα και χρονομετρήθηκε δωδέκατος. Ο Νίκος έκανε τον ίδιο χρόνο με τον αγώνα πέρυσι προσαρμοσμένος άμεσα και χρονομετρήθηκε 28ος, με πρόβλημα στο κιβώτιο που έπρεπε να διορθωθεί. Έτσι ο Γιώργος δούλεψε υπομονετικά σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα με φακό και ελάχιστο φως για να καταφέρει να την επισκευάσει, όπως και την τραυματισμένη μοτοσυκλέτα του Δημήτρη.


Το πρωί του Σαββάτου ο χρόνος πίεζε πολύ και ίσα που πρόλαβαν να ζεσταθούν τα ελαστικά από τις κουβέρτες. Με αρκετά χρησιμοποιημένα ελαστικά ο Δημήτρης έκανε τον χρόνο της Παρασκευής. Ο Νίκος είχε μια ανώδυνη πτώση στον δεύτερο γύρο αλλά ξαναμπήκε με περισσότερη φόρα και ταχύτερο γυρολόγιο κατά 3,5 δευτερόλεπτα αποδεικνύοντας την ωριμότητά του στην αντιμετώπιση πτώσεων και γρήγορη επαναφορά.
Μετά το μεσημεριανό διάλλειμα, ο Δημήτρης βελτιώθηκε μισό δευτερόλεπτο και κατέλαβε την 15η θέση στην εκκίνηση και ο Νίκος σχεδόν ένα δευτερόλεπτο και κατέλαβε την 23η θέση στους 30 αναβάτες.
Αυτή τη φορά ο αγώνας ήταν στις 10:30 το πρωί που σήμαινε γεμάτες εξέδρες για τον αγώνα του EJC! Ευτυχώς ο καιρός παρέμεινε καλός και ο αγώνας ξεκίνησε με ελπίδες για τον Δημήτρη και τον Νίκο. Ο Δημήτρης γρήγορα βρέθηκε στην 13η θέση και στους τελευταίους γύρους είχε μια δυνατή μάχη με τον Ιταλό Carbonera για την 12η θέση. Με αρκετές αλληλοπροσπεράσεις τελικά ο Carbonera κατάφερε να περάσει την γραμμή τερματισμού κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου γρηγορότερα. Έτσι ο Δημήτρης πρόσθεσε άλλους τρεις βαθμούς στην ελληνική συμμετοχή στον πίνακα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike και το όνομά του με την ελληνική σημαία υπάρχει στην 18η θέση του επίσημου πίνακα με τους βαθμολογούμενους αναβάτες. Ο Νίκος κάνοντας έναν πολύ καλό αγώνα κατέβασε κι άλλο τον χρόνο του αλλά μια λανθασμένη ταχύτητα του στέρησε τον τερματισμό αφού είχε μια άσχημη πτώση στον τελευταίο γύρο. Ευτυχώς δεν χτύπησε και η ζημιά ήταν μόνο υλική. Κρατάμε το θετικό που ήταν η πολύ βελτιωμένη του εμφάνιση αφού μέχρι την πτώση του είχε καταφέρει να ανέβει στην 18η θέση.

Χορηγοί της Ελληνικής Συμμετοχής στο EJC / WSBK
ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ HONDA GREECE
MOTO MONKEY
PIRELLI
CASTROL
TZORTZOPOULOS SHOEI IXS SIDI
CALIFORNIA SUPERBIKE SCHOOL
ERMAX GEORGOPOULOS
EXTRA PRODUCTS TASOULIS

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στο Misano στις 19 Ιουνίου

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες