Άλλη μία επιτυχία για τον Γιάννη Περιστερά

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/9/2017

Νίκησε ο Γιάννης Περιστεράς στην Vallelunga

Ο 6ος και τελευταίος Αγώνα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV MiniGP Junior έγινε στην πίστα Vallelunga κοντά στην Ρώμη. Ο 12χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε στην κατηγορία Ohvale GP0 – 160 και ξεκίνησε από την Pole Position, αφού είχε εντυπωσιάσει το Σάββατο στις Κατατακτήριες με διαφορά 0.861 του δευτερολέπτου από τον 2ο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νεαρός Έλληνας οδηγός ξεκίνησε εντυπωσιακά στον Αγώνα της Κυριακής και γρήγορα έκανε διαφορά από ένα γκρουπ τεσσάρων οδηγών που έδιναν μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου. Ο Περιστεράς είχε φοβερό ρυθμό και μάλιστα έφτασε τη διαφορά του στα 5+ δευτερόλεπτα, όταν η ομάδα θεώρησε σωστό να του υποδείξει να “κόψει” λίγο, ώστε να αποφύγει αχρείαστα ρίσκα. Η τελική διαφορά των 2.9'' από τον 2ο είναι η μεγαλύτερη διαφορά που σημειώθηκε φέτος στο Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior!

O 12χρονος Έλληνας ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την αγωνιστική χρονιά στην Ιταλία, με συνεχή εξέλιξη και πρόοδο, όπως δείχνει και το πρόσφατο ρεκόρ που έκανε στην πίστα της Franciacorta και τη 2η θέση εκεί, στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Περιστεράς δήλωσε: “Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτήν τη νίκη και μάλιστα είχα κάνει διαφορά πεντέμισι δευτερόλεπτα και προς το τέλος έκοψα λίγο. Σήμερα θα φάω παγωτό για να το γιορτάσω, αλλά από αύριο γυρνάω στη διατροφή και την προπόνηση!”

Η Ελληνική αποστολή με τους Σάκη Συνιώρη, Γιάννη Κόλλια, Βασίλη Μιχόπουλο και Νίκο Περιστερά είναι βέβαια ενθουσιασμένη και τώρα η δουλειά επικεντρώνεται στην προετοιμασία του Γιάννη εν όψη της παγκόσμιας επιλογής του Red Bull Rookies Cup που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στη φετινή αγωνιστική παρουσία στην Ιταλία και την Ελλάδα, τους: PERISTERAS TYRES, Clevermedia εταιρία που προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας, ΒΕΑ "Βούτυρο Κέρκυρας", ANDELI Mototouring™ - Ενοικίαση και χρονομίσθωση μοτοσυκλετών, Superfast Ferries & Anek lines, EVO Folegandros Rent a Car, LIQUI MOLY Λιπαντικά – Πρόσθετα – Βελτιωτικά, Extreme Trackdays, ΠΑΝΤΕΛΗΣ Κ. ΔΟΝΟΥΠΟΓΛΟΥ Α.Ε - ρουλεμάν, εργαλεία και προϊόντα μετάδοσης κίνησης, TENG TOOLS, Rise Custom, VGR Team Yamaha Georgakopoulos, SHOEI TZORTZOPOULOS, CHICKEN HAWK, OHVALE, DUNLOP, eXTra Products – Χρήστος Τασούλης, A.M.Παπαγεωργίου Yamaha-Moto, Dream Coast, MOURATIS GP, Ermax Georgopoulos Racing, Papastavrou Shops, Sinioris Racing.

 

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Το πρωτάθλημα Αντοχής ξεκινά - Το ΜΟΤΟ στη Γαλλία μαζί με τις ομάδες!

Καλή αρχή για Yamaha και Suzuki στις κατατακτήριες αλλά αυτό μικρή σημασία έχει
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Το πρωτάθλημα ξεκινά και το ΜΟΤΟ βρίσκεται στις επάλξεις
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Από το φημισμένο Le Mans ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2024 και το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην διάσημη πίστα για να σας μεταφέρει όσα συμβαίνουν τόσο εντός όσο και εκτός πίστας.

Superbike με φώτα, φλόγες από το τελικό της εξάτμισης που τώρα ξεχωρίζουν καλύτερα και αδιάκοπη δράση: Υπερθέαμα που για πρώτη φορά έχει και live μετάδοση!

Αντί για την διαδρομή Circuit de La Sarthe μήκους 13,626 χιλιομέτρων στην οποία αγωνίζονται τα αυτοκίνητα στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, οι συμμετέχοντες του EWC έχουν ως πεδίο αγωνιστικής αντιπαράθεσης την διαδρομή Circuit Bugatti μήκους 4,185 χιλιομέτρων, η οποία περιλαμβάνει την περίφημη ευθεία εκκίνησης/τερματισμού του Le Mans, τις στροφές Dunlop Esses καθώς και το Ford Chicane.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Το πρωτάθλημα ξεκινά και το ΜΟΤΟ βρίσκεται στις επάλξεις

Οι αναβάτες εκτός από τις αντίπαλες ομάδες έχουν να αντιμετωπίσουν στη γαλλική πίστα τις αλλαγές θερμοκρασίας καθώς και τις διαφορετικές συνθήκες φωτισμού καθώς μιλάμε για έναν αγώνα 24ωρών.

Η πρώτη ημέρα του αγώνα ξεκίνησε χθες αρχικά με τις ελεύθερες δοκιμές με τους αναβάτες να χωρίζονται σε τέσσερα γκρουπ ανάλογα με την δυναμικότητα (Μπλε, Κίτρινο, Κόκκινο και Πράσινο), με το κάθε γκρουπ να έχει 20 λεπτά οδήγησης στην πίστα των 4,185 χιλιομέτρων.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Το πρωτάθλημα ξεκινά και το ΜΟΤΟ βρίσκεται στις επάλξεις

Μετά το τέλος των ελεύθερων δοκιμών οι αναβάτες επέστρεψαν στην πίστα αυτή τη φορά για τις κατατακτήριες δοκιμές. Στα πρώτα τρία session η ομάδα της Yamalube YART Yamaha EWC Official Team (Niccolò Canepa, Marvin Fritz και Karel Hanika) ήταν ταχύτερη με τον Canepa να σημειώνει χρόνο 1:34.708 με τους Florian Alt (Honda Viltaïs Racing), Gregg Black (Yoshimura SERT Motul), Josh Hook (F.C.C. TSR Honda France) και Illya Mykhalchyk (BMW Motorrad World Endurance Team) να ακολουθούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Το πρωτάθλημα ξεκινά και το ΜΟΤΟ βρίσκεται στις επάλξεις

Κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκαν και νυχτερινές δοκιμές 90 λεπτών ώστε οι αναβάτες να προετοιμαστούν κατάλληλα για την οδήγηση σε χαμηλό φωτισμό. Σε αυτές τις συνθήκες ταχύτερη ομάδα ήταν αυτή της Yoshimura SERT Motul, με την Yamalube YART Yamaha EWC Official Team να είναι δεύτερη και την BMW Motorrad World Endurance να είναι τρίτη μπροστά από την περσινή νικήτρια ομάδα F.C.C. TSR Honda France.

Καθώς η τελική σειρά κατάταξης βασίζεται στον μέσο όρο των δύο ταχύτερων αναβατών από κάθε ομάδα (τα αποτελέσματα του τέταρτου αναβάτη δεν λαμβάνονται υπόψη), το πως θα διαμορφωθεί το grid της εκκίνησης θα το γνωρίζουμε μόλις ολοκληρωθούν οι κατατακτήριες της Παρασκευής.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Το πρωτάθλημα ξεκινά και το ΜΟΤΟ βρίσκεται στις επάλξεις
Ετικέτες