Dakar 2018 – Stage1: Νίκη Sunderland!

Ο περσινός νικητής ξεκινά δυναμικά
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

6/1/2018

Ομαλά και διασκεδαστικά ξεκινά ένα από τα πιο δύσκολα Dakar των τελευταίων ετών: Το 40ο Rally Dakar επέστρεψε έπειτα από πέντε χρόνια στο Περού κι έδωσε σήμερα εκκίνηση για μία διαδρομή 242 χιλιομέτρων, μέχρι την αμμώδη ειδική των 31 χιλιομέτρων. Ο δυσκολότερος αγώνας αναμένεται φέτος να είναι ακόμα πιο απαιτητικός και να ευνοήσει το θέαμα και τον ανταγωνισμό, κάτι που φάνηκε από σήμερα κιόλας. Όταν ο Benavides τερμάτισε την ειδική, ο χρόνος του αναμενόταν να είναι πολύ μέσα στην δεκάδα, κι όχι στο απώτερο όριο. Ο Sam Sunderland, επίσημος αναβάτης της ΚΤΜ και περσινός νικητής παρέσυρε σε έναν πολύ γρήγορο ρυθμό, τους αναβάτες που θέλουν φέτος οπωσδήποτε την νίκη, κι έτσι σχηματίστηκε μία πεντάδα με διαφορά δευτερολέπτων.

Ο Sunderland έχει κάνει απίστευτη προετοιμασία βάζοντας στόχο τους διαδοχικούς τίτλους και στην πρώτη μέρα έδειξε ότι έχει πάρει αυτό το στόχο πολύ σοβαρά. Ο ομόσταυλος Toby Price από την άλλη είχε πιο αργό ξεκίνημα εξαιτίας και του τραυματισμού του από πέρσι, με πάνω από τρία λεπτά διαφορά.

Ο Adrien Van Beveren μετά τις περσινές ατυχίες, επιθυμεί διακαώς να δώσει έναν τίτλο στην Yamaha που έχει επενδύσει πολύ στο Dakar, και μάλιστα τώρα που ετοιμάζεται να λανσάρει την Tenere 700. Για αυτό δεν πρόκειται παρά να είναι άκρως ανταγωνιστικός όπως ακριβώς είδαμε σήμερα.

Η Husqvarna με τον Quintanilla ήρθε στην 3η θέση αλλά με την «ανάσα» του Barreda με Honda, καρφωμένη στο σβέρκο. Ο Barreda είναι ένα από τα φετινά φαβορί έχοντας επίσης πολύ υψηλό στόχο για λογαριασμό της Honda, και λίγο πριν δήλωσε ευχαριστημένος από την πρώτη μέρα

Η τετράδα έκλεισε έτσι με τέσσερις διαφορετικούς κατασκευαστές, πράγμα εξαιρετικό ως οιωνός, αν κι αυτό είναι απλή σκόνη στα μαλλιά της KTM, που με τον Matthias WALKNER σε εξαιρετική φόρμα, μπορεί να ανταπεξέλθει σε ενδεχόμενη κακή εμφάνιση του Toby.

Η Laia Sanz έκανε μία εξαιρετική προσπάθεια με 12 θέση στην γενική, κάνοντας έτσι ρεαλιστικό τον στόχο της που είναι να τερματίσει μέσα στην 10άδα της γενικής! Άλλωστε το ’15 είχε καταφέρει την 9η θέση! Από τις 11 γυναίκες του Dakar, η Sanz είναι με διαφορά το μεγάλο φαβορί.

Στα Quad, που μοιάζουν με ενιαίο της Yamaha, ο Casale επικράτησε του Kariakin με ένα λεπτό διαφορά και έθεσε τον εαυτό του στην πρωτοπορία του αγώνα

Το φετινό Dakar ξεκινά εντυπωσιακά και πολλά υποσχόμενο, με τις ομάδες να βρίσκονται στην πιο γνωστή πόλη μετά την Lima. Η Pisco είναι η πατρίδα του ξακουστού μπράντι, κι αν και η άμμος προσπαθεί να καλύψει τις καλλιέργειες, η παραδοσιακή γεωργία αντιστέκεται σθεναρά και προς το παρόν κερδίζει. Σημαντική πόλη και λιμάνι, η Pisco θα είναι αύριο το πεδίο δυνατής μάχης καθώς τα χιλιόμετρα αντιστρέφονται με την ειδική να είναι 267!

 

 

DAKAR 2018: STAGE 1 -- 1η δεκάδα
Α/Α
Αναβάτης
Χώρα
Μοτοσυκλέτα
Χρόνος
1
Sam SUNDERLAND
Britain
KTM
20 '56' '
2
Adrien VAN BEVEREN
France
YAMAHA
32 ''
3
Pablo QUINTANILLA
Chile
HUSQVARNA
55 ''
4
Joan BARREDA
Spain
SLING
56 ''
5
Xavier DE SOULTRAIT
France
YAMAHA
1'06 ''
6
Matthias WALKNER
Austria
KTM
1'22 ''
7
Franco CAIMI
Argentina
YAMAHA
1'30 ''
8
Daniel NOSIGLIA
Bolivia
HUSQVARNA
1'32 ''
9
Antoine MEO
France
KTM
1'48 ''
10
Kevin BENAVIDES
Argentina
SLING
1'52 ''

 

Ετικέτες

Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]

Χαρούμενος για την εμφάνιση, πικραμένος γιατί δεν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου
motomag Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Ο Valentino Rossi στον εντός έδρας αγώνα των 6 Ωρών στην Ίμολα πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο με την ομάδα της BMW M Team WRT στην κατηγορία LMGT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με μία M4 GT3 ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP Rossi, και τους teammate του Ahmad Al Harthy και Maxime Martin ξεκίνησε καλά καθώς στα προκριματικά με την BMW M4 GT3 πέτυχαν την τρίτη θέση.

Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]

Στον αγώνα τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους οδηγούς της BMW M Team WRT. Η βροχή η οποία έκανε την εμφάνιση της στα μέσα του αγώνα έβαλε δύσκολα σε όλους καθώς η επιλογή ελαστικών ήταν μία σπαζοκεφαλιά.

Ο Rossi και οι teammate του αποφάσισαν να ρισκάρουν επιλέγοντας να συνεχίσουν να αγωνίζονται με slick ελαστικά και όχι ενδιάμεσα. Αυτό το ρίσκο απέδωσε καρπούς καθώς κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Οι άνθρωποι της BMW M Motorsport ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς είδαν τα δύο αυτοκίνητα τους να τερματίζουν στην πρώτη και δεύτερη θέση.

Μπροστά από τους Rossi, Harthy και Martin τερμάτισαν οι Augusto Farfus, Darren Leung, Sean Gelael με την M4 GT3 της BMW M Team WRT.

Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]

Ο Valentino Rossi δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για το 1-2 της ομάδας μας όσο και για το πρώτο βάθρο μου στο WEC. Το αυτοκίνητο μας ήταν καλά στημένο ενώ πήραμε το ρίσκο με τα ελαστικά στον αγώνα. Μπορεί να μην κερδίσαμε αλλά είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα”.

Ο επόμενος αγώνας που θα αγωνιστεί ο Valentino Rossi με την ομάδα της BMW M Team WRT θα είναι στις 9 – 11 Μαΐου στην πίστα Spa-Fancorchamps.

Ετικέτες