Mini GP Cup

Αυλαία για το 2017
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

8/10/2017

Μόλις πριν από λίγη ώρα έπεσε η αυλαία του Moto GP Cup στην πίστα των Αφιδνών, όπου ολοκληρώθηκε ο τέταρτος κατά σειρά αγώνας του κυπέλου. Όπως πάντα την παράσταση έκλεψαν οι μικροί εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές ηλικίας από 8 έως 12 ετών. Πραγματικά πρόκειται για το φυτώριο των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα.

Μαζί όμως με αυτούς είναι αναβάτες μεγαλύτερης ηλικίας, που χάρη στο πολύ μικρό κόστος μπορούν να χαρούν τη συμμετοχή σε έναν κανονικό αγώνα. Οι μοτοσυκλέτες είναι φτηνές σε αγορά, φτηνές σε συντήρηση και εξίσου φτηνές σε επισκευές. Οι πτώσεις σπάνια συνοδεύονται από τραυματισμούς και επειδή δεν διακυβεύονται συμβόλαια με εταιρείες, ούτε ρισκάρει κανείς μεγάλα χρηματικά ποσά, η ατμόσφαιρα έχει φιλικό χαρακτήρα, μέσα και έξω από την πίστα.

Για την ιστορία, ακολουθούν τα αποτελέσματα των τριών κατηγοριών:

 

Κατηγορία OPEN

1.Παπαγεωργίου Αλέξανδρος

2.Τσουρουνάκης Κωνσταντίνος

3.Αρναουτάκης Αλέξανδρος

 

Κατηγορία IMR Cup

 

1.Λογοθετήδης Ιωάννης

2.Ζαμπετάκης Νικόλαος

3.Πράσινος Σωτήριος

 

Κατηγορία KID-GP

 

1.Μαυρόπουλος Κωνσταντίνος

2.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP1

1.Περιστεράς Ιωάννης

2.Παντελεάκης Βασίλης

3.Φουρθιώτης Σπυρίδων Μάριος

 

Κατηγορία Mini GP

Γερακιανάκης Γιώργος

Ελευθεριάδης Νικόλαος

Φιλιππίδη Μαρία

 

Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]

Χαρούμενος για την εμφάνιση, πικραμένος γιατί δεν ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου
motomag Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Ο Valentino Rossi στον εντός έδρας αγώνα των 6 Ωρών στην Ίμολα πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο με την ομάδα της BMW M Team WRT στην κατηγορία LMGT3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) με μία M4 GT3 ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς για τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP Rossi, και τους teammate του Ahmad Al Harthy και Maxime Martin ξεκίνησε καλά καθώς στα προκριματικά με την BMW M4 GT3 πέτυχαν την τρίτη θέση.

Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]

Στον αγώνα τα πράγματα δυσκόλεψαν για τους οδηγούς της BMW M Team WRT. Η βροχή η οποία έκανε την εμφάνιση της στα μέσα του αγώνα έβαλε δύσκολα σε όλους καθώς η επιλογή ελαστικών ήταν μία σπαζοκεφαλιά.

Ο Rossi και οι teammate του αποφάσισαν να ρισκάρουν επιλέγοντας να συνεχίσουν να αγωνίζονται με slick ελαστικά και όχι ενδιάμεσα. Αυτό το ρίσκο απέδωσε καρπούς καθώς κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Οι άνθρωποι της BMW M Motorsport ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς είδαν τα δύο αυτοκίνητα τους να τερματίζουν στην πρώτη και δεύτερη θέση.

Μπροστά από τους Rossi, Harthy και Martin τερμάτισαν οι Augusto Farfus, Darren Leung, Sean Gelael με την M4 GT3 της BMW M Team WRT.

Valentino Rossi - Πρώτο βάθρο στο WEC με την BMW M Team WRT [VIDEO]

Ο Valentino Rossi δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος τόσο για το 1-2 της ομάδας μας όσο και για το πρώτο βάθρο μου στο WEC. Το αυτοκίνητο μας ήταν καλά στημένο ενώ πήραμε το ρίσκο με τα ελαστικά στον αγώνα. Μπορεί να μην κερδίσαμε αλλά είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα”.

Ο επόμενος αγώνας που θα αγωνιστεί ο Valentino Rossi με την ομάδα της BMW M Team WRT θα είναι στις 9 – 11 Μαΐου στην πίστα Spa-Fancorchamps.

Ετικέτες