Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Yamaha Flat Track - Η Custom Ελληνική των βραβείων [VIDEO]

Δείτε το video του "The Slider"!

Η Ελληνίδα STAR

Σαν το παιδί που έχεις μεγαλώσει με κόπο και δυσκολεύεσαι να συμβαδίσεις με τις εξελίξεις στη ζωή του, το “The Slider” ανοίγει τα φτερά του κάνοντας διεθνή καριέρα, την στιγμή που μόλις χθες ήταν στα χέρια μας…

Δείτε το video της παρουσίασής του:

Yamaha XSR700 Custom Flat Track WINNER 2017- Ride with Randy Mamola & Aaron Colton!

Αυτή την ώρα το “The Slider”, όπως εσείς το βαφτίσατε, βρίσκεται ήδη στο Μιλάνο, έτοιμο να στηθεί στο περίπτερο της EICMA, της μεγαλύτερης έκθεσης μοτοσυκλέτας στον κόσμο! Πριν βέβαια εκτεθεί σε όλο τον κόσμο, εσείς το έχετε γνωρίσει από την «κοιλιά της μητέρας του» μιας και παρακολουθούσατε από το MOTO τα στάδια της κατασκευής του. Ήταν στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα που πρώτη φορά εκτέθηκε μπροστά στο κοινό, έχοντας μονάχα ένα φελιζόλ επάνω του, με τον κόσμο να μαντεύει στο περίπτερο του MOTO, πως πρόκειται για ένα Flat Track, ανυπομονώντας να το δει και ολόκληρο!

Από το στάδιο του φελιζόλ, μέχρι την ημέρα που κλείστηκε και πάλι σε μία κούτα, ίδια με εκείνη που είχε βγει ως XSR στην αρχή, μεσολάβησε ένα πολύ μικρό διάστημα. Κι όμως το “The Slider” ήταν έτοιμο! Ταξίδεψε στις ακτές της Ν. Γαλλίας, στο Biarritz, έναν παράδεισο για σερφ και τα τελευταία χρόνια και για custom μοτοσυκλέτες! Εκεί γίνεται το Wheels & Waves, κι εκεί επέλεξε η Yamaha να διοργανώσει τον θεσμό του Yardbuilt για φέτος.

Το τι έγινε στην Γαλλία με το “The Slider” το μαθαίνετε ζωντανά εκείνες τις ημέρες, εδώ, κι από την σελίδας μας στο Facebook.

Επέστρεψε από την Γαλλία με τον άσσο πλέον να αντικατοπτρίζει και την επιτυχία του στο Wheels & Waves, αντί μονάχα για απευθείας αναφορά στο θρυλικό TZ750 από όπου η Jigsaw Customs εμπνεύστηκε την εμφάνισή του!

Πριν το οδηγήσουμε στην Γαλλία, μας πήρε την πρωτιά το Randy Mamola! Ναι, έτσι ακριβώς, όπως θα είδατε και στο video. Πριν προλάβουμε να κάνουμε βόλτα στην Ελλάδα, μας το «καβάντζωσε ο Aaron Colton. Όταν τελικά ανεβήκαμε στην σέλα του ο χρόνος μας μαζί του ήταν και πάλι περιορισμένος. Από την πρώτη στιγμή στην Γαλλία, το “The Slider” έδειξε πως ανήκει στο “star system” πράγμα που σημαίνει πως περισσότερο θα ταξίδευε σε Σαλόνια Μοτοσυκλέτας, παρά στο δρόμο… Κι όμως, όπως μας είπαν οι αξιότιμοι κύριοι που το οδήγησαν, είναι στην πράξη μία εκπληκτική μοτοσυκλέτα για βόλτες, που στην περίπτωση του Randy Mamola σημαίνει σούζες στην παραλιακή τρομοκρατώντας τον κόσμο, και στην περίπτωση του Aaron Colton πλαγιολισθαίνοντας σε flat track…

Ως πολύτιμο έκθεμα πλέον, που είναι το “The Slider”, προτιμάται η πρώτη προσέγγιση… παρόλο που και η Jigsaw Customs κι εμείς, πιστεύουμε πως οι custom μοτοσυκλέτες πρέπει να γράφουν χιλιόμετρα! Για αυτό άλλωστε κι από την πρώτη στιγμή το ζήτημα δεν ήταν μονάχα η εμφάνιση.

Το “The Slider” δεν θυμίζει σε τίποτα το XSR700 από το οποίο προέκυψε. Ο ήχος του, δυνατός και μπάσος πέρα από κάθε νόμιμο όριο, δεν σε αφήνει να μαντέψεις με το αυτί την διάταξη του κινητήρα, ιδιαίτερα από την στιγμή που τα διαστήματα ανάφλεξης από τον crossplane στρόφαλο δεν μαρτυρούν εύκολα πως τα δύο πιστόνια βρίσκονται δίπλα-δίπλα. Τελείως διαφορετική γεωμετρία με τροχούς 19 ιντσών εμπρός και πίσω, μεγάλο τιμόνι και σχεδόν είκοσι κιλά λιγότερα, συντάσσουν μία ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα, τελείως διαφορετική από κάθε άλλο XSR700 στον πλανήτη, τελείως μοναδική ως Flat Track πρόταση, μοναδική από κάθε της πλευρά…

Στο τεύχος που κυκλοφορεί διαβάζετε περισσότερα για το “The Slider”!