Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Yamaha Tracer 700 2020 VIDEO: Το video μας από την παρουσίαση

Ανεβαίνει επίπεδο

Στο τεύχος Μαρτίου που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στα περίπτερα, φιλοξενούμε στις σελίδες του περιοδικού την αναλυτική παρουσίαση του νέου Yamaha Tracer 700. Από την πρώτη κιόλας επαφή μαζί του, όπως αναλυτικά διαβάζετε εδώ, το δικύλινδρο της Yamaha μας κατέστησε σαφές ότι οι άνθρωποι της εταιρείας φρόντισαν για την ουσιαστική αναβάθμισή του χαρακτήρα του –κι όχι απλώς για να δώσουν ένα εφόδιο στο τμήμα marketing- τόσο για την σπορ, όσο και για την τουριστική πτυχή του χαρακτήρα του.

Η Yamaha άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά πώς να παράγει ουσιαστικά αποτελέσματα ξεφεύγοντας από την πεπατημένη και το νέο Tracer 700 είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Στους εκπληκτικούς δρόμους –από πλευράς πρόσφυσης, χάραξης και… ντεκόρ- της Τενερίφης, διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι ότι τα στερεότυπα που οι περισσότεροι αναβάτες έχουν στο μυαλό τους σχετικά με τους όρους “entry level” και “sport touring”, καταρρίπτονται εύκολα και αποτελεσματικά χάρη στις αναβαθμιστικές πινελιές που έχει δεχθεί η μοτοσυκλέτα.

Ο Βενιαμίν της οικογένειας των Tracer είναι μια μοτοσυκλέτα με βαθιές ευρωπαϊκές επιρροές, καθώς η μελέτη, ο σχεδιασμός και η παραγωγή έγιναν στην Γηραιά Ήπειρο, με μοναδική εξαίρεση τον κινητήρα που εξελίχθηκε στην Ιαπωνία. Πώς μεταφράζεται αυτό; Ως μια μοτοσυκλέτα με χαρακτήρα και ταυτόχρονα εύκολα προσεγγίσιμη από ένα μεγάλο εύρος αναβατών.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να πάρετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την φιλοσοφία πίσω από την ανανέωση του δικύλινδρου sport touring, αλλά και τι αποτέλεσμα έχει η συνισταμένη όλων αυτών των αλλαγών στο δρόμο. Σε μια διαδρομή, μάλιστα, ιδιαίτερα απαιτητική, η οποία είναι τόσο καλή που απειλεί με… “ξεσκέπασμα” ακόμη και των πιο μύχιων αδυναμιών οποιωνδήποτε πλαισίων, αναρτήσεων, ελαστικών και κινητήρων. Κι από αυτό τον οδηγικό παράδεισο, το Tracer 700 βγήκε αλώβητο!

Yamaha Tracer 700 2020 - Review

 

 

Μάθετε περισσότερα: Οδηγούμε το νέο Yamaha Tracer 700 2020 - Περισσότερο sport, καλύτερο touring