Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Οδηγήσαμε CFMOTO 800MT: Πρώτη βόλτα αναγνώρισης [VIDEO]

Σύντομη γνωριμία με το CFMOTO 800MT

Μία σύντομη βόλτα γνωριμίας είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε με το νέο CFMOTO 800MT που βρέθηκε στην Ελλάδα γράφοντας χιλιόμετρα μακράς δοκιμής. Μας το έφερε στο κτήριο του ΜΟΤΟ ο Jaroslav Sima, Τσέχος ταξιδευτής και δημοσιογράφος σε έντυπο περιοδικό μοτοσυκλέτας που του ανατέθηκε από την CFMOTO να κάνει πολλά χιλιόμετρα με το νέο της μοντέλο, ώστε στην EICMA που θα γίνει σε λίγους μήνες, η εταιρεία να μπορεί να δείξει μερικές μοτοσυκλέτες που έχουν ήδη γράψει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, όπως εξηγούμε και στο σύντομο video:

 

Δείτε το VIDEO:

Είχαμε στην διάθεσή μας ελάχιστο χρόνο, καθώς ο Jaroslav ήταν περαστικός από την Αθήνα, προερχόμενος από την Κρήτη και τα Αστερούσια, πηγαίνοντας στην συνέχεια κατευθείαν βόρεια, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής μέσα από τα βαλκάνια για Τσεχία.

Το οδηγήσαμε με τον όρο να μην κάνουμε κάποιο σχόλιο κρίσης, καθώς είναι μοντέλο προπαραγωγής και αρκετά πράγματα αναμένεται να αλλάξουν ή έχουν ήδη αλλάξει στις μοτοσυκλέτες που προορίζονται προς πώληση. Σε κάθε περίπτωση, όπως λέμε και στο video, δεν θα μπορούσαμε να πούμε και πολλά μιας και η αρχή στο ΜΟΤΟ είναι οι δοκιμές να γράφονται μετά από πολλά χιλιόμετρα, πολλά ρεζερβουάρ βενζίνης και με πλήρη εικόνα της μοτοσυκλέτας σε όλες τις συνθήκες.

Εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα όταν την βλέπεις από κοντά με μπάσο ήχο από τον κινητήρα που είναι βασισμένος στο 790 της KTM καθώς η CFMOTO έχει αποκτήσει τα σχέδια του, όπως έχουμε πει πολλές φορές αναλυτικά και είχαμε δείξει για πρώτη φορά και το εργοστάσιο που έχτιζε η KTM ως μέρος της συμφωνίας, μαζί με την CFMOTO.

Από εκεί και πέρα οι ομοιότητες τελειώνουν εκεί αλλά η 800MT είναι μία ολοκληρωμένη μοτοσυκλέτα με εξαιρετικά πλούσιο εξοπλισμό, μεγάλη ευανάγνωστη οθόνη και υπόσχεται ικανοποιητική προστασία από τον αέρα με ψηλή ρυθμιζόμενη ζελατίνα.

Η ποιότητα βαφής, η συναρμογή των πλαστικών και όλα τα σημεία που πέφτει το μάτι δείχνουν και τα νιώθεις ποιοτικά χωρίς τριγμούς σε μία μοτοσυκλέτα που είχε ήδη ξεπεράσει τις 20.000 χιλιόμετρα σε πολύ σύντομο διάστημα, κάνοντας αρκετά από αυτά στο χώμα φορτωμένη με τις τρεις βαλίτσες. Είναι μία ενθαρρυντική πρώτη ένδειξη.

Η πρώτη αυτή βόλτα ενδυνάμωσε την ανυπομονησία μας να την οδηγήσουμε σε μία πλήρη δοκιμή!