MiniGP Cup 2022 - 1ος γύρος, 26 Iουνίου, Μέγαρα

Ο μεγάλος αγώνας των μικρών!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/6/2022
Παρά τις δυσκολίες των καιρών όσον αφορά στους αγώνες μοτοσυκλέτας, και μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, το γνωστό και αξιόλογο φυτώριο νέων αγωνιζομένων MiniGP Cup επέστρεψε στη δράση για το 2022, με τον πρώτο αγώνα να διοργανώνεται με επιτυχία στην πίστα καρτ των Μεγάρων.
 
Ακολουθεί το δελτίο τύπου της διοργάνωσης:
 
"Με ένα συγκλονιστικό αγώνα, έκανε την επανεκκίνησή του, μετά την πανδημία, το MiniGP Cup. Με πληθώρα νέων συμμετοχών, βάσει των δεδομένων του χώρου, και μάλιστα συμμετοχών ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας, ο αγώνας είχε αγωνιστικές εξελίξεις που σήκωσαν του πάντες στις μύτες των ποδιών!
Στις κατηγορίες KidGP & KidGP1 είχαμε ομάδα «πρωτἄρηδων» (όλοι συμμετείχαν σε αγώνα για πρώτη φορά) με τον 10χρονο Αντώνη Βεντούρα (KidGP) να φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια οικογένεια με μισό αιώνα ιστορίας στην ελληνική αγωνιστική μοτοσυκλέτα και να μονομαχεί για την «άτυπη νίκη» στην γενική με τον 8 χρονο Μάξιμο Μαυρόπουλο (ακολουθεί τα χνάρια του, πολυκυπελούχου στον θεσμό, αδελφού του, του Ντίνου Μαυρόπουλου). Οι δύο νεαροί αθλητές ξεσήκωσαν τον κόσμο με τις μάχες τους στο 2ο σκέλος όπου επικράτησε ο Μαυρόπουλος (νικητής στην KidGP1).
 
Πολύ κοντά τους, ιδιαίτερα στο β’ σκέλος, οι Παναγιώτης Γεωργιάδης (9 ετών - έτερος «πρωτάρης» αδελφός καταξιωμένου αθλητή του MiniGP Cup) και ο τόσο νεαρός (λιγότερο των 8 ετών) όσο ανερχόμενος Γιώργος Γιάνναρος (βελτίωσε τον χρόνο του κατά 27΄΄ σε 1 ημέρα !) οι οποίοι πάλεψαν για την «3η θέση γενικής», την 2η στην κατηγορία KidGP, με αποτέλεσμα οι 4 συνολικά «παιδοαθλητές» να τερματίσουν μέσα σε 1,5΄΄ μόλις !!!!!
Επεισοδιακός και ο αγώνας των MiniGP-MiniGP1, όπου ο Σπυράκος Αντωνίου δικαίωσε την «εμπειρία» και την σταθερή δουλειά του όλο το διάστημα της ανάπαυλας με 2 αναμφισβήτητες νίκες (MiniGP) αλλά πίσω τους έγιναν τα πάντα. Ο μεθοδικός Παναγιώτης Κολλάρος χρησιμοποίησε, τόσο το κέφι του όσο την διεθνή του εμπειρία για να στεφθεί νικητής στην MiniGP1 αφού ο «μεγάλος» του αντίπαλος, ο Κορίνθιος Γιάννης Παλιογιάννης είχε μια εντυπωσιακή αλλά ανώδυνη πτώση στο 1ο σκέλος στην προσπάθειά του να περάσει την «τύφλα να ‘χει η Carrasco» Αντωνία Κορρέ και να μείνει με την παρηγοριά της άνετης νίκης του στο 2ο σκέλος. Στο 2ο σκέλος όπου ήταν η σειρά του έτερου  Γεωργιάδη, του Σαράντη να αντιμετωπίσει την αποφασισμένη Κορρέ με τον Γεωργιάδη να δείχνει ικανότητες σπουδαίου αθλητή σώζοντας «στην τρίχα» μια πτώση από highsiding στον προτελευταίο γύρο!!! (δείτε το βίντεο στο https://www.youtube.com/watch?v=KFOpti5rRaM)
 
Στις συγκινητικές στιγμές του αγώνα-πάρτυ, η «οικογενειακή» απονομή-παράδοση των επάθλων του, από τον παππού Π.Βεντούρα στον εγγονό Α.Βεντούρα.
 
Οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτρια συμμετείχαν με τον ΑΡΗ ΑΣ, κλασσικά η οικογένεια Γεωργιάδη εκπροσώπησε τον ΟΔΜΑΑ, ενώ ο Γιάννης Παλιογιάννης τον ακροΠελοποννήσιο ΜΟΛΠ.
 
Πλήρη αποτελέσματα στο chronotech.gr. Επόμενος αγώνας την 17η Ιουλίου στον ίδιο χώρο."

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στην τριάδα με την νίκη να αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες
motomag FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Η ομάδα της YART Yamaha στον αυριανό αγώνα θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση χάρη στην προσπάθεια του Niccolò Canepa, ο οποίος κατάφερε να σημειώσει 1:34.708, χρόνος που αποτελεί ταυτόχρονα ρεκόρ για την πίστα Circuit Bugatti.

Άξιοι συμπαραστάτες ήταν και οι teammate του Canepa καθώς οι Karel Hanika και Martin Fritz έγραψαν χρόνους λίγο πάνω από το 1:35. Οι συνδυαστικοί χρόνοι των τριών αναβατών της YART Yamaha χάρισαν στην ομάδα την pole position και το μεγάλο πλεονέκτημα για τον 24ωρο αγώνα.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα Suzuki Yoshimura Sert Motul (Dan Linfoot, Gregg Black, Étienne Masson), με την F.C.C. TSR Honda France (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alen Techer) να συμπληρώνει την τριάδα.

Μπορεί η pole position να δίνει ένα μικρό προβάδισμα στην YART Yamaha, ωστόσο σε έναν 24ωρο αγώνα αντοχής τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα. Μείνετε συντονισμένοι καθώς το ΜΟΤΟ βρίσκεται στην γαλλική πίστα και θα σας μεταφέρει τα όσα θα συμβούν.

FIM EWC 24 Heures Motos Le Mans – Pole position με ρεκόρ για τον Niccolò Canepa της YART Yamaha


Περισσότερες φωτογραφίες του MOTO από την διαδικασία της κατάταξης:

Ετικέτες