Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Αυτό το Σαββατοκύριακο πάμε Μέγαρα

Ένας σημαντικός αγώνας που θα καθορίσει το φινάλε

Οι τρεις αγώνες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας ήταν όλοι τους εκτός Αθηνών (Τρίπολη ο πρώτος και διπλός στις Σέρρες), δηλαδή σε δύο πίστες που οι περισσότεροι αναβάτες δεν έχουν την δυνατότητα να προπονηθούν τακτικά και οι μηχανικοί τους δεν έχουν την πολυτέλεια του άφθονου χρόνου να δοκιμάζουν όλες τις πιθανές ρυθμίσεις, για όλες τις πιθανές συνθήκες. Έτσι ο τέταρτος αγώνας που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στα Μέγαρα, θα είναι ο πρώτος του 2019 στην πίστα όπου οι περισσότεροι αναβάτες και μηχανικοί γνωρίζουν καλύτερα κι από το σπίτι τους.

Αυτό σημαίνει πως (τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο…) οι διαφορές μεταξύ τους μικραίνουν στο ελάχιστο και ο ανταγωνισμός γίνεται πιο σκληρός. Πέρα όμως από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, αυτός ο τέταρτος αγώνας θα παίξει μεγάλο ρόλο στη βαθμολογία του πρωταθλήματος σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες, ακόμα και σε εκείνες που οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας είναι μέχρι στιγμής αήττητοι. Ο τραυματισμός του Γιάννη Περιστερά (75 βαθμοί) στην κατηγορία των ΝΕΩΝ εξανεμίζει το πλεονέκτημα των 15 βαθμών που τον χωρίζει από τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας Χρήστο Παπανικολάου.

Στα Superbike ο Σωτήρης Μπεγνής (70 βαθμοί) είναι μόλις 5 βαθμούς εμπρός από τον Σάκη Συνιώρη (65 βαθμοί), ενώ μέσα στο παιχνίδι θα μπει και ο Λευτέρης Πίππος (42 βαθμοί) αν κερδίσει αυτόν τον αγώνα.

Όπως μας είπε ο  Σάκης Συνιώρης, θα προτιμούσε ένας από τους τρεις αγώνες που υπολείπονται να ήταν στις Σέρρες, καθώς στα Μέγαρα έχει οδηγήσει ελάχιστα τη νέα μοτοσυκλέτα του και θα χρειαστεί να κάνει πολύ δουλειά την Παρασκευή και το Σάββατο στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Όμως από την άλλη μεριά, του αρέσουν τα Μέγαρα γιατί συνήθως έχουν αρκετούς θεατές που ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και δεν είναι ο αγώνας σαν οργανωμένη προπόνηση, όπως στην πίστα των Σερρών με τις άδειες κερκίδες. Ένας μικρός (αλλά πολύ ενοχλητικός) τραυματισμός στα πλευρά που είχε από πτώση κατά την διάρκεια προπόνησης με minibike, ελπίζει πως δεν θα επηρεάσει την φυσική του κατάσταση σε αυτόν τον αγώνα.

Φυσικά δεν πρέπει να βγάζουμε από την εξίσωση τον Μιχάλη Κουτσουμπό (39 βαθμοί), που και αυτός φέτος έχει οδηγήσει τη νέα μοτοσυκλέτα του μόνο σε πίστες που δεν είχε την πολυτέλεια του χρόνο να την στήσει όπως θα ήθελε. Στα Μέγαρα όμως περιμένουμε να τον δούμε πολύ πιο δυνατό και να έχει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του πρωταθλήματος από εδώ και πέρα.

Ακόμα και στα Supersport που ο Δημήτρης Καρακώστας (75 βαθμοί) έρχεται στα Μέγαρα με αέρα 23 βαθμών διαφοράς από τον Άλεξ Παπαγεωργίου, θα πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε αυτόν τον αγώνα αν θέλει να αποφύγει την πίεση στον τελευταίο διπλό αγώνα που θα γίνει στην ίδια πίστα τον Οκτώβριο. Ρωτώντας τον Δημήτρη Καρακώστα να μας πει πώς βλέπει την επιστροφή του δεύτερου μέρους του πρωταθλήματος στην πίστα της Αττικής, μας είπε: “Στα Μέγαρα πιστεύω πως θα έχω το πλεονέκτημα αν οι συνθήκες επιτρέψουν οι χρόνοι να πέσουν χαμηλά. Αν δεν συμβεί αυτό - όπως έγινε πέρσι για παράδειγμα - υπάρχουν πολλοί αναβάτες στην κατηγορία που μπορούν να διεκδικήσουν τη νίκη και να κρατήσουν ανοιχτό το πρωτάθλημα έως τον τελευταίο αγώνα, κάτι που θα προτιμούσα να αποφύγω. Ο τελευταίος αγώνας θα είναι διπλός και οι ατυχίες έχουν διπλάσιο κόστος ”.

Σώμα με σώμα θα είναι και η μάχη στα SS 300, όπου προηγείται ο Γιώργος Γερακιανάκης (65 βαθμοί), αλλά ο Θωμάς Σκούρτας (63 βαθμοί) έχει πάρει τις δύο από τις τρεις νίκες έως τώρα.

Στη Racing ο Λέανδρος Ντότσικας (75 βαθμοί) φαίνεται να έχει μια βαθμολογική απόσταση ασφαλείας από τον Χρίστο Παπανικολάου (48 βαθμοί). Όμως τα δεδομένα άλλαξαν, καθώς ο τραυματίας Γιάννης Περιστεράς που είχε κόψει βαθμούς από τον Παπανικολάου στις Σέρρες, δύσκολα θα καταφέρει να κάνει το ίδιο στα Μέγαρα και επιπλέον ο Παπανικολάου έχει αποδείξει πως στην Αττική πίστα μπορεί να διεκδικήσει την καρό σημαία.

Κερασάκι στην τούρτα αυτό το Σαββατοκύριακο θα είναι φυσικά η αναβαθμισμένη κατηγορία OPEN, όπου έχουμε τουλάχιστον πέντε αναβάτες να διεκδικούν τον τίτλο. Στη βαθμολογία προηγείται ο διπλός νικητής των Σερρών Στέφανος Δέσκας (50 βαθμοί) και ακολουθεί ο Εμμανουήλ Σεΐτης (40 βαθμοί), που όμως δεν είχαν λάβει μέρος στον πρώτο αγώνα της Τρίπολης (είχε κερδίσει ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου που δεν έλαβε μέρος στον διπλό αγώνα των Σερρών) και είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για το τί θα κάνουν αυτοί οι τρεις αναβάτες στα Μέγαρα.

Σε κάθε περίπτωση ο Ανδρέας Παπατριανταφύλλου (39 βαθμοί)  και ο Μάρκος Αγγελακόπουλος (37 βαθμοί) που έχουν τακτική παρουσία σε όλους τους αγώνες έως τώρα, βρίσκονται σε απόσταση βολής για την διεκδίκηση του τίτλου. Όλα τα παραπάνω αυξάνουν το ενδιαφέρον του πρώτου αγώνα της χρονιάς εντός Αττικής και είναι βέβαιο πως η παρακολούθηση όλων των κατηγοριών θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.  

 

  

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα:

 

ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15΄     Κυριακή 10΄

ΟΡΕΝ

10:00 – 10:15

9:00 – 9:10

ΝΕΩΝ

10:20 – 10:35

9:15 – 9:25

RACING-SS 300

10:40 – 10:55

9:30 – 9:40

SUPERSPORT

11:00 – 11:15

9:45 – 9:55

SUPERBIKES

11:20 – 11:35

10:00 –10:10

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΒΑΤΩΝ

Η ενημέρωση των αναβατών θα γίνει το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 11:45 στο χώρο της γραμματείας. Η παρουσία των αγωνιζομένων είναι υποχρεωτική.

Θα παρθούν παρουσίες.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

OPEN

12:10 – 12:40

15:05 – 15:35

ΝΕΩΝ

12:45 – 13:15

15:40 – 16:10

RACING-SS 300

13:20 – 13:50

16:15 – 16:45

SUPERSPORT

13:55 – 14:25

16:50 – 17:20

SUPERBIKES

14:30 – 15:00

17:25 – 17:55