Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

ΠΠΤ 2018: Μέγαρα 1ος Αγώνας – Πολύπαθη έναρξη – Πίνακας αποτελεσμάτων

Επεισοδιακές οι Supersport και Superbike κατηγορίες

Νίκη για τον Τσαλίκη στην Superbike, που είχε μία εκπληκτική εμφάνιση κυνηγώντας τον Συνιώρη από την αρχή του αγώνα και διατηρώντας σταθερή απόσταση, μέχρι και την πτώση του πολυπρωταθλητή με τον άσσο στην μοτοσυκλέτα, μετά από σύγκρουση με πιο αργό αναβάτη.

Επεισοδιακή και η εκκίνηση της Supersport που παρά λίγο ο Καρακώστας να μείνει εκτός αγωνιστικού χώρου. Πήρε όμως τελικά την εκκίνηση, παρά την αναστάτωση και τον εκνευρισμό της τελευταίας στιγμής, και κέρδισε με διαφορά σε έναν αγώνα που μαζί με τον Αλέξη Παπαγεωργίου και τον Σταύρο Τρίντη, φρόντισαν να μας χαρίσουν μπόλικο θέαμα!

Ο καιρός κρατήθηκε προς την καλή πλευρά των προβλέψεων, αν και στο τέλος της ημέρας έβγαλε έντονο αέρα που προβλημάτισε τους αναβάτες της Supersport κι αμέσως μετά δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο της κατηγορία Superbike, καθώς δυνάμωνε σταδιακά.

Δείτε επίσης: ΠΠΤ 2018 Μέγαρα: Δοκιμές Σαββάτου – Πίνακας αποτελεσμάτων

Supersport:

φωτό: περιοδικό MOTO (Apex Photography: Στρατής Βαβούδης / Νιαουνάκης Γιώργος)

Ο Σταύρος Τρίντης που πάλευε μέχρι τελευταία στιγμή για την δεύτερη θέση του βάθρου με τον Αλέξανδρο Παπαγεωργίου, δήλωσε πως ιδιαίτερα οι τελευταίες στροφές ήταν μία πρόκληση με τον αέρα να φυσά στην κλίση της μοτοσυκλέτας, προσπαθώντας να σε προσγειώσει. Ωστόσο η Supersport κατηγορία θα ξεκινούσε έτσι κι αλλιώς με μάχη από την πρώτη στροφή, όταν ο Παπαγεωργίου που είχε πεταχτεί εμπρός, είδε τον Καρακώστα να έρχεται από την εξωτερική και κλείνοντας την πόρτα εκεί, έμειναν πίσω μπλέκοντας σε μία μάχη που θα έφερνε στους πρώτους γύρους τον Παπαγεωργίου στην πρώτη θέση και τον Καρακώστα να ανεβαίνει από την τέταρτη στην αγαπημένη του στροφή, την πρώτη.

Απίστευτος Καρακώστας, στο '59 σταθερά, με εξαιρετική οδήγηση!

Ωστόσο είχε προηγηθεί το επεισόδιο πριν την εκκίνηση. Ο αλυτάρχης είδε πως το πίσω ελαστικό του Καρακώστα δεν ήταν μαρκαρισμένο και του απαγόρευσε την είσοδο σε μία στιγμή γεμάτη ένταση, καθώς μετρούσαν και τα δευτερόλεπτα ακόμα και ο αναμενόμενος νικητής κινδύνευε να μην τρέξει καθόλου! Ο αλυτάρχης έκανε σωστά που δεν τον άφησε, ωστόσο δεν υπήρχε παρατυπία αλλά σφάλμα τυπικότητας, σε μία ελληνική πραγματικότητα που το να κρατάς τις τυπικότητες είναι σαν να βάφεις τους ραγισμένους τοίχους. Ωστόσο η απόφαση ήταν σωστή, όπως και σωστή ήταν η συνέχεια, καθώς από την οργάνωση έλεγξαν γρήγορα την λίστα τους και είδαν πως από την ομάδα είχαν μαρκάρει μονάχα ένα ελαστικό, από το δεύτερο ζευγάρι. Οπότε δεν υπήρχε παρατυπία, μαρκάρισαν άμεσα το πίσω και ο Καρακώστας έφτασε στην γραμμή εκκίνησης ακριβώς 1,5 λεπτό πριν τον γύρο προθέρμανσης! Βέβαια τα ελαστικά είχαν κρυώσει και η αναστάτωση δεν είναι η καλύτερη προετοιμασία για την εκκίνηση του αγώνα... Κι όμως, στους πρώτους γύρους ο θερμόαιμος Καρακώστας επέδειξε ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση θερμαίνοντας ελαστικά και διαβάζοντας αντιπάλους. Από την στιγμή και μετά που πέρασε τον Παπαγεωργίου στο αγαπημένο του σημείο, την πρώτη στροφή, άνοιξε απευθείας τον ρυθμό και έφτασε να εξαφανίζεται μπροστά ακόμα και για το σύνολο της μικρότερης πίσω ευθείας! Αυτή ήταν η απόσταση που είχε στο τέλος από την δυάδα που πίσω του μαχόταν για την δεύτερη θέση!

Στον ενδέκατο γύρο ο Καρακώστας έριξε το χρόνο για πρώτη φορά κάτω από το λεπτό και στον 12ο έκανε τον καλύτερό του χρόνο, μένοντας σταθερά στο ένα λεπτό τον γύρο μέχρι και το τέλος! Ήταν ο μόνος στο ’59 από την υπόλοιπη Supersport κατηγορία..

Ο Τριντής και ο Παπαγεωργίου μας χάρισαν ορισμένα καλά και μερικά επιθετικά προσπεράσματα, βγάζοντας έναν αγώνα αρκετά κουραστικό για τους ίδιους και αρκετά θεαματικό για εμάς, καθώς η δεύτερη θέση στο βάθρο δεν θα δινόταν παρά μονάχα στο τέλος του αγώνα! Οι δύο τους ανανέωσαν για την Τρίπολη την μεταξύ τους «διαφορά», με τον Τρίντη να δηλώνει ανανεωμένος στην αγωνιστική του επιστροφή!

Μαχητικός το Αλέξης Παπαγεωργίου κερδίζει την δεύτερη θέση!

 

Superbike:

φωτό: περιοδικό MOTO (Apex Photography: Στρατής Βαβούδης / Νιαουνάκης Γιώργος)

Η Superbike έμελλε να είναι κι αυτή επεισοδιακή. Ξεκίνησε με τον Συνιώρη να έχει τον καλύτερο χρόνο και την pole position και πίσω καμία θέση να μην είναι σίγουρη, την στιγμή που ο Πίππος είχε μία πολύ καλή πρώτη ημέρα πιάνοντας τον χρόνο του Συνιώρη. Ταυτόχρονα ο Μαρκεσίνης ήταν επίσης σε φόρμα, και ο Μπεγνής με τον Τσαλίκη είχαν χρόνους κάτω από το λεπτό και έδειχναν πως θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μία καλή θέση στο βάθρο. Η εκκίνηση δόθηκε με τον Συνιώρη να είναι μπροστά, τον Πίππο να ακολουθεί και Μπεγνής, Τσαλίκης και Μαρκεσίνης να παρακολουθούν στον τροχό τους. Δεν φαινόταν κατευθείαν, αλλά σιγά-σιγά γύρο με τον γύρο, πως ο Πίππος είχε προβλήματα. Έχασε γρήγορα θέσεις, αφήνοντας και τον Μαρκεσίνη να περάσει, με τον Τσαλίκη να είναι δεύτερος από εκείνη την στιγμή και μετά, και να μένει πολύ κοντά στον Συνιώρη που σταθερά οδηγούσε την κούρσα.

Ο Συνιώρης οδηγεί την κούρσα με τον Τσαλίκη στο κατόπι του και τον Πίππο να αντιμετωπίζει προβλήματα...

Ο Πίππος αποφάσισε πως για την συνέχεια του αγώνα, ήταν επιτακτικό να ρυθμίσει την μανέτα, σταματώντας και ξεκινώντας κάνοντας δύο γύρους στο 1.04 -- είχε όμως αντίκρυσμα αυτό, γιατί αμέσως μετά επέστρεψε στο ’59 χωρίς ωστόσο τα προβλήματα να σταματήσουν για τον ίδιο. Λίγο αργότερα θα είχε πρόβλημα στα φρένα, και σιγά – σιγά θα αναγκαζόταν να επιστρέψει πάνω από το ένα λεπτό μένοντας στην τέταρτη θέση όταν ο Συνιώρης πιο μπροστά θα έπεφτε...

Ο Μαρκεσίνης αντιμετώπισε και εκείνος προβλήματα με την μοτοσυκλέτα, αλλά έμεινε στην τρίτη θέση, σε έναν κουραστικό αγώνα

Ήταν ένα πρόβλημα που ακριβώς από την μέση του αγώνα και μετά, έκανε την εμφάνισή του: Οι πιο αργοί αναβάτες που ήρθαν από την OPEN όπου ο ρυθμός του αγώνα ήταν πάντα διαφορετικός συγκριτικά με την Superbike, έμειναν πίσω κάνοντας έναν άλλο αγώνα ήδη από τους πρώτους 5-6 γύρους. Όταν τους έφτασε η πρώτη πεντάδα που γυρνούσε αρκετά δευτερόλεπτα πιο γρήγορα, βρέθηκαν να πρέπει να παραχωρήσουν θέση σε ταχύτητα αντίδρασης που ήταν πρωτόγνωρη, το ίδιο και η επιθετικότητα των προσπεράσεων. Με την κατηγορία OPEN διαλυμένη και την Superbike να οριοθετείται στο άνω άκρο από τον κανόνα του 10% όπου ο χρόνος του πρώτου τοποθετεί το όριο βάση του οποίου μπορεί κανείς να αγωνιστεί στην κατηγορία, το πρόβλημα του «ντουπλαρίσματος» δεν άργησε να γίνει έντονο. Εκεί έγινε και το λάθος με τον Συνιώρη και τον Βαμβά που συγκρούστηκαν στην έκτη στροφή. Ο Συνιώρης έβλεπε πως ο Τσαλίκης ήταν σταθερά πίσω και ήθελε να ξεμπλέξει γρήγορα από την πιθανότητα ένας πιο αργός αναβάτης να τον καθυστερήσει. Μπαίνοντας οριακά στην εσωτερική της στροφής μετά την μεγάλη ευθεία, όπως δηλαδή συνηθίζει, βρέθηκε σε ένα σημείο που ο πιο αργός αναβάτης δεν περίμενε καθόλου, όταν έκλεινε την γραμμή του μπροστά για να στρίψει -- και το κακό δεν άργησε να γίνει, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς. Οι μπλε σημαίες είχαν έντονη δουλειά στον σημερινό αγώνα...

Η πτώση των δύο αναβατών είχε ευτυχώς μονάχα υλικές ζημιές, που στην κατάσταση των Ελλήνων αγωνιζόμενων είναι ήδη ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα. Πίσω ο Τσαλίκης θα συνέχιζε ακάθεκτος στον ρυθμό που ήδη είχε και οδηγώντας σταθερά και αλάνθαστα θα έπαιρνε την πρώτη θέση με τον Μπεγνή να ακολουθεί επίσης σταθερά στην δεύτερη. Ο Μαρκεσίνης έχει νέα ανάρτηση κι αρκετές ρυθμίσεις που θα πρέπει να αναζητήσει όσο κυνηγά μία καλύτερη θέση στο βάθρο στην συνέχεια του πρωταθλήματος, την στιγμή που σήμερα πλέον δεν είχε κανένα αντίπαλο πιο πίσω, αφού ο Πίππος ετοιμαζόταν να αντιμετωπίσει το δεύτερο κατά σειρά πρόβλημα της ημέρας για εκείνον.

Φανερά απογοητευμένος από μία σίγουρη νίκη, ο Συνιώρης εγκατέλειψε στον πρώτο αγώνα ενός πρωταθλήματος που δεν αφήνει περιθώρια για εγκαταλείψεις. Η μόνη απογοήτευση για τον Τσαλίκη είναι πως δεν υπήρχε μία ευκαιρία για απευθείας αναμέτρηση με τον Συνιώρη, και πήρε σήμερα μία σημαντική και όμορφη πρώτη νίκη, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και τον τρίτο!

Ο αγώνας στην OPEN διεξαγόταν ομαλά, μέχρι την ευτυχώς ήπια πτώση του Μουτόγλη με τον Μουρτζη να παίρνει μία αναμενόμενη νίκη σε μία κατηγορία με μόλις πέντε συμμετοχές.

Πρέπει να σταθούμε επίσης στην νίκη του Παπανικολάου Χρήστου στην κατηγορία των νέων με Kawasaki Z400 γιατί είναι μία μοτοσυκλέτα απολύτως νορμάλ, έχουν φύγει μονάχα οι καθρέφτες! Η εξάτμιση είναι ελληνικής κατασκευής, οι αναρτήσεις έχουν ρυθμιστεί από τον Γιάννη Μπούστα και ο Παπανικολάου τρέχει με μία μοτοσυκλέτα που κανονικά είναι έτοιμη για να βγει στον δρόμο και να οδηγεί με συνεπιβάτη! Κι όμως έφτασε σε χρόνους που έβλεπες στις μεγάλες κατηγορίες μόνο!

Του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια:

Ο πρώτος αγώνας του ΠΠΤ, ολοκληρώθηκε δίνοντας την σκυτάλη για τον επόμενο στην Τρίπολη σε λιγότερο από ένα μήνα…

Θα ακολουθήσει αύριο ένα δυνατό φωτογραφικό αφιέρωμα, δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα αναλυτικά:

φωτό: περιοδικό MOTO (Apex Photography: Στρατής Βαβούδης / Νιαουνάκης Γιώργος)

 

 

 

Superbike 1ος Αγώνας - Μέγαρα 1/4/2018

Κατ.
Νο
ΑΘΛΗΤΗΣ   
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
Χρόνος /Διαφ.
1
156
ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΦΩΤΗΣ (ΑΦΟΙ ΣΑΡΑΚΑΚΗ  HONDA TSALIKIS-BRAKING- )
HONDA CBR 1000  
27:52.7
2
83
ΜΠΕΓΝΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ  (MRG GIANNAKOPOULOS,MICHELIN, WHEELCITY )
HONDA CBR1000RR
28:01.107 (00:08.444)
3
61
ΜΑΡΚΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ(BOUTOS R&D WORKSHOP, DUNLOP,PERISTERAS )
YAMAHA R1 1000      
28:05:568 (00:12.905) 
4
91
 ΠΙΠΠΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ YAMAHA RACING/MICHELIN WHEEL CITY/ΓΟΥΛ     
YAMAHA R1   
28:25.539 (00:32.876)
5
93
ΠΡΟΪΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΗΣ (MP MOTORS-ETEKA-ΚΟΠΕΛΑΚΗΣ)
SUZUKI L7     
28:16.472 (27 γύροι)
6
81
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (BEA-KOUZOUNAS RACING TEAM-METZELER-MOT )
YAMAHA R1 1000
28:16.640 (00:00.168)
7
13
ΦΩΤΙΑ∆ΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Parsotakis,Μπαξεβάνης,on2whells,Race P)
YAMAHA R1 1000
28:17.253 (00:00.781)
8
69
ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (SP_SPILIOTIS/BERING/REMUS/Matris/METZE)
YAMAHA R1 1000
28:23.086 (00:06.614)
9
84
 ΚΩΣΤΑΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (HALARIS WHELL CITY MICHELIN SPECTRO RA)
 KAWASAKI ZX 10R 1000
28:29.581 (00:13.109)
10
46
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΝΤΑΗΣ ΘΩΜΑΣ DUCATI, Construction CARID)
DUCATI 1098
28:33.291 (00:16.819)
11
8
ΜΗΛΙΑΤΖΟΓΛΟΥ ΓΑΒΡΙΗΛ (RODA MOTO, NOLAN,PIRELLI,ERMAX,GIATZOG )
KAWASAKI ZX 10R 1000
28:50.216 (00:33.744)
 
 

Δεν τερμάτησαν:

 
 
 
 
ΣΥΝΙΩΡΗΣ ΘΕΟ∆ΟΣΙΟΣ (SINIORIS RACING-MOTO CHRISTOU-DUNLOP-A)    
APRILIA RSV PERROS 100
 
 
 
ΒΑΜΒΑΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ (FRAGOS ARP,MOURATIS GP,PERVOLARAKIS DY )
KAWASAKI ZX 10R 1000
 
 
 
    

Supersport 1ος Αγώνας - Μέγαρα 1/4/2018

Κατ.
Νο
ΑΘΛΗΤΗΣ   
ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ/Διαφ.
1
7
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (SARAKAKIS/PIRELLI/MOTO MONKEY/CASTROL/)
Honda CBR 600
26:14.8
2
75
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΥΑΜΑΗΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ QUANTUM-D)
ΥΑΜΑΗΑ 600
26:20.400 (00:05.568)
3
44
ΤΡΙΝΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (SIPSISRACING,MICHELIN,WRP BRAKE,SOHEI,S)
SUPERSPORT 600
26:21.808 (00:06.976)
4
57
ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (YAMAHAPIPERIGOS.MICHELIN.WHEELCITY.BIKE)
YAMAHA R6 600
26:32.177 (00:17.345)
5
17
ΜΙΧΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (DUNLOP PERISTERAS-SHOEI-SIDI-IXS-MOURAT)
TRIUMPH DAYTONA 675
26:35.519 (00:20.687)
6
33
ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (SHOEI,IXS,SIDI,SIFNAIOS,WRP)
SIFNAIOS RACING 600
26:36.029 (00:21.197)
7
55
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (TEAM MV AGUSTA MOTUL)
MV AGUSTA F3 675
27:02.429 (00:47.597)
8
47
ΔΗΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ (motovd - bluenote consulting - MARE Man)
motovd 675 R 675
27:13.625 (00:58.793)
9
66
ΜΑΝΔΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (SMOTO)
YAMAHA 600
26:16.271 (25 γύροι)
10
187
ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (APOLLO RENT A CAR-TEAM BOUSTAS-APOLLO)
YAMAHA 601
26:24.813 (00:08.542)
11
8
ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (MICHELIN,ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΛΙΟΥΝΤΡΗΣ)
YAMAHA R6 600
26:43.573 (00:27.302)