Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ο Βασίλης Κορωνάκης στην πρώτη θέση του βάθρου

ADAC Junior Cup

Ο Βασίλης Κορωνάκης στην πρώτη θέση του βάθρου για το δεύτερο σκέλος του Oschersleden. με μία άνετη νίκη μόλις στον 4ο αγώνα του πρωταθλήματος του ADAC Junior Cup. Ένας αγώνας με βροχή που βοήθησε το Βασίλη να κάνει διαφορά από τον πρώτο γύρο στην πίστα κρύβοντας την προπονητική του αδυναμία σε ένα τερέν που δε γνωρίζει και που έχει πολλά κρυφά σημεία κλειδιά.

Όπως είπε ο ίδιος: “οδήγησα πολύ συγκρατημένα υπολογίζοντας ότι έχω χάσει ήδη έναν αγώνα και πως πρέπει να κερδίσω βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Τα πράγματα αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα, η βαθμολογία μου στον πρώτο αγώνα δεν ήταν καλή μετά την πτώση που είχα και έτσι αποφάσισα να δράσω με ψυχραιμία και λογική για να φτάσω σε ένα καλό αποτέλεσμα”. Ο Κορωνάκης τερμάτισε 15 σχεδόν δευτερόλεπτα μπροστά από τον δεύτερο και 18” από τον τρίτο. Τα φαβορί του αγώνα και αυτοί που βρίσκονταν στην πρώτη σειρά εκκίνησης τερμάτισαν αρκετές θέσεις πίσω έχοντας μια διαφορά παραπάνω από 1 λεπτό από τον Έλληνα οδηγό.


Ο Βασίλης Κορωνάκης δήλωσε επίσης“Είμαι πολύ συγκινημένος που άκουσα τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο μέσα στη Γερμανία και θα κάνω τα πάντα για να τον ξανα ακούσω.. Ευχαριστώ τους χορηγούς μου για ακόμη μια φορά: την KΤΜ S.E.E., την ομάδα μου ΚΤΜ SKOURTAS RACING CENTER, και την PAPASTAVROU SHOPS”.