Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Πανελλήνιο Πρ. Ταχύτητας Μέγαρα: Ατύχημα Γ. Τζωρτζόπουλου - Τεράστιο πρόβλημα στα χρονομετρημένα 5ου-6ου αγώνα!

Ορατό το ενδεχόμενο ακύρωσης!

Κάποια πράγματα κρύβουν μια δόση αρχαίας ελληνικής ειρωνείας, μιας και η λέξη αυτή έχει αλλάξει κάπως νόημα στην εποχή μας. Δεν έχει περάσει πολύ ώρα από τα καλύτερα νέα για το μέλλον του πρωταθλήματος ταχύτητας, και το παρόν του πρωταθλήματος δοκιμάζεται ήδη.

Αυτή την στιγμή στα Μέγαρα επικρατεί προβληματισμός καθώς η πίστα έχει κλείσει. Προηγήθηκε ένα τρομακτικό ατύχημα του αναβάτη με την πλουσιότερη ιστορία, του Γιάννη Τζωρτζόπουλου στην διάρκεια των χρονομετρημένων. Η μοτοσυκλέτα του κ. Τζωρτζόπουλου παρουσίασε πρόβλημα στο τέλος της ευθείας, κι αμέσως μετά σημείωσε πτώση παίρνοντας και φωτιά.

Παρά την σφοδρότητα του ατυχήματος, κι ενώ ο κ. Τζωρτζόπουλος δεν έχει συνέλθει από την πτώση, σηκώθηκε και προσπάθησε να ενημερώσει τους υπόλοιπους αναβάτες για να μην γλιστρήσουν στα λάδια που μόλις είχαν χυθεί. Στο ίδιο περίπου σημείο, όχι πολλές ημέρες πριν, ο Σάκης Σινιώρης έσπασε την κλείδα του. Τα χιλιόμετρα ήταν πολλά αλλά ο κ. Τζωρτζόπουλος κατάφερε να σηκωθεί αμέσως εξαιτίας του προστατευτικού εξοπλισμού που φορούσε! Από neck-brace μέχρι και αερόσακο, όπως πρέπει δηλαδή να προστατεύονται όλοι, ο εξοπλισμός αναβάτη έκανε σε αυτή την περίπτωση έμπρακτα την διαφορά.

Ο κ. Τζωρτζόπουλος έφυγε "περπατώντας" όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Υπάρχει πρόβλημα σε ένα δάχτυλο που πρέπει να ελεγχθεί αν είναι στραμπούλιγμα ή κάταγμα και κατευθύνεται στο νοσοκομείο για έλεγχο διάσεισης. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Τζωρτζόπουλος είναι καλά στην υγεία του και θα έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις.

Το πρόβλημα είναι πως η πίστα γέμισε λάδια στην αγωνιστική της γραμμή. Και το πρόβλημα είναι της οργάνωσης που δεν έχει τρόπο αυτή την στιγμή να τα απομακρύνει, προφανώς και κανείς δεν μπορεί να επιρρίψει ευθύνη στον αναβάτη, αν και σε αυτή την χώρα όλα μπορούν να γίνουν. Αυτή την στιγμή είναι όλοι τους στο σημείο και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ προσπαθούν να καθαρίσουν την πίστα. Διακρίνεται η Γραμματέας της ΑΜΟΤΟΕ, κα Τσεσμελή, που είναι και σύζυγος του κ. Γιάννη Τζωρτζόπουλου αλλά αντί για τις πρώτες βοήθειες είναι στο σημείο αναζητώντας λύση, ο πρωταθλητής Superbike κ. Λευτέρης Πίππος, οι κριτές και οι άνθρωποι της Λέσχης Μεγάρων που κάνουν ότι είναι δυνατό για να λυθεί το πρόβλημα, που δεν είναι μικρό…

Δεν έχουν εύκολη δουλειά μπροστά τους, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Βρισκόμαστε εν αναμονή του αποτελέσματος των προσπαθειών τους.

 

UPDATE:

Η πίστα κλείνει για σήμερα και θα συνεχιστούν ως αργά οι προσπάθειες για τον καθαρισμό της. Αύριο θα πραγματοποιηθούν χρονομετρημένα και ο προ-τελευταίος, 5ος, αγώνας. Η πιθανότερη εκδοχή είναι η κατάταξη του τελευταίου αγώνα της Κυριακής να γίνει με βάση την κατάταξη του προηγούμενου, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχη περίπτωση διπλού αγώνα που εξαιτίας καιρού και βροχής, δεν μπορούσαν να γίνουν οι δοκιμές χρονομετρημένων!