Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2021: Πρώτος αγώνας με ανατροπές στις μεγάλες κατηγορίες

Πρώτες φωτογραφίες του 1ου αγώνα

Εικόνα μεγαλείου, συνυφασμένη με διαφορετική εποχή των αγώνων μοτοσυκλέτας σήμερα στις Σέρρες καθώς το πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας διοργανώνεται ταυτόχρονα με το βαλκανικό και υπάρχει πληθώρα συμμετοχών σε κάθε κατηγορία. Μπορεί ο καθένας να νοιάζεται για την βαθμολογία του δικού του πρωταθλήματος, αλλά δεν παύει η συνύπαρξη μέσα στην πίστα, την ίδια στιγμή να είναι προς όφελος όλων, των θεατών συμπεριλαμβανομένων. Διότι από τώρα επιτρέπονται και θεατές κρατώντας βέβαια αποστάσεις και οι ελληνικοί αγώνες ζουν έτσι μία ωραιοποιημένη εικόνα, προσωρινή καθώς θα ακολουθήσει η αναπόφευκτη επιστροφή στην πραγματικότητα των λίγων συμμετοχών. Μαθαίνουμε όμως πως υπάρχουν ήδη ζυμώσεις και διάφορα πλάνα για την επόμενη χρονιά σχετικά με την συμβίωση του ελληνικού πρωταθλήματος με τις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες κι αυτό μονάχα καλό μπορεί να είναι.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα αλλά και το κλίμα στις Σέρρες ήταν εξαιρετικό με τον συνήθη ύποπτο σε κάθε τέτοια συνύπαρξη στην πίστα, τον Martin Choy να είναι ο ταχύτερος. Pole position για το ελληνικό πρωτάθλημα πήρε ο Μπεγνής, με τον Συνιώρη να ακολουθεί. Από την αρχή ο Choy ξεχώρισε και μάλιστα έκανε την μεγάλη διαφορά κατεβαίνοντας κάτω από το 1:20 σαν να περίμενε τον αγώνα για να το κάνει αυτό. Βοηθά το γεγονός πως η αγωνιστική δράση εξελισσόταν απογευματινή ώρα μετριάζοντας κάπως τις υψηλές θερμοκρασίες και ο Martin έφυγε μπροστά. Πίσω του για όλη την διάρκεια του αγώνα βρισκόταν ο Συνιώρης δείχνοντας πως έχει εξασφαλίσει την σημερινή νίκη. Προς το τέλος όμως ο Μπεγνής είχε αρχίσει να ψαλιδίζει την διαφορά και ακριβώς στον τελευταίο γύρο κατάφερε και πέρασε εξασφαλίζοντας την πρώτη και σημαντική βαθμολογικά νίκη, στους λιγοστούς αγώνες.

Υπάρχει η πληροφορία πως ο Συνιώρης, ίσως από λάθος ενημέρωση για την απόσταση του Μπεγνή βιάστηκε να πανηγυρίσει την νίκη και ο τελευταίος γύρος δείχνει έναν χρόνο πολύ μεγαλύτερο από εκείνον που είχε πιο πριν. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Μπεγνής πέρασε πρώτος και πήρε μία σημαντική νίκη. Ταχύτερος Έλληνας ήταν ο Συνιώρης με 1:20.269 με τον Μπεγνή να έχει καλύτερο χρόνο 1:20.331 και παράλληλα τον Choy να κάνει ταχύτερο χρόνο στο 1:19.800

Τρίτος στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Λευτέρης Πίππος με 1:20.788 ταχύτερο χρόνο και μία πολύ δυναμική επιστροφή στους αγώνες. Τέταρτος ο περσινός πρωταθλητής Δημήτρης Παπαγγέλου με τον Βασίλη Ευθυμίου και τον Χαράλαμπο Θεοδωρόπουλο να ακολουθούν. Τις ελληνικές συμμετοχές συμπλήρωσε ο Κωστάρας Αναστάσιος.

Στα Supersport την γραμμή τερματισμού είδε πρώτος ο Καρακώστας έχοντας ξεκινήσει ο αγώνας με τον Παπαγεωργίου να προηγείται. Μετά από μία διαφιλονικούμενη στιγμή μεταξύ τους, για την οποία έγιναν ενστάσεις, ακολούθησε πτώση του Παπαγεωργίου ενώ ο  Καρακώστας συνέχισε και περνώντας μπροστά έγινε ο ταχύτερος γενικά αναβάτης στα supersport και όχι μόνο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η νίκη μερικές ώρες μετά τον τερματισμό πήγε τελικά στον Μενέλαο Κοντογιάννη που τερμάτισε δεύτερος, μιας και ο Καρακώστας τιμωρήθηκε για την επιθετική κίνηση στον Παπαγεωργίου. Τρίτος Έλληνας ο Γερακιανάκης Γιώργος με τον Ιωάννη Τζορτζόπουλο να ακολουθεί.

Στην Open ο Μπούρος πήρε την νίκη από έναν αγώνα που οδηγούσε ο Καριώτης, με τον πάντα γρήγορο Μπούρο να κάνει και εδώ τον ταχύτερο χρόνο και να είναι ο μόνος που κατέβηκε στο 1:23.490. Ακολούθησαν οι Σεϊτης Εμμανουήλ, Κλαδογέννης Ιωάννης, Αγγελακόπουλος Μάρκος, Τσιγονάκης Ιωάννης, Ιγνατιάδης Κωνσταντίνος, Παπαντριαφύλλου Ανδρέας, Ριγόπουλος Ιωάννης, Πέτρου Μάριος και Στάγκος Γεώργιος.

Στην SSP300 με λίγες ελληνικές συμμετοχές, ο Παναγιώτης Κόκκινος ήταν πρώτος Έλληνας με τον Δημήτρη Αγανάνη και την Δήμητρα Λαδά να ακολουθούν.

 

Στην Racing επικράτησε ο Γεώργιος Κίτσος με DNF του γρήγορου Παργινού Ανδρέα που είχε και ταχύτερο χρόνο με 1:27.320. Δεύτερος ο Αρναουτάκης Αλέξανδρος ακολουθούμενος από Σακελλαρίου Κωνσταντίνο, Στάμου Βασίλειο, Λάσκαρη Αντώνιο, Εΐπόγλου Βελή και Λεφέβρ Ανδρέα. DNF είχε και ο Παπαντωνίου Δημοσθένης.

Ανατροπές λοιπόν στον σημερινό πρώτο αγώνα, ποινές και αλλαγές στην γραμμή τερματισμού με τον Ελληνικό πρωτάθλημα ταχύτητας να έχει αύριο τον δεύτερο αγώνα της φετινής σεζόν. Αναμένουμε να δούμε τον δεύτερο αγώνα, αύριο Κυριακή, παράλληλα με τον αγώνα του BMU!