Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Το «Ducati KDX» του Antoine Meo τραβά τα βλέμματα στο ISDE 2022

Χτίζει φήμες χωρίς λόγο

Ένα νέο «Ducati Enduro» που καβαλά ο Meo έδωσε τροφή για δημιουργία φημολογίας στα κοινωνικά δίκτυα πως η Ducati δοκιμάζει κάτι καινούριο στο μεγαλύτερο γεγονός του Enduro. Η φημολογία αυτή στηρίζεται σε δύο βάσεις, στο γεγονός πως ο Meo είναι νέος πρεσβευτής της Ducati και πως οι Ιταλοί πράγματι σκοπεύουν να μπουν στην χωματερή κατηγορία στο μέλλον, αλλά στο Motocross.

Η αλήθεια όμως είναι πιο απλή, καθώς πρόκειται για ένα Kawasaki KX 250 που έχει δεχτεί την κατάλληλη φροντίδα για να πάρει μέρος στο ISDE με την “Enduro Dream Team” την EDT που αποτελείται από τους Pierre-Alexandre RENE με KTM, Christophe NAMBOTIN με Sherco και Antoine MEO δηλωμένος με Kawasaki στην διοργάνωση αλλά με μοτοσυκλέτα που αναγράφει όμως Ducati. Μαζί τους και οι Johnny Aubert και Fabien Planet.

Ένας από τους βασικός χορηγός της "Enduro Dream Team" και είναι πολλοί αυτοί που τους υποστηρίζουν, είναι αντιπρόσωπος στην γαλλική πόλη Γκαπ των KTM - Kawasaki - Polaris - Kymco - Indian - Royal Enfield και τους τελευταίους μήνες και της Ducati.

Ο Meo δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει με κάτι άλλο μιας και καλύπτεται από συμβόλαιο με την Ducati και ταυτόχρονα υπήρχε ήδη συμμετοχή της KTM στην EDT, οπότε η διαθεσιμότητα της φαρέτρας του συγκεκριμένου αντιπροσώπου που ήθελε να υποστηρίξει τον Meo άφηνε μόλις μία επιλογή. Ίσως και την καλύτερη από μεριάς σύγκρουσης συμφερόντων καθώς μία Kawasaki σε Enduro αγώνισμα δεν είναι αποτελεί θέμα προστριβής για κάποια από τις εμπλεκόμενες πλευρές. Επίσης κανείς από την Kawasaki δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα αυτό...

Στο μεταξύ ο Meo έχει πρόσφατα αναρρώσει από τραυματισμό και χειρουργείο που υπάρχει η εικασία πως εμπλέκονται τα γυρίσματα του promo-video της Ducati με το DesertX σε πίστα Motocross, και η επαφή με το Enduro ήταν – κατά δήλωσή του- περιορισμένη, ωστόσο ο Meo δεν είναι αναβάτης που χρειάζεται περαιτέρω προπόνηση για το ISDE και άλλωστε διαπρέπει καθημερινά αυτές τις ημέρες.

Πίσω λοιπόν από την περίεργη μοτοσυκλέτα με τα γραφικά της Ducati, που όποιος κοιτά προσεκτικά δεν μπορεί παρά να μην δει αμέσως πως είναι της ιαπωνικής σχολής και αν όχι αμέσως, διότι δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις τους πράσινους στο Enduro, τότε αμέσως μετά ανακαλύπτει πως πρόκειται για ένα κανονικότατο Kawasaki.

Ήδη όμως οι φωτογραφίες του Meo από μόνες τους, κι απέναντι σε ένα κοινό που δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες, όπως επίσης και η απουσία αναφοράς της Kawasaki από τους χορηγούς της EDT, μιας και ο αντιπρόσωπος με τις πολλές μάρκες προωθεί την νέα του συνεργασία, έδωσε μία ώθηση για σχόλια περί κάποιας νέας Ducati με καρδιά Kawasaki που θα ήταν -τουλάχιστον- ένα ενδιαφέρον σενάριο αν πράγματι συνέβαινε. Ας το προτείνει ο ίδιος ο Meo μετά το ISDE 2022 και στις δύο πλευρές…