Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

EnduroGP Γρεβενά - 2η μέρα γεμάτη θέαμα

Αυλαία σήμερα για το παγκόσμιο Enduro

Καρό σημαία έπεσε σήμερα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Enduro στα Γρεβενά, με νίκη του Watson έναντι του Holcombe που είχε κυριαρχήσει από την ειδική της Παρασκευής και ήταν το απόλυτο φαβορί. Από εχθές τον «διάβαζε» ο Watson και έκανε την κατάλληλη κίνηση στις γρήγορες ειδικές για να χτίσει την διαφορά, εκμεταλλευόμενος το διαφορετικό υπόβαθρο που έχουν οι δυο τους. Ο «εντουράς» Holcombe ήταν ανίκητος στην extreme, κι έτσι ο Watson βασίστηκε στην «μοτοκροσάδικη» ειδική για να ανοίξει την ψαλίδα υπερ του.

Βασικός όμως νικητής όλες αυτές τις μέρες, κι όχι μόνο σήμερα, ήταν η Ελληνική οργάνωση, η ΜΟΤΟΕ και όλοι οι εθελοντές που βοήθησαν για να γίνει αυτός ο αγώνας πραγματικότητα. Η επισφράγιση δόθηκε από Alain Blanchard, χωρίς να είναι κάτι που λέγεται αυθαίρετα, ή απλά μία οπτική των πραγμάτων όπως άλλωστε τα είδαμε από κοντά.

Στην απονομή, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, ο Alain Blanchard ευχαρίστησε την ελληνική οργάνωση που αντικατέστησε τον ακυρωθέντα αγώνα της Σλοβακίας με επιτυχία και με μόλις τρεις μήνες περιθώριο προετοιμασίας! Στην συνάντηση που ακολούθησε ακούστηκαν κάποιες μικρές ελλείψεις σχετικά με τους κριτές, όμως ήταν στο πνεύμα του να ειπωθούν για να φτάσουμε στο άριστο, κι όχι ως προβλήματα. Σήμερα δεν υπήρχε και το παράπονο που εξέφρασε εχθές ο γάλλος Larrieu, σχετικά με την είσοδο θεατών στην ειδική κι έτσι αξίζουν συγχαρητήρια στην ΜΟΤΟΕ και όλους όσους βοήθησαν για να έρθει στην χώρα μας ένας παγκόσμιος αγώνας Enduro, διαφημίζοντας και τα βουνά της Ελλάδας!

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους θεατές που έδωσαν το παρόν, και ήταν ακόμα περισσότεροι από χθες, εμψυχώνοντας τους αναβάτες!

Η σημερινή μέρα είχε το ίδιο πρόβλημα με την χθεσινή, την ζέστη, κι ένα μικρό κύμα δροσιάς που πήγε να κάνεις την εμφάνισή του, περισσότερο βοήθησε τους θεατές και ελάχιστα τους αγωνιζόμενους.

Enduro2: Το θέαμα που χάρισαν οι αναβάτες της κορυφαίας κατηγορίας, ήταν ανάλογο και στην Ε2 που από την Παρασκευή ακόμα είχε προκαλέσει την εντύπωση. Τελικά σήμερα οι MCCANNEY και GARCIA πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, αλλάζοντες έτσι σειρά μεταξύ τους, από εχθές! Ο Guarneri κράτησε την τρίτη θέση, και ο Remes κατάφερε αυτή την φορά να περάσει τον RAUCHENECKER και να πάρει την τέταρτη θέση!

Όσοι ταξίδεψαν μέχρι τα Γρεβενά για τον αγώνα, αποζημιώθηκαν και σήμερα με το θέαμα. Για άλλη μία μέρα έλειψαν σοβαρά ατυχήματα και πτώσεις και η αυλαία του ελληνικού γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο! 

 

 

Έτσι έχτισε διαφορά ο Nathan Watson 

Αξίζει συγχαρητήρια ο Βασίλης Σιαφαρίκας, γιατί είχε ενεργό ρόλο στην διοργάνωση όλες αυτές τις μέρες και ταυτόχρονα αγωνίστηκε κανονικά, παρά τις εξοντωτικές συνθήκες που επικρατούσαν

απονομή Enduro Youth

απονομή Enduro Junior

απονομή E2

απονομή EnduroGP

φωτό: Future7Media

Tags: