Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro 2021 Καλάβρυτα 3ος: Νίκη Βαρσάμη στην γενική με αντίπαλο τον καιρό

Μεγαλύτερη η δυσκολία στο τέλος του αγώνα

Ολοκληρώθηκε ο τρίτος και προ-τελευταίος αγώνας για το φετινό πρωτάθλημα Enduro με τον καιρό να κάνει δύσκολα τα πράγματα και την τοπική λέσχη να αντιμετωπίζει από το πρωί την κατάσταση δημιουργώντας τις συνθήκες για ομαλή διεξαγωγή.

Πολύ ωραία η σχεδίαση της ειδικής, ιταλικής φιλοσοφίας με αρκετά μεγάλο σαλίγκαρο και μία crosscountry που ήταν αρκετά απαιτητική, σε χειμωνιάτικο σκηνικό συνέθεσαν έναν αγώνα με αυξημένο βαθμό δυσκολίας που οι όλοι όμως οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν χωρίς πρόβλημα.

Ο Ζώρας αντιμετώπισε βέβαια ένα πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του που όμως όχι μόνο ξεπέρασε αλλά κατάφερε και τρίτη θέση γενικής. Στην δεύτερη ο Κακολύρης και σπουδαία νίκη για τον Βαρσάμη, κεντρική φωτογραφία άρθρου. Ο δικός, Κίμωνας Καράμπελας ήταν τέταρτος γενικής και νικητής της κατηγορίας του, με την πεντάδα να συμπληρώνει ο πολυπρωταθλητής Σιαφαρίκας.

Παναγιώτης Κακολύρης και Ζώρας Αλέξης:

Με την προσαρμογή της διαδρομής για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που δημιουργούσαν οι συνθήκες, μειώθηκαν οι γύροι του αγώνα, άρα και οι ειδικές που σημαίνει πως δεν υπήρχαν περιθώρια για λάθη σε όποιον κυνηγούσε την βαθμολογία. Έτσι κι αλλιώς όμως στο τέλος του αγώνα ξεκίνησε μία δυνατή βροχή που έκανε την ήδη δύσκολη κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη για πτώσεις σε πολλά σημεία. Η βροχή δεν σταμάτησε καθόλου και συνεχίζεται και αυτή την ώρα, οπότε αύριο τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα με την διαδρομή που θα ακολουθηθεί για τον τέταρτο και τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος να είναι ίδια με την σημερινή.

Μόνη ελπίδα να σταματήσει αύριο να βρέχει μέσα στην ημέρα, ώστε η αυλαία του πρωταθλήματος να μην κλείσει με το χειρότερο λασπόλουτρο της χρονιάς.

 

Κίμων Καράμπελας:

Κωνσταντίνος Γεροντάκης:

 

Φωτογραφίες: Θοδωρής Ερμήλιος / Ρεπορτάζ: Θοδωρής Ερμήλιος – Κίμωνας Καράμπελας